FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - nurkowanie tech......

pletwal - 02-06-2004, 00:56
Temat postu: nurkowanie tech......
siemanko wszystkim nurasom!!
dawno mnie tu nie było-brak czasu :-| :roll: :oops:

mam pytanko do nurasków technicznych!!!!
czy mają jakieś nowe wiadomości na ten temat? dokładnie mnie interesuje praca na szybach wiertniczych i co chłodzi reaktor atomowy i jakieś informacje na jego temat. lekko się tym zajęłem ale brakuje mi notatek, może ktoś miał już z tym do czynienia i mógłby się podzielić wiedzą-jakieś spostrzeżenia.( co jest wymagane aby się dostać do takiej pracy?)

dziękuje za uwage ;OK;

pozdrowienia dla wszystkich

bann - 02-06-2004, 10:14

poszukaj w "NURKOWANIACH" z okresu ok. roku, byl artykul o nurku pracujacym w reaktorach w USA, na pewno zanim cie do takiej wpuszcza sprawdza, przeswietla i przemacaja na wszystkie strony... co do platform - nie wiem
Tomek Tatar - 02-06-2004, 10:51
Temat postu: zawodowe/komercyjne
pletwal napisał/a:
mam pytanko do nurasków technicznych!!!!
czy mają jakieś nowe wiadomości na ten temat? dokładnie mnie interesuje praca na szybach wiertniczych i co chłodzi reaktor atomowy

Czyli chodzi nie o nurkowania techniczne, tylko o zawodowe/komercyjne. Zacząć trzeba nie od notatek i "nowych wiadomości" tylko od zrobienia uprawnień - to jeszcze zależnie od kraju w jakim chcesz pracować - nie wiem czy polskie uprawnienia są honorowane w innych krajach.

Pozdrawiam.

pletwal - 02-06-2004, 11:04
Temat postu: tech
zgadza sie! trzeba zaczać od kursów , ale chciałbym sie dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.
ucze sie tego bo mnie to bardzo interesuje NIE KOMERCJA!!!!! robie to dla siebie dla własnego celu i satyswakcji!!
co do kursów to robią u nas kursy tech. np. URZĄD MORSKI W GDYNI.i EXPLORER. to są uprawnienia państwowe bo kończą się egzaminem państwowym!!

a przecież nie pójde na kurs jak w głowie jest tak mało?! to całkiem inna para "kaloszy"

pozdrawiam ;)