FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

BEZ MODERACJI - do kasiak

pawlos1976 - 13-06-2013, 22:19
Temat postu: do kasiak
nie pisz takich tekstów!!!

kolejna zadyma, dosyć.

moderuję dział wypadki ja i tylko ja (opcjonalnie Darek) i robię to regularnie - codziennie, maks co drugi dzień.
mam swoje życie poza forum, nurkuję także w wodzie a nie tylko w internecie i nie będę wchodzić co godzinę, żeby zaktualizować wątek.

jak się coś komuś nie podoba, to niech pisze do Darka.

Temat zamykam,
założenie kolejnego o tej tematyce zaskutkuje ostrzeżeniem.

a szczególnie tego

robię to regularnie - codziennie, maks co drugi dzień.

bo w dziale wypadki już od kilku ładnych dni nie ma zaakceptowania

Wypadek 9-cio letniego chłopca na Zakrzówku od 8 czerca czeka
Wypadek nurkowy Hańcza 1.06.2013 od 11 czerwca.

Naprawde nic do Ciebie nie mam ale nie pisz kłamstw. Wiem, że forum to nie życie każdy ma swoje, ale prawda leży gdzie indziej.

PZDR

KasiaK - 13-06-2013, 23:50

ten wątek zniknie,
a jak jeszcze raz założysz coś takiego w dziale bez moderacji, to dostaniesz ostrzeżenie.

każdy pies odważny jak szczeka siedząc za ogrodzeniem.

dyskusji nie podejmuję w temacie, bo mi się znudziły walki z wiatrakami.

slawek290 - 14-06-2013, 00:00

KasiaK napisał/a:
każdy pies odważny jak szczeka siedząc za ogrodzeniem.

Kasiu - masz rację . Jednak moim zdaniem te " ataki na Twoją osobę są chamskie ale częściowo słuszne .

Wynikają one tylko i wyłącznie z troski użytkowników o szybsze akceptacje postów .

Rozwiązanie problemu jest moim zdaniem prostsze niż się wydaje . Trzeba zapytać Tomka S czy podejmie się moderacji działu wypadki .
Jak się podejmie to problem zniknie .
To sumienny i sprawiedliwy człowiek . Tym sposobem już nikt nie będzie do Ciebie wbijał zębów .

KasiaK - 14-06-2013, 00:06

slawek290 napisał/a:

Wynikają one tylko i wyłącznie z troski użytkowników o szybsze akceptacje postów .

nie, troska to wtedy jak się pisze priv do moda - hej, klepnij posty co? bo może nie zauważyłaś.

a nie budowanie kolejnego stosu, gdzie inni wokół skandują o spalenie.

dosyć mam tej piaskownicy

slawek290 napisał/a:

Rozwiązanie problemu jest moim zdaniem prostsze niż się wydaje . Trzeba zapytać Tomka S czy podejmie się moderacji działu wypadki .
Jak się podejmie to problem zniknie .
To sumienny i sprawiedliwy człowiek . Tym sposobem już nikt nie będzie do Ciebie wbijał zębów .

ile razy jeszcze trzeba powtórzyć, że to forum jest prywatne a nie demokratyczne? i to nie Wy wybieracie modów, tylko właściciel? po co te kolejne postulaty? pary nie szkoda?

a wbijanie czyichkolwiek zębów mam w pompie, powaga.

moderatorów działu wypadki więcej nie będzie.

EOT

nuras5 - 14-06-2013, 05:46

KasiaK napisał/a:

To weź zabawki i idź do domu

KasiaK napisał/a:
to forum jest prywatne a nie demokratyczne

co nie oznacza, że można pomiatać jego uczestnikami. Wydaje się, że przekraczasz pewne granice - szczególnie kultury.
Moderowanie oznacza również łagodzenie, a nie wzbudzanie konfliktów.

KasiaK napisał/a:
moderatorów działu wypadki więcej nie będzie

Jak słusznie zauważyłaś - to nie Twoja decyzja

nuras5 - 14-06-2013, 05:46

KasiaK napisał/a:

KasiaK napisał/a:

co nie oznacza, że można pomiatać jego uczestnikami. Wydaje się, że przekraczasz pewne granice - szczególnie kultury.

KasiaK napisał/a:

pawlos1976 - 14-06-2013, 08:45

slawek290 napisał/a:

Kasiu - masz rację . Jednak moim zdaniem te " ataki na Twoją osobę są chamskie ale częściowo słuszne .
.

Co u mnie było chamskiego do Kasi.

KasiaK napisał/a:
ten wątek zniknie,
a jak jeszcze raz założysz coś takiego w dziale bez moderacji, to dostaniesz ostrzeżenie.

każdy pies odważny jak szczeka siedząc za ogrodzeniem. .

Kasiu straszyć to możesz swoje dzieci lub męża ale nie mnie chcesz mi dać ostrzeżenie to daj a nie piszesz. Myślisz że te ostrzeżenie coś znaczą dla mnie. Uzbieram komplet założę nowe konto i tyle. Tak ciężko przyznać rację. Pokazałem Ci że się myliłaś a Ty wsiadasz na mnie.
Napisałaś że moderujesz codziennie, ale tak nie jest.

KasiaK napisał/a:

ile razy jeszcze trzeba powtórzyć, że to forum jest prywatne a nie demokratyczne? i to nie Wy wybieracie modów, tylko właściciel? po co te kolejne postulaty? pary nie szkoda?
moderatorów działu wypadki więcej nie będzie.
EOT

Ale chyba nie Ty jesteś właścicielem bo tak się zachowujesz.
PZDR

SZymEK vel Tomek - 14-06-2013, 09:01

nuras5 napisał/a:
KasiaK napisał/a:

KasiaK napisał/a:

KasiaK napisał/a:

100 % :tak:

WW - 14-06-2013, 10:06

KasiaK napisał/a:

To prawda, że to forum jest prywatne. Jest też jednym z większych i szkoda, aby podzieliło los innych, które umarły śmiercią naturalną z powodu braku piszących.
Chyba nie zauważyłaś, że sporo ludzi już nie pisze na tym forum, z czego kilku naprawdę szkoda, bo odzywali się na temat a stałą za nimi wiedza i kultura osobista.

Co zaś do samego "moderowania", to ciesząc się z Twoich wyjazdów powstaje wątpliwość. Przy dzisiejszym stanie techniki wejście na grupę i zamoderowanie jednego działu, to taka wielka trudność nawet na wyjeździe.

