FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - Materiały do szkolenia DM

urwis - 20-06-2004, 21:37
Temat postu: Materiały do szkolenia DM
Witam
Gdzie mogę dostać materiały do szkolenia na DM PADI.

Dorota i Wojtek - 20-06-2004, 21:54

Witaj Leszku!

Wszystkie materiały powinieneś dostać praktycznie w każdym CN szkolącym w systemie PADI.

Jeżeli coś w danym momencie jest niedostępne, każdy tzw. profesjonalny członek PADI (od DM wzwyż), może to brakujące "coś" zamówić bezpośrednio w PADI.

Szkolenie DM obejmuje wszystkie materiały od kursów nienurkowych, po asysty instruktorskie - czyli od broszurek typu "pływamy w ABC" po "manual instruktorski"

:wave:

urwis - 20-06-2004, 22:09

Tak to wiem ale centra materiał uzależniają od kursu u nich. Ponieważ ja jestem teraz uziemiony z powodu remontu kolana i mam czas to chciałem sobie poczytać iprzerobić teorię a nie wybrałem jeszcze CN w którym będę robił kurs ze względu tego ponieważ nie wiem kiedy lekarz mnie dopusći.
Nie chciałbym tracić czasu.

Dorota i Wojtek - 20-06-2004, 22:50

urwis napisał/a:
Tak to wiem ale centra materiał uzależniają od kursu u nich.

Nie bardzo rozumiem... Centrum nie chce Ci sprzedać materiałów - chyba, że zrobisz w nim kurs ?! :evil:

taaa... byłoby to ostatnie centrum w jakim chciałbym się szkolić... :???:

Poproś któregokolwiek znajomego divemastera czy instruktora - zamówi Ci komplet materiałów bezpośrednio w PADI bez konieczności szkolenia się gdziekolwiek. Całość dostaniesz do domu w przeciągu kilku dni.

:wave:

Kriss - 21-06-2004, 11:07

Centra traktują materiały jako dodatek do kursu wliczony w cenę kursu .
(przeważnie)
Ponieważ materiały są drogie - część kandydatów na DM stara się dotrzeć do materiałów " z drugiej ręki " lub nielegalnych kopii .
Nie ma problemu z kupieniem materiałów , jest problem z ich udostępnianiem przez CN - jeśli nie zdeklarowałeś chęci szkolenia.
Swoją drogą , może trzeba dostrzec problem i obniżyć cenę podręczników ?
Ptrzeciętna cena ładnie wydanej książki to 30-60 plnów , cena podręcznika PADI - każdego stopnia - to pow . 120 plnów .
Obniżenie cen pewnie zwiększyłoby sprzedaż a tak to wzrasta co najwyżej pomysłowość i obroty rynku wtórnego .

PZDR- Kriss

Sławek - 21-07-2004, 22:58

Mam materiały DM na płycie starą i nową wersję ale myślę żę prędzej wyleczysz kolanko niż to wszystko wchłoniesz, strasznie to nudne!!
urwis - 21-07-2004, 23:13

Witaj
Mogę liczyć na pomoc??