FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Prośba

Aleksander - 17-05-2013, 17:33
Temat postu: Prośba
Tomku, pokazałeś, że jest możliwe moderowanie gdzie represja jest ostatecznością. Pokazałeś, że można dodawać komentarze do wpisów Użytkowników – zamiast ciąć i usuwać. Udowodniłeś, że jest możliwe kanalizowanie dyskusji do odpowiednich wątków bez odwoływania się do pomiatania Użytkownikami i manifestowania swoich możliwości. Pokazałeś, że Moderator może pomagać a nie pałować i to jest bardzo dobre – poważnie. :-)
Wierzę, że za jakiś czas znikną ze słownika Moderatorów teksty o „wielkości jaj”, „wymiocinach”, „piaskownicy”, „dekadach na forum” oraz rady w stylu „jak ci się nie podoba to w…j” – bycie Moderatorem po prostu zobowiązuje :-)

Dostrzegam chęć porozumienia i jak najbardziej uważam, że jest możliwe do osiągnięcia. Dlatego PROSZĘ CIĘ abyś sprawił, że zostaną zdjęte wstążki ze wszystkich osób, które je otrzymały w wątkach „Zamykanie” i „Usuwanie wpisów” – byłby to ważny gest dobrej woli, który zostałby doceniony przez Wszystkich
Pozdrawiam :-)

jaros4 - 17-05-2013, 18:09

ale czerwona wstazka w odpowiednim miejscu jest bardzo sexy!
connan1973 - 17-05-2013, 19:49

Moja córka chciała by taki pasek na świadectwie. Niestety , musiałaby najpierw zapitolić dziennik i wszystkie oceny ręcznie poprawić.
TomS - 17-05-2013, 20:43

Aleksander napisał/a:
Dlatego PROSZĘ CIĘ abyś sprawił,
:) Nie mam takiej mocy sprawczej poza ogólnoludzką umiejętnością wstawiania się. Mogę jedynie edytować ostrzeżenia, które samodzielnie nadałem.

Własne uważam za przemyślane i nie poddał bym się "naciskom" w celu usunięcia.
Na podobnej zasadzie szanuję decyzje innych modów zatem byłbym niezmiernie skrępowany prosząc ich o zmianę decyzji, których podstaw przecież nie znam do końca.
Mógłbym oczywiście poprosić ich wszystkich ogólnie tu i teraz ale, wybacz, nie uważam tego za słuszne postępowanie (nie myl z "uważam, że ostrzeżenia przyznano słusznie" - bo tak nie jest).

Moim zdaniem to Ty jako bezpośrednio zainteresowany amnestią, ale chyba jednak głównie osoby ostrzeżone na czerwono powinny wystosować poprzez PW (podkreślam: poprzez PW) do odpowiednich moderatorów prośby, wnioski lub żądania (zależnie od nastawienia), najlepiej z uzasadnieniem.

Muszę jednak zauważyć pewną niekonsekwencję w tym wszystkim: nie licząc Mottiego kolejne ostrzeżenia w gruncie rzeczy odbieram jako próbę wyciszenia sporów o moderację, natomiast Ty właśnie założyłeś kolejny wątek z gatunku "zaraz będą ostrzeżenia" w celu usunięcia ostrzeżeń przyznanych właśnie za uczestnictwo w takich wątkach :)
Oczywiście mogę się mylić co do powodów i intencji modów nadających ostatnie ostrzeżenia ale mam nadzieję, że przedstawiłem klimat problemu :)

Aleksander, to co robisz jest niemiłe. Nie dziw się, że chęci do dyskutowania na ten temat są wśród moderatorów... niewielkie ;)
W pewnym sensie, tak szczerze, uważam, że większość ostrzeżeń w wątkach przez Ciebie wymienionych to twoja "wina" a raczej zasługa. Tworzysz dyskusje i delikatniutko podsycasz klimacik, a co mniej asertywni forumowicze dostają paseczki.

Pozytywne jest to, że zdajesz się dostrzegać tę zależność i publicznie starasz się naprawić sytuację ;-)

Mam nadzieję, że pokierujesz tym wątkiem tak, że nikt nie dostanie ostrzeżenia. Czuj się odpowiedzialny, jak by co :)

Na zakończenie dodam już chyba standardową formułkę w ostatnich dniach:
Nie wypowiem się więcej w tym temacie, żeby nie wiem jaka była potrzeba lub prowokacja.
Oczywiście zawsze i wszystkim odpowiadam na PW :)

tmichura - 17-05-2013, 21:51

Panowie!!! A kiedy zaczniecie nurkować? :pa:
Paweł - 17-05-2013, 21:53

Ale tak w ogóle to po kiego diabła się tłumaczyć? Od samego początku ( a ja tu bywam dosyć dawno) wiadomo że to PRYWATNE forum. Jego gospodarz narzuca zasady, dobiera cerberów... sory... moderatorów którzy maja pilnować porządku w jego "obejściu". Każdy kto chce tutaj bywać/pisać musi zaakceptować zasady narzucone przez gospodarza. Jeżeli nie... trudno. Jest tyle innych forów.
Mówiąc prosto jeżeli gospodarz prosi o zdjęcie butów przed wejściem do domu to je zdejmij albo nie wchodź. Choćby nawet to zdejmowanie butów było super obciachem .

Haw - 17-05-2013, 22:20

tmichura napisał/a:
Panowie!!! A kiedy zaczniecie nurkować?
po 3 ostrzezeniu (blokuje mozliwosc pisania na miesiac) :D
Marcin13736 - 17-05-2013, 22:26

Paweł, w całości się z tobą zgadzam. Nie jesteśmy na swojej imprezie, tylko "w gościach". Jak się towarzystwo nie podoba to won lub mordobicie i po sprawie. A i tak następnego dnia kac moralny będzie....
KasiaK - 17-05-2013, 22:28

tmichura napisał/a:
Panowie!!! A kiedy zaczniecie nurkować? :pa:

właśnie,
proponuję Aleksandrze posłuchać Kolegi.

Wątek zamykam, bo nie zamierzam kolejny tydzień wałkować tego samego.
O amnestię to do prezydenta proszę się zgłosić, w naszym przypadku DarekS.
Na PW oczywiście.

Aleksandrze, jeszcze jeden wątek nawołujący do zadymy a osobiście doprowadzę do Twojego bana na FN. Tak jak Tomek wspomniał - sam bijesz pianę i prowokujesz, a potem występujesz w obronnie "uciśnionych".

Tomku, wybacz że zamykam wątek skierowany do Ciebie, ale jako że już odpisałeś i dodałeś, że więcej się nie wypowiesz, to uważam że mogę sobie na to pozwolić :)