:roz:

Grotto8 - 14-06-2013, 10:11

Jedyną szansą wyjścia z tej szachowej sytuacji jest ZASYPANIE właściciela FN DarkaS wiadomościami z bezpośrednią prośbą o rozwiązanie sytuacji.
Moją, o poniższej treści właśnie wysłałem:
"Witam
Ponieważ pojawiły się poważne problemy z prawidłowym funkcjonowaniem działu wypadki, proszę o rozważenie możliwości wprowadzenia moderatora, który umożliwi poprawną komunikację w tym dziale.
Większości forumowiczów bardzo zależy, żeby szczególnie ten dział był wygodną i przydatną platformą przy wymianie konkretnych informacji dotyczących konkretnych osób ,"jednych z nas", jak również żeby służył merytorycznym dyskusjom zwiększającym wiedzę i wspomagającym uniknięcie przyszłych konsekwencji wypadku". Niestety obecnie dział nie funkcjonuje zgodnie z myślą jego twórcy, czyli Pana. Proszę w miarę możlwiości o zapoznanie się z sytuacją i pomoc w sprawie.
Pozdrawiam
Grotto8"

Sugeruję, żeby w treści takiego PW nie pojawiły się bezpośrednie odniesienia do moderatora KasiaK, ponieważ mogłoby to sugerować osobiste konflikty, a nie troskę o dział "wypadki".
Nagły napływ takich PW może poskutkować chęcią zapoznania się DarkaS z ostatnimi postami KasiaK, oraz wyciągnięciem odpowiednich wniosków co do jej możliwości, niekompetencji, tumiwisizmu, totalnemu brakowi wyczucia i netykiety, nadużywania możliwości dawania ostrzeżeń które to stały się jej główną działalnością podczas "odwiedzin" na Forum Nuras, oraz ogólnego zniechęcenia do forum i forumowiczów (nie bez wzajemności).

gringo - 14-06-2013, 12:12

Grotto8,
przepraszam bardzo, ale juz nie dalem rady
Grotto8 napisał/a:
Nagły napływ takich PW może poskutkować chęcią zapoznania się DarkaS z ostatnimi postami KasiaK, oraz wyciągnięciem odpowiednich wniosków co do jej możliwości, niekompetencji, tumiwisizmu, totalnemu brakowi wyczucia i netykiety, nadużywania możliwości dawania ostrzeżeń które to stały się jej główną działalnością podczas "odwiedzin" na Forum Nuras, oraz ogólnego zniechęcenia do forum i forumowiczów (nie bez wzajemności).

ale to troche infantylne - myslisz, ze Darek nie zna Kasi? - to nie zaklad pracy z podlegloscia pracownik wlasciciel i nie sadze, zeby jezeli DarekS cos zmienil to akurat przypisujac KasiK takie przymiotniki jakich Ty uzywasz - wiec wystarczylo zakoczyc na akapicie
swoja droga znam KasieK z innych forow i niestety taki jej charakter - nieco agresywny... ;)
jest taka opcja przy userze - zeby ignoroac jego wpisy :) - czasami pomaga jak ktos nie ma ochoty

Grotto8 - 14-06-2013, 12:55

To czy DarekS zna KasiaK to jest nie moja sprawa. (co do infantylnego podejścia - wiem, że zna. Jestem tu nie od dziś.)
Gdym chciał zakończyć na akapicie, to bym zakończył.
Charakter i agresja forumowicza KasiaK też mnie nie zbyt interesuje. Nie widzę żadnych podstaw żeby dezorganizować swój odbiór i uczestnictwo w FN używając przycisku "ignoruj".
Natomiast bardzo interesuje mnie prawidłowość funkcjonowania działu "wypadki nurkowe", działu który jest najbardziej związany z "realem", najbardziej wpływa na bezpieczeństwo i wiedzę nurka, a który to dział moderator KasiaK kompletnie rozpieprza swoją "działalnością", ergo... wpływa pośrednio na bezpieczeństwo moje i Wasze.

kraken - 14-06-2013, 13:29

Cytat:
Natomiast bardzo interesuje mnie prawidłowość funkcjonowania działu "wypadki nurkowe", działu który jest najbardziej związany z "realem", najbardziej wpływa na bezpieczeństwo i wiedzę nurka,
Osobiście uważam, że na wiedzę i bezpieczeństwo nurka najbardziej wpływa dział szkolenie, a dział wypadki w bardzo małym stopniu. Wnioski związane bezpośrednio z bezpieczeństwem nurkowania czy wiedzą, z wszystkich właściwie wypadków, są takie same i można je przyjąć po przeczytaniu pierwszych dziesięciu opisów. Co nie znaczy, że czytanie opisów wypadków nie jest pouczające szczególnie dla początkujących nurków.
Prawie wszystkie wypadki można podzielić na bardzo zawinione i nie zawinione i wiedza płynąca z obu typów nie dużo zmienia w zasadach postępowania każdego nurka uczonych na kursach.
Ale oczywiście czytać zawsze warto.
MSC

pmk - 14-06-2013, 15:15

Grotto nie nawołuj do spamowania skrzynki PW Darka, bo to moim zdaniem co najmniej infantylne. Zresztą to najlepsza droga do tego, żeby nie czytał PW tylko od razu kasował. Ucierpią na tym również piszący do niego w zupełnie innych sprawach.
Wyraziłeś już swoją opinię, nawet kilka razy. Wydaje mi się, że to wystarczy.

Grotto8 - 14-06-2013, 15:28

Oczywiście, że nie wystarczy. Moja opinia jest tu najmniej ważna. Robię wszystko, co jako zwykły forumowicz zrobić mogę w sprawie zwiększenia dostępu do informacji i sprawnego funkcjonowania tak ważnego działu jak "wypadki nurkowe"
Wszystkich osobiście zachęcam do wysłania PW do DarkaS w omawianej sprawie, a nie do wysyłania SPAMU !!!

slawek290 - 14-06-2013, 22:42

pawlos1976 napisał/a:

A co miałem napisać że masz rację ? ;-)

pawlos1976 - 15-06-2013, 09:15

slawek290 napisał/a:
pawlos1976 napisał/a:

A co miałem napisać że masz rację ? ;-)

Mogłeś nic nie pisać skoro nie widzisz że jej nie obrażałem, a tak wyszło że się podlizujesz.
PZDR :humor:

Jakub Cieślak - 15-06-2013, 10:51

A może zwyczajnie skierujemy apel do imć Darka by rozpisał ogłoszenie na moderatorów, bo być może wszystko wynika z braku ludzi i taka biedna KasiaK jest już zmęczona różnymi przygodami z różnymi użytkownikami i odbija się to na jakości działalności forumowej, co odbierasz/cie jako wymieniony tumiwisizm i inne "sizmy". Może gdyby miała pomoc, to było się zrobiło lepiej, przyjemniej i wygodniej.
Ja bym bardzo liczył na małą reformę moderatorstwa na nurasie - pilnowanie by użytkownicy nie złazili z tematów, którym poświęcone są dane wątki. Szukanie informacji w konkretnym temacie jest wyjątkowo utrudnione jeżeli temat zaczyna się od wyboru płetw, a schodzi na kupowanie lodówki i wspólnego grilla forumowiczów. :)

Nuroslaw - 15-06-2013, 10:56

mnie zaskoczył tekst, że dział jest moderowany co dzien, góra dwa.

