| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM OGÓLNE - Tanie latanie ????
mariulo - 15-06-2004, 14:34 Temat postu: Tanie latanie ???? Witam
Zapewne w przeddzień sezonu urlopowego część z nas zadaje sobie pytanie gdzie, z kim i za ile na wyprawę. Temat był poruszany w zimie po wypadku samolotu w Egipcie. Sporo się wtedy mówiło o tanich liniach.
Zanim ktoś się zdecyduje na takową, polecam lekturę wczorajszego Życia Warszawy i bieżącego numeru Newsweek Polska (25/2004).
Bądzcie czujni, żeby nie dać się nabrać i nie siedzieć na lotnisku w Egipcie, tak jak turyści od soboty.
Pozdrawiam
Aisa - 15-06-2004, 17:01
Taak AP poprzewracalo sie w glowach po tym jak zaczeli latac rejsowo a poniewaz maja o ile dobrze pamietam 2 albo 3 samoloty musza z czegos zrezygnowac - sila rzeczy olali mniej dochodowe chartery... Oj nieladnie
Mania - 15-06-2004, 17:28
Maja chyba 2 samoloty - odziedziczone po White Eagle.
Sama jestem ciekawa co bedzie dalej - jak ja bede jezdzila na weekend do Egiptu jak nie bedzie tylu czarterow????
Mania
Victoria - 15-06-2004, 17:40 Temat postu: Re: Tanie latanie ???? Przyjda nowi, potem ktos zbankrutuje, potem znowu ktos i tak w kolko...
Niestety w turystyce jest duzo nieprzyjemnych i nieprzewidzianych zdarzen. Mimo tego, ze wiele osob bardzo sie stara, zeby wszytko bylo jak najlepiej.
Mam nadzieje, ze juz wystarczy wpadek w tym roku...
mariulo - 15-06-2004, 18:42
Witam
Mają dwa, ale nie po WEA. Zdaje się że nie olali, tylko nie wystarczyło kasy na następne. Co do podobno rozkładowych lotów, to w jakimś piśmie było porównanie cen biletów. Wypadli najdrożej za najnizszy standard obsługi.
Jak to we wszechświecie bywa natura nie znosi pustki, więc ktoś będzie turystów woził. Oby solidny.
Pozdrawiam
Aisa - 16-06-2004, 09:48
W Newsweeku bylo porownanie
Sa najdrozsi bo maja tylko 2 samoloty - proste i logiczne - tam gdzie Sky Europe jest na rynku od wielu lat i moze sobie rekompensowac niskie ceny na jednych polaczeniach innymi oni przy 2 samolotach nie maja mozliwosci ruchu. Zreszta tak naprawde tych tanich biletow jest z reguly kilka a reszta to juz odpowiednio drozsze...
|
|