FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - planer na androida

Sofian - 16-06-2013, 18:10
Temat postu: planer na androida
Witam
Zainteresował mnie temat planowania nurkowań przy pomocy programu komputerowego, a z racji tego że zawsze mam przy sobie tablet to chciałbym się dowiedzieć czy jest jakikolwiek program działający na platformie Android.
Jezeli taki istnieje to proszę o jakieś namiary na niego.

Yavox - 16-06-2013, 18:24

V-Planner

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hhssoftware.vplanner&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5oaHNzb2Z0d2FyZS52cGxhbm5lciJd

Możesz zainstalować na próbę, w pewnych limitach działa darmowo.

undefine - 16-06-2013, 18:26

Odnośnie planowania - ja ciut się bawię multideco.

Ale - to zależy co potrzebujesz. Jeżeli coś do zapisu nurkowań, to np subsurface.

gorcio - 16-06-2013, 19:37

Zarowno V-planner jak i Multideco maja model licencji pozwalajacy na zainstalowanie na dwoch urzadzeniach w ciagu roku (z Androidem), wiec mozesz sobie wrzucic i na tablet i na komorke. Producentem jest ta sama firma HHS :-) .
piotrek_n - 16-06-2013, 20:13

tyle że w v-planerze jesli chcesz planowac z deco na 100% O2 to musisz kupic licencje :)
beroduar - 16-06-2013, 20:19

piotrek_n napisał/a:
tyle że w v-planerze jesli chcesz planowac z deco na 100% O2 to musisz kupic licencje :)

A Ty chciałbyś specjalistyczne oprogramowanie (i to dość nietrywialne) mieć za darmo?
Zawsze możesz napisać i udostępnić...

pawlos1976 - 16-06-2013, 21:37

gorcio napisał/a:
Zarowno V-planner jak i Multideco maja model licencji pozwalajacy na zainstalowanie na dwoch urzadzeniach w ciagu roku (z Androidem), wiec mozesz sobie wrzucic i na tablet i na komorke. Producentem jest ta sama firma HHS :-) .

Witam własnie tego do końca nie wiem jak np tableta przywróce do ustawień fabrycznych to znowu nowy kod. Bo tak może się zdażyć że nowa licencja.
PZDr

undefine - 16-06-2013, 22:05

gorcio napisał/a:

do planowania bez użycia gazów dekompresyjnych wystarczy wersja shareware.

(a kogoś kto nurkuje dekompresyjnie chyba stać na wybulenie ~130pln na licencję? ;)

nurkowacz - 16-06-2013, 22:16

Ja używam multideco.
gorcio - 16-06-2013, 22:17

pawlos1976 napisał/a:

Witam własnie tego do końca nie wiem jak np tableta przywróce do ustawień fabrycznych to znowu nowy kod. Bo tak może się zdażyć że nowa licencja.
PZDr

Nie - licencja jest powiazana z numerem seryjnym urzadzenia. Wiec jak zrobisz reset - to po prostu wpisujesz od nowa kod i juz. Koday dostajesz np na maila, wiec latwo sobie zarchiwizowac gdzies.