Jakoś tekst "akcpetuję" widzę czasem, mając wrażenie że któryś tydzień z kolei. A zaglądam wydaje się ze co kilka dni. No chyba, że dla kogoś dzień, to nie 24h.

Reakcja moderatora? Zaskakująca, nie bo nie. Trudno, wszyscy stwierdzają, że dział wypadki był/jest moderowany ze znacznym opóźnieniem, bywa że człowiek zmuszony jest czytać od początku, bo zapomniał o co chodziło w tej dyskusji.

Toteż, dla mnie moderator nie powinien się obrażać, a przemyśleć dlaczego jest taki odbiór jego działalności.

pmk - 15-06-2013, 14:14

Jakub Cieślak Best Divers napisał/a:
Ja bym bardzo liczył na małą reformę moderatorstwa na nurasie - pilnowanie by użytkownicy nie złazili z tematów, którym poświęcone są dane wątki. Szukanie informacji w konkretnym temacie jest wyjątkowo utrudnione jeżeli temat zaczyna się od wyboru płetw, a schodzi na kupowanie lodówki i wspólnego grilla forumowiczów. :)

IMHO forum to nie jest nurkowa wikipedia, tylko miejsce gdzie można sobie podyskutować. To tak jak w realu - zaczynasz od tego które jety są twardsze, a kończysz na [...] - no dobra, kończy się na ogół na tym samym ;)
Moim zdaniem właśnie dzięki zejściom z tematu dyskusja często rozwija się w ciekawym kierunku. A tak swoją drogą ostatnio na fn pojawiają się spore ilości narzekań, że nie tak prowadzone, że źle moderowane, że użytkownicy złośliwi... Żyjemy w wolnym kraju (wbrew temu co głoszą specjaliści od pancerny drzew) i nikt nikogo nie zmusza w uczestnictwie w tym czy innym forum internetowym. Zgłosić swoje pomysły czy uwagi jak najbardziej można ale wszczynanie krucjat i zakładanie wątków mających na celu tylko narzekanie na to jak jest tu źle, jest dla mnie co najmniej dziecinne. Zawsze można zagłosować swoją obecnością na forum - na pewno jego właściciel analizuje statystyki odwiedzalności i jakieś wnioski wyciąga.

DarekS - 15-06-2013, 14:18

Grotto8 napisał/a:
"Witam
Ponieważ pojawiły się poważne problemy z prawidłowym funkcjonowaniem działu wypadki, proszę o rozważenie możliwości wprowadzenia moderatora, który umożliwi poprawną komunikację w tym dziale.
Większości forumowiczów bardzo zależy, żeby szczególnie ten dział był wygodną i przydatną platformą przy wymianie konkretnych informacji dotyczących konkretnych osób ,"jednych z nas", jak również żeby służył merytorycznym dyskusjom zwiększającym wiedzę i wspomagającym uniknięcie przyszłych konsekwencji wypadku". Niestety obecnie dział nie funkcjonuje zgodnie z myślą jego twórcy, czyli Pana. Proszę w miarę możlwiości o zapoznanie się z sytuacją i pomoc w sprawie.
Pozdrawiam
Grotto8"

Sugeruję, żeby w treści takiego PW nie pojawiły się bezpośrednie odniesienia do moderatora KasiaK, ponieważ mogłoby to sugerować osobiste konflikty, a nie troskę o dział "wypadki".

w ciagu tygodnia postaram sie znalezc konkretnego moderatora do dzialu WYPADKI

Motti - 15-06-2013, 15:59

DarekS napisał/a:
To poproszę również o zmianę KasiK w dziale Rebreathery, wypada orientować się w temacie stopniu biegłym lub eksperckim, żeby być moderatorem.

pozdrawiam rc

jaros4 - 15-06-2013, 18:16

Kol.Pmk,w ogole nie "kumasz"o co chodzi w forum publicznym.Bo taka jest istota tego forum.jest to forum publiczne.a ma prywatnego wlasciciela,majacego z niego pozytek wtedy i tylko wtedy gdy bedzie publiczne.
AdamP - 15-06-2013, 19:01

Motti napisał/a:
DarekS napisał/a:
To poproszę również o zmianę KasiK w dziale Rebreathery, wypada orientować się w temacie stopniu biegłym lub eksperckim, żeby być moderatorem.

pozdrawiam rc

To ja pójdę krok dalej...
Proponuję zawiesić (odwołać :????: ) moderatora KasiaK, jako osobę zupełnie nie radzącą sobie z funkcją moderatora, nie tylko ze względu na (jak to sama twierdzi) -brak czasu...
Ale również (a może raczej -przede wszystkim :????: :!!: ) z powodu na to że na każdym kroku (z niemal każdym postem ) pokazuje że ta funkcja Ją przerasta :bee;

Ktoś jest za... :????:

slawek290 - 15-06-2013, 21:17

pmk napisał/a:
Żyjemy w wolnym kraju (wbrew temu co głoszą specjaliści od pancerny drzew)

Gdzie ty widzisz tą wolność - możesz mnie oświecić ? Nawet się wysrać na trawniku nie możesz . Sprzedać tego g..... też nie możesz bo musisz mieć kasę fiskalną . Wolność to się wbrew pozorom skończyła w 1989 roku.

pmk napisał/a:
Zawsze można zagłosować swoją obecnością na forum - na pewno jego właściciel analizuje statystyki odwiedzalności i jakieś wnioski wyciąga.

