FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - baza Activ Divers na j.Kownatki - kto tam byl ?

Stone - 01-06-2004, 11:33
Temat postu: baza Activ Divers na j.Kownatki - kto tam byl ?
Witam,

Szkólka tam dzialajaca gwarantuje kursantom sprzet,ale slyszalem, ze mimo to, lepiej pojechac z wlasna pianka (o rekawicach i butach nie wspomnę). Byly uczestnik kursow w tej szkolce, mowil mi, ze nie ma szans na dopasowanie rozmiarow (i to rozumiem, bo moze trudno miec tony sprzety w roznych rozmiarach), ale ponoc sprzet byl "lekko" ;-) sfatygowany i brudny :oops: .
Ja oczywiscie nie trwierdze, ze tak jest faktycznie, chcialbym tylko to zweryfikowac.
Prosze o opinie.
pzdr

Miłosz - 01-06-2004, 11:39

Ja wiem?... Zeby on byl jakis specjalnie brudny, to nie pamietam... Jak to w lesie, jakis piasek sie trafi na jackecie - tyle, co na trawie polozysz. Automaty czyste. Rekawiczki mozna sobie wybrac z zasobow, ale lepiej miec swoje. Tak jak ABC. ;)

Pianke dobierasz jak w kazdej bazie - dobierzesz, lub nie. Ja pierwszy sezon nurkowalem jak ta baza byla jeszcze w Kulce i zawsze pozyczalem pianke i zawsze mialem super dopasowana. Taki mam widac popularny rozmiar jakis. Zalezy od sylwetki po prostu.

A podsumowujac: pozyczony sprzet, to nigdy nie bedzie Twoj sprzet. Rozni ludzie korzystaja, roznie sie nim opiekuja. Tak jak hotel nie bedzie Twoim domem.

Tak czy siak, jesli chcesz tam robic P1 - dobre miejsce.

Pozdro,
Nishi

Tommy222 - 01-06-2004, 11:55

Pianek maja dość sporo widziałem jedną osobe co narzekała (chuda tak z 150 cm) ale tak to kazdy bez problemu znajdywał pianke dla siebie. Buty sa a i rekawice nowo kupione w zimie sie znajda. Abc lepiej własne
Stone - 01-06-2004, 12:07

ok, dzieki.
Piasek w lesie, igielki, wszystko rozumiem, tylko zeby nie grzybki ;-) niech siedza w lesie.
pewnie sie wybiore na rekonesans, przy ostatecznym wyjazdem
nie chcialem robic grubszych zakupow przed P1, oprocz ABC of course

Marcellus - 01-06-2004, 12:08

Pianek jest sporo, co prawda trochę podniszczone, no ale przecież są nonstop w użytkowaniu. Brudne raczej nie są, przeważnie przecież moczą się w wodzie :cool: .
Co do rozmiarów, to widziałem sytuacje gdzie osoby o nie standardowych kształtach miały trochę problemów, ale w końcu coś dla siebie znajdywały.

Pewnie że najlepiej jest mieć swój sprzęt, ale jak sie jedzie na P1 to chyba trochę za wcześnie na takie zakupy (oprócz ABC, rzecz jasna).

kjar - 01-06-2004, 16:09

Marcellus, coś niezdrowo wyglądasz.
Katka - 01-06-2004, 16:10

Robiłam właśnie P1 w maju w Kownatkach.
Sprzęt używany, ale czysty (żadnych grzybków). ;-)
Rękawiczek pod dostatkiem (na weekend majowy dowieźli z 50 par), butów jednak ciut mało, ale może coś dokupią na czerwiec.
Dużo nowych jacketów.
Rzeczywiście lepiej mieć własne ABC.

Kurs był świetny i rzeczowy. Jade tam znowu na długi weekend, trochę poćwiczyć.

pozdr

Arturro - 01-06-2004, 22:36

Osobiście zainwestowałbym również w buciki.
Grzybów w lesie jeszcze nie widać ale za parę tygodni zacznie sie wysyp:)
Pozdawiam,
Arturro

Dario26 - 02-06-2004, 10:21
Temat postu: baza Activ Divers na j.Kownatki - kto tam byl ?
Witam,
ja ostatnio robilem tam kurs i faktycznie mialem troszke problemow z doborem pianki, ale wkoncu dobralem sobie idealny. Jesli chodzi o rekawiczki to nie ma zadnych problemow, ale skarpety lub najlepiej buty to radze zakupic we wlasnym zakresie. zreszta z krotkiego doswiadczenia wiem, ze lepiej od razu sobie kupic buty i pletwy paskowe(jeśli oczywiście chce sie nurkować w naszych pieknych wodach). Dodatkowo mają jeszcze płetwy do pożyczenia także można z nich korzystać i nie zauważylem żeby ich zabrakło.
A kurs polecam instruktorzy bardzo dobrzy i w sposób bardzo dobry przekazują swoją wiedzę.

pozdrawiam
darek