FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - Info o bazach nurkowych w okolicy Wrocławia

Ryszard - 30-06-2004, 14:14
Temat postu: Info o bazach nurkowych w okolicy Wrocławia
Potrzebuje informacji na temat nurkowania w okolicy Wrocławia wybieram się tam na weekend i zastanawiam sie czy nie wziąć sprzętu ze sobą. Może ktoś ma namiary na fajną bazę nurkowa lub niezły akwen do nura.
CZACHO - 30-06-2004, 15:42

Bazy tutaj nie uświadczysz :(

A co do nurkowisk... to generalnie ja znam 4:

- Chwałków (za Sobótką), stoi sobie kamieniolom z calkiem niezlym zejsciem, jednak niestety smierdzi jak cholera, poniewaz obok jest scianka wspinaczkowa, miejscowi oblewali sciane ropa/smarami, ktore teraz unosza sie na wodzie... IMHO szkoda sprzetu i nerwow

- Gebczyce (kolo Bialego Kosciola, jakies 45km od Wroclawia), 2 kamienilomy, glebokosc ok 30m, zwykle duzo ludzi tam jest

- Zimnik (ok 50km od Wroclawia, okoice Jawora), swietny kamieniolom, 30m glebokosci, przejzystosc niezla (5-7m), na dnie jest jeszcze jasno :) Jedynym minusem jest fakt, ze jest to teren prywatny i w tygodniu raczej sie tam nie wejdzie, w weekendy nie ma wiekszego problemu.

- Złotoryja, podobniez ma 40-50m, ale jak go odwiedzilem odeccialo mi sie szybko nurkowac ;/ Paskudna przejzystosc, kupa smieci, zdechle zaby plywaja pod woda :> granica swiatla jakies 15m, generalnie nic ciekawego.

No i oczywiscie masa kamienilomow w okolicy Strzegomia, ale jakies konkretnej rozpiski nie mam i tam nie nurkowalem jeszcze.

z reszta mozesz sobie poczytac wiecej tutaj:
http://www.jacekmadejski.com/nurkowiska.htm