Jeżeli ten wniosek byłby prawdziwy to w demokratycznych głosowaniach wybierani by byli ludzie mądrzy . Czy nami rządzą ludzie mądrzy ?

grzesnur - 15-06-2013, 22:33

[quote="slawek290"]
pmk napisał/a:

Gdzie ty widzisz tą wolność - możesz mnie oświecić ? Nawet się wysrać na trawniku nie możesz . Sprzedać tego g..... też nie możesz bo musisz mieć kasę fiskalną . Wolność to się wbrew pozorom skończyła w 1989 roku.

pmk napisał/a:
Zawsze można zagłosować swoją obecnością na forum - na pewno jego właściciel analizuje statystyki odwiedzalności i jakieś wnioski wyciąga.

Jeżeli ten wniosek byłby prawdziwy to w demokratycznych głosowaniach wybierani by byli ludzie mądrzy . Czy nami rządzą ludzie mądrzy ?

Takich wybraliśmy .. wolisz losować? Tekst z gównami i 89 to kpina.

slawek290 - 15-06-2013, 22:54

grzesnur napisał/a:
Takich wybraliśmy .. wolisz losować?

Pomyśl na 10000 % losowanie było by lepsze , niż idiotyczny wybór . Dużo większe prawdopodobieństwo wyboru ludzi mądrzejszych .

Z 1989 jest podobnie .

[ Dodano: 15-06-2013, 23:02 ]
DarekS napisał/a:

Wydaje mi się iż dobrym moderatorem w tym dziale byłby Tomek S

PawelW - 15-06-2013, 23:36

Motti napisał/a:

martin to ekspert ?

slawek290 - 15-06-2013, 23:39

Cytat:

Motti napisał/a:

martin to ekspert ?

Motti a kto się na moderatora tego działu nadaje ;-)

PawelW - 15-06-2013, 23:41

slawek290 napisał/a:
Motti a kto się na moderatora tego działu nadaje ;-)

Żaba ? też jest z Warszawy ...

TYMOTEUSZ - 16-06-2013, 00:58

A może właśnie ty PawelW?
pmk - 16-06-2013, 02:24

jaros4 napisał/a:
Kol.Pmk,w ogole nie "kumasz"o co chodzi w forum publicznym.Bo taka jest istota tego forum.jest to forum publiczne.a ma prywatnego wlasciciela,majacego z niego pozytek wtedy i tylko wtedy gdy bedzie publiczne.

Kumam. Forum-nuras to nie jest forum publiczne. Jest to forum prywatne i właściciel może zrobić z nim co tylko chce. To, że jest dostępne publiczne to zupełnie inna kwestia.

Forum publiczne to miejsce gdzie każdy może wyrażać swoje poglądy. Tak jak np. Speakers' Corner w Hyde Parku - jeśli nie złamiesz prawa (nie obrazisz królowej) możesz swobodnie się tam wypowiadać na każdy temat. Na tym forum możesz się wypowiadać dopóki właściciel forum takie prawo Ci daje.

Reszty mojej wypowiedzi nie będę tutaj powtarzał (nie straciła nic na aktualności), wystarczy przeczytać ją w miarę dokładnie.

Motti - 16-06-2013, 06:23

PawelW napisał/a:
martin to ekspert ?

Mówiąc wprost, ma wyższe wykształcenie techniczne, można poza forum się skutecznie i szybko dogadać i pomaga w załatwieniu wielu spraw. Rozumie słowo pisane. Obliczenie dekompresji Buhlmannowskiej nie stanowi problemu. Na pewno lepszy kandydat niż: Pitt_M, Mania, KasiaK, czy Radek (w każdym z działów).

PawelW napisał/a:
Żaba ? też jest z Warszawy ...

Wiesz, ekspert którego muszą chronić moderatorzy (wyżej wymienieni), to nie ekspert tylko śmiech na sali, albo wprost rechot. Wpis Roberta Kleina (również IT) ponad 4 lata temu jasno to potwierdza.
Druga sprawa, to zupełny brak bezstronności.

pozdrawiam rc

lozerka - 16-06-2013, 08:04

ludzie, niedziela, pełnia sezonu- do wody !!! :-D

a co do moderacji, to naprawdę znacznie istotniejsze jest, by był to ktoś, kto często bywa na forum, zna je, jest jako tako ogarnięty informatycznie i ma odpowiednie cechy charakteru, przede wszystkim nie wdaje się w ciągłe przepychanki ( nieciągłe też ;-) ) niż, żeby był super specjalistą z danej dziedziny nurkowania - tu wystarczy jako taka wiedza.

Pomysł z Żabą jest z kosmosu i to zupełnie nie z powodów, które podaje Motti. Wystarczy pytanie- kiedy ostatnio był na forum i z jaką częstotliwością bywa :) ?

Martin ? Martina nie można się doprosić o zmoderowanie czegoś w tych działach, w których już jest.

Darku, podejmij sensowną decyzję- zresztą masz ją podaną, jak na tacy :)

JacekKG - 16-06-2013, 09:11

pmk napisał/a:
jaros4 napisał/a:

Kumam. Forum-nuras to nie jest forum publiczne. Jest to forum prywatne i właściciel może zrobić z nim co tylko chce. To, że jest dostępne publiczne to zupełnie inna kwestia.

Forum publiczne to miejsce gdzie każdy może wyrażać swoje poglądy. Tak jak np. Speakers' Corner w Hyde Parku - jeśli nie złamiesz prawa (nie obrazisz królowej) możesz swobodnie się tam wypowiadać na każdy temat. Na tym forum możesz się wypowiadać dopóki właściciel forum takie prawo Ci daje.

Reszty mojej wypowiedzi nie będę tutaj powtarzał (nie straciła nic na aktualności), wystarczy przeczytać ją w miarę dokładnie.

Ale jeslimoderator jest powołany i sie na to zgadza no niech robi to co do niego należy, a nie sie opkerdziela. Jak nie ma czasu na siedzenie na necie poprostu powinien zrezygnowac.
A co do wlasciciela forum to zdecydowanie teź powinien sie troszczyc co dzieje sie na jego forum a nie olewa to wszystko. Dobrym przykładem odpowiedniego zarzadzania forum jest forum-nuras.pl gdzie wszystko jsst logicznie łączone i wątek o zamarzaniu automatu napewno się nie przerodzi w aparaty fotograficzne. Poszczególne wątki dotyczące tych samych tematów są łączone dzieki czemu latwo znaleść odpowiedź na pytanie.

