FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - Bodrum - Turcja.

LasTom - 03-08-2013, 07:12
Temat postu: Bodrum - Turcja.
Witam.

Szukam poleconej bazy w Bodrum. Planuję wakacje i chciałbym coś przy okazji zobaczyć ... a nie tylko liczyć na sugestie organizatorów.

Polecona tutaj jedna szkoła ma następujące punkty - widział ktoś coś:
Bodrum Aegean Pro Dive Center
http://www.aegeanprodive.com/divesites.htm

Pozdrawiam.

LasTom

maran - 03-08-2013, 15:31

Jeżeli angielski lub francuski nie jest problemem to moja dziewczyna była w motifdiving i chwali że to fajna baza.
Jedzenie na łódce dobre, ceny przyzwoite, w cenie nurkowań masz też sprzęt jakby ci się nie chciało targać z Polski.

LasTom - 03-08-2013, 19:47

Angielski lub włoski nie jest barierą - dziękuje za info. Już wysłałem email. Możesz mi powiedzieć co zasługuje na duża uwagę - jakie obiekty wybrać? Wszędzie proponują samolot, ale może jakieś inne ciekawe rzeczy (które rafy, jaskinie).
maran - 03-08-2013, 20:18

Co do miejsc to miejscowi będą wiedzieli najlepiej gdzie jest obecnie najfajniej.
Magda była tam w zeszłym roku, do tego w profilu masz OWD więc nie wiem czy rozpisywanie o wrakach w okolicach 30 metrów ma sens.
Najciekawsze nurkowania które zapamiętała:
wrak pinar 1
samolot
bubble cave
big reef

Już po wysłaniu pierwszego postu powiedziała fajną rekomendację dla bazy: "tak jak byłam tam rok temu to widać było że im się jeszcze chce nurkować, a nie jak się może zdarzyć byle odklepać nurkowanie"

sar - 03-08-2013, 20:39

maran napisał/a:
... do tego w profilu masz OWD więc nie wiem czy rozpisywanie o wrakach w okolicach 30 metrów ma sens.

Ty masz co masz ... => dużo Ci brakuje do INTERA ???

pzdr.
Witek :pa:

ps.
sorry za OFF'a ale mnie mogłem się powstrzymać :humor:

LasTom - 24-08-2013, 11:42

Witam po powrocie.

Tak by zakończyć mój temat i ewentualnie pomóc osobom które będą się w ten rejon wybierać.

Mogę z czystym sumieniem polecić:

Bodrum Aegean Pro Dive Center
http://www.aegeanprodive.com/divesites.htm

Z motif nie skorzystałem tylko dlatego że mieli swoją łódź zacumowana w innej zatoce i nie było mi tam po drodze by ją ocenić przed decyzja. Nurkowania wszyscy organizują w tycha samych miejscach - dwie rafy, tankowiec, samolot, mały statek i kilka urwisk.

tym ludziom tez się jeszcze chce - mili, uprzejmi i profesjonalni.

Szczegóły gdyby były potrzebne PW.

Dzięki i pozdrawiam

LasTom

Ventr - 30-07-2015, 23:00

Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Czy w okolicach Karabag jest jakaś baza nurkowa? Jest to koło 20-30 km od Bodrum.

Krzysiek1 - 18-05-2021, 11:24

Żeby nie zakładać nowego tematu napisze zapytanie w tym wątku minęło 6 lat od ostatniego wpisu i może coś uległo zmianie.
Czy ktoś nurkował ostatnio w okolicach Bodrum.
Będę tam w tym roku pod koniec sierpnia i miałem w planach zanurkować.
Nurkowania organizują też polskie biura podrózy METINTOUR i KLS-Voyages .
Nie wiem z jaka bazą maja podpisane umowy - ceny takie sobie ani drogo ani tanio.
Znalazłem tylko 1 bazę w okolicy Bodrum The Aegean Pro Dive Centre. Wiecie coś aktualnego na temat tej bazy???

wiesiek01 - 24-05-2021, 12:57

Krzysiek1 napisał/a:
Znalazłem tylko 1 bazę w okolicy Bodrum

Cześć, 4 lata temu nurkowałem z bazą Happy Bubbles z Bodrum. Teraz rezydują w Club Flora Hotel, Dayılar Sok. No.1, Gumbet Bodrum – Turkey. Mogę polecić na rekreacyjne, relaksujące nurki.
http://happybubbles.com/en/contact/