FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - Solina

Witek - 29-06-2004, 15:18
Temat postu: Solina
Witam wszystkich!
Mam pytanie- czy ktoś z Was nurkował na zalewie Solina (Bieszczady)-, podobno zatopione są tam jakieś wioski. Będę tam i zastanawiam się czy warto dąć tam nura.

darek two - 29-06-2004, 15:52

daj
Henryk Cieszyński - 29-06-2004, 20:21
Temat postu: Re: Solina
Witam ! akurat są dobre warunki 5-6m . Polecam dać niurka z cypla w Polańczyku ,lub po drugiej stronie jest fajna ścianka do 50m patrząc z cypla koło bazy WOPR jakieś 300m od zapory.Co do tych wiosek zatopionych to przed zalaniem zalewu zostały usunięte. Dużo krąży dziwnych opowieści-zweryfikuj je sam. Polecam Magazyn Nurkowanie z grudnia 98.Znajomy ma zacumowaną bazę przy wyspie Energetyka .
Fantomas - 29-06-2004, 23:38

witam, ja będę w polańczyku od 9 do 11 lipca. może będzie ktoś chętny na nurka?
Witek - 30-06-2004, 11:45

Dzieki za info- ja bede nad Solina pod koniec Lipca
nurk1 - 30-06-2004, 13:19
Temat postu: SOLINA
WITAM ! POLECAM SCIANKE NA WERLASIE ,ORAZ SCIANKE NA WYSPIE ENERGETYKA,NA WYSPI MOZNA NABIC BUTLE POWIETRZEM I NITROXEM PYTAJ O BINDASA(DOMEK -RECEPCJA )JESLI BEDZIESZ CHCIAŁ PODAM CI NR TEL DO NIEGO . UDANEGO NURANIA :) :mrgreen:
Fantomas - 30-06-2004, 13:21

poproszę namiary na PW.
Arturro - 30-06-2004, 22:03

Witaj Witku,
Solina to bardzo malownicze miejsce.
Myślę że taki miłośnik przyrody jak Ty znajdzie tam dla siebie wiele atrakcji.
Ze łzą w oku wspominam przejażdżkę statkiem i piesze wycieczki po połoninach latem 1980 roku.
Zyczę wielu niezapomnianych przeżyć,
Arturro

marek_kkk - 07-07-2004, 16:33
Temat postu: Re: Solina
Witek napisał/a:
Witam wszystkich!
Mam pytanie- czy ktoś z Was nurkował na zalewie Solina (Bieszczady)-, podobno zatopione są tam jakieś wioski. Będę tam i zastanawiam się czy warto dąć tam nura.

Witaj!
Na pewno warto, fajne miejsca to: ścianka niedaleko zapory, wyspa okresowa, cmentarz (na cyplu k. bazy BWOPR), martwy las jest tam trochę niebezpiecznie ale wrażenia niesamowite, wyspa Skalista i wiele, wiele innych atrakcyjnych miejsc...
Serdecznie polecam.
Ps. butle możesz nabić w PSP Sanok, Lesko, Ustrzyki Dolne. Od kilku lat dyżury wspólnie z ratownikami (baza BWOPR na cyplu) pełnią także płetwonurkowie z PSP Sanok, mają ze sobą sprężarkę i znając ich chyba nikomu nie odmówią.