Ale żeby tak było trzdba ruszyc dupsko i wziasc sie porzadnie do moderacji

PawelW - 16-06-2013, 13:29

TYMOTEUSZ napisał/a:
A może właśnie ty PawelW?

nie mam czasu na pisanie ... :D

beroduar - 16-06-2013, 20:15

PawelW napisał/a:
nie mam czasu na pisanie ... :D

No co Ty?
Moderator nie pisze - moderator kasuje :aaa:

nurkowacz - 16-06-2013, 22:08

Jak ktoś skłoni Żabę do tego to będę pod wrażeniem. :-)
Motti - 17-06-2013, 07:04

nurkowacz napisał/a:
Jak ktoś skłoni Żabę do tego to będę pod wrażeniem. :-)
Jestem tu.

pozdrawiam rc

jaros4 - 17-06-2013, 11:58

Kol.Pmk,jestem sklonny przyznac Ci racje,jezeli wskazesz mi przyklad forum publicznego dzialajacego w internecie ktore nie ma prywatnego wlasciciela.
Nawet te zygowiny na onecie sa prywatna wlasnoscia...

be-ja - 17-06-2013, 13:59

Nawet te zygowiny na onecie sa prywatna wlasnoscia... bardzo celnie to określiłeś Kolego

Pzd be-ja

syn_biskupa - 31-07-2013, 16:00

AdamP napisał/a:
Motti napisał/a:
DarekS napisał/a:

pozdrawiam rc

To ja pójdę krok dalej...
Proponuję zawiesić (odwołać :????: ) moderatora KasiaK, jako osobę zupełnie nie radzącą sobie z funkcją moderatora, nie tylko ze względu na (jak to sama twierdzi) -brak czasu...
Ale również (a może raczej -przede wszystkim :????: :!!: ) z powodu na to że na każdym kroku (z niemal każdym postem ) pokazuje że ta funkcja Ją przerasta :bee;

Ktoś jest za... :????:

podpisuje sie pod tym wszystkimi konczynami

MarcinoZ - 31-07-2013, 21:17

Nie piszę dużo na forum, ale dużo czytam i nie podoba mi się styl w jakim wypowiada się moderator. Niefajnie się czyta te wulgarne wypowiedzi.
Ja też podpisuję pod powyższym.

JacekKG - 31-07-2013, 21:46

I jaki efekt? Moderator usuniety?
andrzej4380 - 31-07-2013, 22:07

JacekKG napisał/a:
jaki efekt? Moderator usuniety?

nie!!!!!
Motti znowu ma 3 ostrzenia :aaa: :aaa:
Kasia się uspokoi na kilka tygodni :000:
a forumowicze dopiszą jeszcze z 30 stron na ten temat :rozpacz:
po prostu żenada,a szkoda bo bardzo lubiłem tu przychodzić i poczytać lecz im rzadziej tu zaglądam tym bardziej mnie to forum zniechęca do zaglądania

nawet przestało mnie dziwić że niektórzy moderatorzy oficjalnie pałają nienawiścią do niektórych forumowiczów

Yavox - 31-07-2013, 22:39

andrzej4380 napisał/a:
Motti znowu ma 3 ostrzenia :aaa: :aaa:

Ciekawe, że ostatnie z 21 lipca za "prowokowanie użytkowników", w sytuacji w której jego ostatni post jest zdaje się z końca czerwca... Ale co tam, jedźmy dalej tą karawaną i zobaczmy, co się z tego wyklaruje...

waterman - 31-07-2013, 23:16

Yavox napisał/a:
Ciekawe, że ostatnie z 21 lipca za "prowokowanie użytkowników"
tak bardzo ciekawe.
dostałem taką wiadomość od Mottiego

Właśnie otrzymałem ostrzeżenie za awantury, w których nie mogę uczestniczyć bo jestem zawieszony.

Nie przypuszczałem że tak bardzo się mnie boją, że muszą iść na kolejne świństwa.

"Widok szczegółowy ostrzeżeń dla użytkownika: Motti

Metoda sortowania:
Wartość Otrzymane od Data Powód
3 DarekS Dzisiaj 14:40 prowokowanie innych użytkowników do kłótni
Strona główna ostrzeżeń

Oczywiście jest to tylko kawałeczek wiadomości i z przed kilku dni. Ale ciekawe jest to, z30 dni różnie się ciągnie.... raz dłużej raz krócej

Yavox - 31-07-2013, 23:56

Ja myślę, że Darek sobie jakiś reminder ustawił w Outlooku, coś cyklicznego jak pierwszy piątek miesiąca, tyle że odrobinę częściej :) Raz na jakiś czas mu się wyświetla "Dać smokowi kolejne 3 ostrzeżenia, żeby go wkurzyć. Konta nie kasować, żeby mocniej zadziałało." - i wtedy robi "klik..." :aaa:
slawek290 - 31-07-2013, 23:59

Yavox napisał/a:
Ciekawe, że ostatnie z 21 lipca za "prowokowanie użytkowników", w sytuacji w której jego ostatni post jest zdaje się z końca czerwca... Ale co tam, jedźmy dalej tą karawaną i zobaczmy, co się z tego wyklaruje...

Ciekawe - jakby Smok podał właściciela forum do sądu za jawną dyskryminacje ze względu na przekonania i poglądy ?

Yavox - 01-08-2013, 00:04

slawek290 napisał/a:
Ciekawe - jakby Smok podał właściciela forum do sądu za jawną dyskryminacje ze względu na przekonania i poglądy ?

Szczerze? Nawet się nad tym nie zamierzam zastanawiać i po prostu idę spać do łóżka. Napisałem już wystarczająco dużo na temat tego, co na tym forum działa, co nie i jak by mogło. Z mojej strony wszystko zostało już powiedziane i nie ma nic do dodania. Mniej piszemy, więcej nurkujemy. Powietrze w maska i dyskusja na forum być na czarna godzina. :)

jaros4 - 01-08-2013, 07:49

:beer3:
BitPump - 01-08-2013, 12:36

slawek290 napisał/a:

A nie można dyskryminować za poglądy?

