| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FREEDIVING - Kurs - free diving
gazeliusz - 22-07-2013, 16:55 Temat postu: Kurs - free diving Witam,
czy ktoś może wie czy w Warszawie jest jakaś szkoła honorująca na zajęciach basenowych kartę Multisport? Nie udało mi się nic wygooglować..
Pzdr
ptja - 22-07-2013, 18:02 Temat postu: Re: Kurs - free diving
| gazeliusz napisał/a: | | czy ktoś może wie czy w Warszawie jest jakaś szkoła honorująca na zajęciach basenowych kartę Multisport? Nie udało mi się nic wygooglować.. |
a czego szukasz? Jeśli możliwości treningów, to musisz dołączyć do jakiejś grupy zapaleńców (albo samemu ją utworzyć) i po prostu umawiać się na basenach, gdzie karta jest honorowana.
W Łodzi mamy takę małą grupkę i czasem fajny trening sobie robimy np. w Konstantynowie albo Zgierzu.
gazeliusz - 22-07-2013, 20:00
Bardziej miałem na myśli jakiś kurs podstawowy, bo jestem zupełnie zielony w tym temacie.. Zakosztowałem głębszego snurkowania w Chorawcji i bardzo się podpaliłem..
ptja - 22-07-2013, 20:04
| gazeliusz napisał/a: | | Bardziej miałem na myśli jakiś kurs podstawowy, bo jestem zupełnie zielony w tym temacie.. Zakosztowałem głębszego snurkowania w Chorawcji i bardzo się podpaliłem.. |
a, to w takim razie kartą się nie sugeruj, bo wejście na basen i tak masz wliczone w kurs.
Ja robiłem u Agaty Bogusz; robi kurs 24-25 sierpnia na "Polonezie" (to chyba Bródno).
Jakub Cieślak - 22-07-2013, 20:07
gazeliusz, zrywasz z butlą? Zrywasz... z nami? Skandal, idę strzelić focha!
Co Cię tak natchnęło?
gazeliusz - 22-07-2013, 20:32
Pytam, bo za różniste rzeczy przeciągałem kartą multisport. Dzięki za link, widziałem go już. Nawet 2-3 lata temu miałem chrapkę na kurs na Hańczy, bo byłem tam wtedy całkiem długo, ale niestety kurs się nie odbył ze względu na brak chętnych.
A z butlą nie zrywam w żadnym wypadku! Jak mogłeś tak pomyśleć
Natchnął mnie snurek na 15m po łańcuchu kotwicznym i widok do granicy światła nie wiadomo jak głęboko.. Wizura tam była, jak okiem sięgnąć..
A z butleką zwiedziłem Blue Cave i jej okolice na wyspie Bisevo.. Na pontonie też ..
Jedno i drugie zerwało ze mnie gacie przez głowę .. Po nurkach w Mamucim i innych gliniankach, to był kosmos..
Mimo wszystko już kombinuję jak by tu się zanurzyć w orzeźwiających, polskich wodach ..
Jakub Cieślak - 23-07-2013, 08:25
No topsz, ale napisz, co spowodowało, że ten snurek tak Cię natchnął? Co było w tym takiego kapitalnego? Nie pytam, bo nie dowierzam, tylko pytam, bom ciekaw, sam "freediving" (proszę sobie odpowiednio wyolbrzymić cudzysłów) uprawiałem klasycznie do trzech metrów. Jak coś przy snorkowaniu przyciągnęło uwagę, to się robiło scyzoryk i do dna. Tylko tak bez butli kompletnie nie potrafię uszu przetkać, więc głębiej nie daję rady.
No to może jakiś kamieniołom teraz trzeba ustrzelić?
Wilczy - 23-07-2013, 10:51
| gazeliusz napisał/a: | | Natchnął mnie snurek na 15m po łańcuchu kotwicznym i widok do granicy światła nie wiadomo jak głęboko.. Wizura tam była, jak okiem sięgnąć.. | Odwiedź kiedyś Amorgos, czyli "oryginalny" wielki błękit. To chyba magia miejsca sprawia, że stożek z promieni słonecznych jakoś tak "bardziej" wchodzi pod wodę. Z powierzchni dno widać jeszcze na 25 metrach.
Tylko warto się pospieszyć, bo jedna z atrakcji, wysztrandowany wrak MV Olympia z roku na rok rozpada się coraz bardziej.
gazeliusz - 23-07-2013, 15:56
Co mnie tak urzekło? Hmm, jakieś takie poczucie wolności, że tak głęboko mi się udało, że taki kryształ, że czułem się jak delfin pracując dwoma płetwami jak monopłetwą , że znam na pamięć Wielki Błękit i przez chwilę czułem się jak Żaaak...
Nie wiem, jak to opisać, za mały jestem..
Wilczy, co do zatoczki i wraku, to znowu rozpaliłeś we mnie chęć aby tam uderzyć.. Ech, życie za krótkie na te wszystkie chęci i widzimisie
|
|