Z tego co kiedyś czytałem (może się zmieniło?) nie można dyskryminować przy zatrudnianiu z uwagi na płeć, rasę i pochodzenie etniczne, wiek, niepełnosprawność, orientację seksualną czy religię.
Ale nie było nic na temat poglądów czy np. palenia papierosów.

lozerka - 01-08-2013, 13:14

BitPump napisał/a:
slawek290 napisał/a:

A nie można dyskryminować za poglądy?.

powiedziałabym wręcz, że tu dyskryminacja często jest jak najbardziej legalna i pożądana przez większość społeczeństwa :-D Tacy np- faszyści, rasiści są dyskryminowani i to przez prawo na każdym kroku - biedaki ;-)

Scaner - 01-08-2013, 16:36

lozerka napisał/a:

powiedziałabym wręcz, że tu dyskryminacja często jest jak najbardziej legalna i pożądana przez większość społeczeństwa :-D Tacy np- faszyści, rasiści są dyskryminowani i to przez prawo na każdym kroku - biedaki ;-)

Pełna zgoda, ja np jestem ultra skrajnym katolikiem nie biorę udziału w wyborach bo uważam że jedyną słuszną formą sprawowania władzy jest system klerykalny na wzór watykański. I co ? Jestem dyskryminowany społecznie i politycznie do tego stopnia że nawet nie mogę poprosić o azyl polityczny w Watykanie.

lozerka - 01-08-2013, 18:12

Scaner napisał/a:
lozerka napisał/a:

Pełna zgoda, ja np jestem ultra skrajnym katolikiem nie biorę udziału w wyborach bo uważam że jedyną słuszną formą sprawowania władzy jest system klerykalny na wzór watykański. I co ?

chwila, chwila :-D nie tak szybko z tą zgodą ;-)
co do faszystów, rasistów faktycznie od strony poglądowej są dyskryminowani, bowiem nie mają możliwości zgodnie z prawem swoich poglądów głosić, ich publiczne wygłaszanie, propagowanie jest penalizowane. Ale tak to z tą tolerancją bywa- nie ma tolerancji dla nietolerancji :)

ale skrajny ( jeszcze ultra ;-) ) katolik ?? jakich Twoich poglądów z tej dziedziny nie możesz głosić :) ? Bo fakt, że preferowany przez Ciebie ustrój polityczny nie obowiązuje w naszym kraju, to jeszcze nie dyskryminacja :) to tylko znaczy, że nie znalazłeś dostatecznie dużej liczby osób o podobnych do Ciebie poglądach, by zmienić ten obowiązujący :) - ( i mogę tylko dodać, że jako zdeklarowana ateistka mam nadzieję, że tak zostanie ;-) )

Scaner napisał/a:
Jestem dyskryminowany społecznie i politycznie do tego stopnia że nawet nie mogę poprosić o azyl polityczny w Watykanie.

a ktoś może :) ? tzn. jest ktoś w porównaniu z kim masz gorszą sytuację :) ?

connan1973 - 01-08-2013, 18:16

A jak mają ultra hedoniści ?
lozerka - 01-08-2013, 18:25

wszystko zależy, z czego tę przyjemność w wersji ultra czerpią :-D

dopóki nie jest to bieganie np. nago po ulicach, to...chyba nieźle ;-)

Scaner - 01-08-2013, 19:06

connan1973 napisał/a:
A jak mają ultra hedoniści ?

Też przesrane, w okresach świątecznych chciałbym hedonistycznie świętować i co ? Bóg dał zioło a jarać nie można :trawa:

[ Dodano: 01-08-2013, 19:21 ]
lozerka napisał/a:

ale skrajny ( jeszcze ultra ;-) ) katolik ?? jakich Twoich poglądów z tej dziedziny nie możesz głosić :) ?

Nie chodzi o coś tak banalnego jak gadanie, chodzi o bardziej wzniosłe przejawy wolności np:
chciałbym wypraw krzyżowych i co ? Dupa. Chciałbym zakuwać w dyby ateistów :bicz: i co też nie wolno sama niewola ot co.

lozerka napisał/a:

Bo fakt, że preferowany przez Ciebie ustrój polityczny nie obowiązuje w naszym kraju, to jeszcze nie dyskryminacja :) to tylko znaczy, że nie znalazłeś dostatecznie dużej liczby osób o podobnych do Ciebie poglądach, by zmienić ten obowiązujący :) -

Tfu tfu toż to demokracja taka zmiana większością, a tu rzecz idzie o to aby wrogiem był uznawany każdy kto nie z nami czyli przeciw nam :!!:

lozerka napisał/a:

( i mogę tylko dodać, że jako zdeklarowana ateistka mam nadzieję, że tak zostanie ;-) )

I nich Cię Bóg błogosławi za Twój ateizm, kogo miałbym nawrócić gdyby wszyscy wierzyli?

ps. W którego Boga nie wierzysz? Podobno 99,99% ateistom zależy aby było wiadomo że nie wierzą w tego jednego konkretnego Boga Co ma dowodzić jak argumentują socjolodzy że "ateiści" to najbardziej lojalna grupa wiernych :bee;

Scaner napisał/a:
Jestem dyskryminowany społecznie i politycznie do tego stopnia że nawet nie mogę poprosić o azyl polityczny w Watykanie.

lozerka napisał/a:

a ktoś może :) ? tzn. jest ktoś w porównaniu z kim masz gorszą sytuację :) ?

Jak to z kim? Co mnie to niby obchodzi jakiś tam ktoś ? Tylko mojsza krzywda mnie obchodzi!

JacekKG - 01-08-2013, 20:46

BitPump napisał/a:
slawek290 napisał/a:

A nie można dyskryminować za poglądy?

Z tego co kiedyś czytałem (może się zmieniło?) nie można dyskryminować przy zatrudnianiu z uwagi na płeć, rasę i pochodzenie etniczne, wiek, niepełnosprawność, orientację seksualną czy religię.
Ale nie było nic na temat poglądów czy np. palenia papierosów.

Jest to dyskryminacja religijna. A jesli nie to wystarczy 10 osob zeby zalozyc kosciol i wtedy juz bedzie ...

Yavox - 01-08-2013, 21:17

Scaner napisał/a:
Chciałbym zakuwać w dyby ateistów

Ale to koniecznie muszą być dyby? Może wystarczy coś równie niewygodnego, np. uprząż z jednego kawałka taśmy? :aaa:

Każdemu niewierzącemu i niepraktykującemu DIR zakładasz taką na grzbiet (po wcześniejszym skróceniu pasów naramiennych, coby miał szansę potwierdzić swoje wyjściowe przekonanie), potem krzyczysz Hogarth Akbar!, dajesz kilkanaście kilo ołowiu na szyję i wysyłasz w celu natychmiastowego przeprowadzenia gruntownie sprawdzonej w średniowieczu techniki zanurzania zwanej próbą wody...

lozerka - 01-08-2013, 21:31

Scaner napisał/a:
Chciałbym zakuwać w dyby ateistów :bicz: i co też nie wolno sama niewola ot co.

a tak czasem pobiczować, to niejeden by chciał :-D - a na przyjemności, to trzeba zasłużyć, a nie tak prosto, w ramach swobód i wolności obywatelskich :p

Scaner napisał/a:

I nich Cię Bóg błogosławi za Twój ateizm, kogo miałbym nawrócić gdyby wszyscy wierzyli?

a Bóg Ci zapłać ;-) generalnie mało wydeptane ścieżki mam tam na górze, trochę błogosławieństwa zawsze się przyda ;-)

Scaner napisał/a:
ps. W którego Boga nie wierzysz? Podobno 99,99% ateistom zależy aby było wiadomo że nie wierzą w tego jednego konkretnego Boga Co ma dowodzić jak argumentują socjolodzy że "ateiści" to najbardziej lojalna grupa wiernych :bee;

a to patrz, jaką sobie ładniutką niszę wymościłam - 00,01% robi wrażenie ;-) bo nie wyróżniam żadnego, w każdego z Bogów jednakowo nie wierzę - totemizm i animizm też do mnie nie przemawia ;-)

Scaner napisał/a:

Jak to z kim? Co mnie to niby obchodzi jakiś tam ktoś ? Tylko mojsza krzywda mnie obchodzi!
tak mnie chodziło po głowie, że Ty pokrzywdzony, nie dyskryminowany się czujesz ;-)

Scaner napisał/a:
Bóg dał zioło a jarać nie można :trawa:
z tą wersją ultraskrajnego ;-) możesz pokojowo wprowadzić taki ustrój, jaki do głowy Ci przyjdzie :-D

tylko tych wrogów żal ... z kim się człowiek naparzał będzie, jak wszyscy "z nami" będą ;-) ?

Yavox napisał/a:

Ale to koniecznie muszą być dyby? Może wystarczy coś równie niewygodnego, np. uprząż z jednego kawałka taśmy? :aaa:

się przejąłeś podtytułem działu ;-) ? że niby bez moderacji, ale nurkowo ma być ;-) ?

luqu - 01-08-2013, 21:38

Yavox napisał/a:
Scaner napisał/a:
Chciałbym zakuwać w dyby ateistów

Każdemu niewierzącemu i niepraktykującemu DIR zakładasz taką na grzbiet (po wcześniejszym skróceniu pasów naramiennych, coby miał szansę potwierdzić swoje wyjściowe przekonanie), potem krzyczysz Hogarth Akbar!, dajesz kilkanaście kilo ołowiu na szyję i wysyłasz w celu natychmiastowego przeprowadzenia gruntownie sprawdzonej w średniowieczu techniki zanurzania zwanej próbą wody...

:bee; Mam wiele zainteresowań i bywam na wielu forach ale po przekopaniu FN dochodzę do wniosku
ze to prawdziwe zagłębie osobowości/ osobliwości, czubów i mnaniakow... Oczywiście w pozytywnym tych słów znaczeniu. Dzięki za pasjonujaca lekturę na leniwym urlopie :bee;

Yavox - 01-08-2013, 21:42

lozerka napisał/a:
się przejąłeś podtytułem działu ;-) ? że niby bez moderacji, ale nurkowo ma być ;-) ?

Się przejąłem. Jeszcze tylko nie wiem, jak do tytułu wątku "do kasiak" z tego off-topa o biczowaniu wrócić, ale to się na pewno po kilku piwach samo jakoś powiąże :;

slawek290 - 01-08-2013, 22:04

lozerka napisał/a:
powiedziałabym wręcz, że tu dyskryminacja często jest jak najbardziej legalna i pożądana przez większość społeczeństwa Tacy np- faszyści, rasiści są dyskryminowani i to przez prawo na każdym kroku - biedaki

sęk w tym że Smok nie jest faszystą , pedofilem .... itp , wydaje mi się iż nie robi nić co jest sprzeczne z regulaminem forum . Smok jest nurkiem i na forum nurkowym jest dyskryminowany za " Patenty Nurkowe "

To tak jak gdyby z forum politycznego wyp.....ć ludzi mających poglądy demokratyczne .

andrzej4380 - 01-08-2013, 22:34

Sławek ty nie rozumiesz,Smok jest tak traktowany za " grzechy " z przed lat bo wytknął kilku osobom brak wiedzy no i poszedł za daleko jeszcze ośmieszając te osoby publicznie. tego niektórzy do tej pory nie mogą zdzierżyć a właściciel forum wpadł po między młot a kowadło i zrobił co zrobił smok jest kontrowersyjny ale nie zmienia faktu że jest także forumowiczem a znam tu kilku o bardziej ciętym języku i jest ok
forum prywatne pełną gębom
pozdrawiam

Scaner - 01-08-2013, 23:01

Yavox napisał/a:

Podoba mi się :-) Trzeba by ruszyć z jakąś krucjatą na nurkowiska

[ Dodano: 01-08-2013, 23:03 ]
lozerka napisał/a:

tylko tych wrogów żal ... z kim się człowiek naparzał będzie, jak wszyscy "z nami" będą ;-) ?

Jak już wszyscy będą z nami to zaczniemy dyskusję o wyższości worka bez gumek nad baleronami. :bee;

slawek290 - 01-08-2013, 23:40

andrzej4380 napisał/a:
Sławek ty nie rozumiesz,Smok jest tak traktowany za " grzechy " z przed lat bo wytknął kilku osobom brak wiedzy no i poszedł za daleko jeszcze ośmieszając te osoby publicznie. tego niektórzy do tej pory nie mogą zdzierżyć a właściciel forum wpadł po między młot a kowadło i zrobił co zrobił smok jest kontrowersyjny ale nie zmienia faktu że jest także forumowiczem a znam tu kilku o bardziej ciętym języku i jest ok

Znaczy - kto jest głupszy od Smoka w temacie dekompresji ? Ci głupsi nakazali właścicielowi forum aby nie dopuszczał Smoka do głosu ?

KasiaK - 01-08-2013, 23:58

Yavox napisał/a:
lozerka napisał/a:

Się przejąłem. Jeszcze tylko nie wiem, jak do tytułu wątku "do kasiak" z tego off-topa o biczowaniu wrócić, ale to się na pewno po kilku piwach samo jakoś powiąże :;

no wlaśnie tak nieśmiało chciałam powiedzieć, że to "mój" wątek i tu się po mnie jedzie, a nie o przyjemnościach rozmawia ;-) ;)

TomS - 02-08-2013, 00:55

KasiaK napisał/a:
tu się po mnie jedzie, a nie o przyjemnościach rozmawia
Ależ to przecież nie jest sprzeczność ;)

Kto uważa jazdę po Kasi za przyjemność? Ręka w górę :D :papa:

lozerka - 02-08-2013, 03:31

no więc ja w zasadzie...n i e k o n i e c z n i e ;-)

ale w zamian serdecznie proponuję Kasi udział w biczowaniu w dowolnej konfiguracji z wybranym użytkownikiem ;-)

chociaz sugerowałabym, by nie wybierać samobiczowania, bo to jest zajęcie aspołeczne, nieprowadzące do zadzierzgania więzi międzyludzkich !!!

także moderatorów nakłaniałabym do niełączenia się w pary biczujące, bo się zrobi kastowo, klasowo i nieegalitarnie ;-)

jaros4 - 02-08-2013, 07:47

MUM wykazuje sie zaskakujaca cierpliwoscia.Poczekajcie do wrzesnia.wszystko wroci do "normy"...
dive_frog - 02-08-2013, 08:02

KasiaK napisał/a:
no wlaśnie tak nieśmiało chciałam powiedzieć, że to "mój" wątek i tu się po mnie jedzie, a nie o przyjemnościach rozmawia

To koleżanka lubi być podrywana przez pociąganie za warkoczyki i przezywanie się? :D :P

lozerka - 02-08-2013, 08:10

jaros4 napisał/a:
MUM wykazuje sie zaskakujaca cierpliwoscia.

Jaros, uśmiechnij się :-D to nie boli :-D

Scaner - 02-08-2013, 08:50

TomS napisał/a:

Dla mnie nagonka na którąkolwiek osobę na FN jest obrzydliwa. Dziwi mnie to że tego typu jazda nie jest kończona "systemowo"
Pod pozorem wolności wypowiedzi akceptowane jest rzucanie kamieniami w moderatora co w efekcie końcowym prowokuje do kolejnych nawalanek. Przecież to bez sensu.

KasiaK - 02-08-2013, 09:24

TomS napisał/a:
KasiaK napisał/a:
tu się po mnie jedzie, a nie o przyjemnościach rozmawia
Ależ to przecież nie jest sprzeczność ;)

oszzzzz Ty ;-)

[ Dodano: 02-08-2013, 09:26 ]
lozerka napisał/a:

ale w zamian serdecznie proponuję Kasi udział w biczowaniu w dowolnej konfiguracji z wybranym użytkownikiem ;-)

Ty to umiesz namówić ;) ;-)
tylko ta konfiguracja.....no dobra, coś damy radę :)

[ Dodano: 02-08-2013, 09:28 ]
dive_frog napisał/a:
KasiaK napisał/a:
no wlaśnie tak nieśmiało chciałam powiedzieć, że to "mój" wątek i tu się po mnie jedzie, a nie o przyjemnościach rozmawia

To koleżanka lubi być podrywana przez pociąganie za warkoczyki i przezywanie się? :D :P

hehehehe taaaaa ;-)

ale ja i tak już nie jestem do podrywania, w sensie wypadłam z "kolejki" więc teennnn tegessss , ale podoba mi się Twój tok rozumowania ;)

connan1973 - 02-08-2013, 10:20

lozerka napisał/a:
jaros4 napisał/a:
MUM wykazuje sie zaskakujaca cierpliwoscia.

Jaros, uśmiechnij się :-D to nie boli :-D

Jarek ma uśmiech wpisany w abonament .

Grotto8 - 02-08-2013, 10:33

biczowanie, hedoniści, zakuwanie w dyby, "jeżdżenie", krępowanie uprzężą, system klerykalny....
przepraszam, czy Wy rozmawiacie o seksie ? :)
...a taki fajny wątek był :)

A propos: Pamiętacie Pokraka z "Pulp Fiction"? Czy jego ubranko czegoś Wam nie przypomina? :)

Scaner napisał/a:

Dla mnie nagonka na którąkolwiek osobę na FN jest obrzydliwa. Dziwi mnie to że tego typu jazda nie jest kończona "systemowo"
Pod pozorem wolności wypowiedzi akceptowane jest rzucanie kamieniami w moderatora co w efekcie końcowym prowokuje do kolejnych nawalanek. Przecież to bez sensu.

Scaner napisał/a:

Już nie ściemniaj, że się do tych przepisów stosujesz.
:)

TomS - 02-08-2013, 19:00

Scaner napisał/a:
Jak mam wstawić jeszcze większy i jeszcze szyderczszy uśmiechaczek :?: :D
Nie, nie nawołuję do "nagonek". Prędzej do "berka" :D

[ Dodano: 02-08-2013, 19:00 ]
Grotto8 napisał/a:
przepraszam, czy Wy rozmawiacie o seksie ?
Nieeeee... nooo... co Tyy... ???? :D
pomorzanka - 02-08-2013, 19:04

do KasiK lub TomaS - czy któreś z Was mogłoby przejrzeć posty w temacie wypadki i zaakceptować je lub wywalić w kosmos?
Dziękuję.

connan1973 - 02-08-2013, 20:51

TomS napisał/a:

Grotto8 napisał/a:

przepraszam, czy Wy rozmawiacie o seksie ?

Nieeeee... nooo... co Tyy... ????

To ja już wolę jazdy z różowym podtekstem niż zgniłym zapaszkiem

Scaner - 03-08-2013, 00:04

Grotto8 napisał/a:

Scaner napisał/a:

Już nie ściemniaj, że się do tych przepisów stosujesz. :)

do przepisów się stosuję... chyba że są sprzeczne z prawem naturalny i moimi zachciankami :ping:

[ Dodano: 03-08-2013, 00:06 ]
TomS napisał/a:
Jak mam wstawić jeszcze większy i jeszcze szyderczszy uśmiechaczek :?: :D
Nie, nie nawołuję do "nagonek". Prędzej do "berka" :D

Ban dla gonionego to też rozwiązanie systemowe :bee;

KasiaK - 05-08-2013, 10:24

pomorzanka napisał/a:
do KasiK lub TomaS - czy któreś z Was mogłoby przejrzeć posty w temacie wypadki i zaakceptować je lub wywalić w kosmos?
Dziękuję.

w weekendy przebywam pod wodą, albo na wodzie :) więc dopiero teraz działam.

dzięki i na przyszłość pisz na priv poproszę, to wtedy od razu widzimy wiadomość, bez przekopywania się przez wszystkie wątki.