FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

MEDYCYNA NURKOWA - "Nurkowy" laryngolog z Trójmiasta

anton - 02-07-2004, 01:45
Temat postu: "Nurkowy" laryngolog z Trójmiasta
witam,
w zeszłym roku przed rozpoczęciem sezonu postanowiłem udać się do laryngologa na przegląd, gdyż rok wcześniej miałem poważne problemy na kursie związane z wyrównywaniem ciśnienia przy wynurzeniu. Wizyta pomogła, lekarz "przedmuchał mi trąbki :) i stażówki zrobiłem zapominając o jakimkolwiek bólu.

W tym roku znowu udaję się na kurs więc na wszelki wypadek wolałbym nie mieć żadnej niemiłej niespodzianki (może mi sie coś przytkało w uchu a o tym nie wiem. Poza tym jestem alergikiem i chciałbym żeby mi lekarz przypisał coś na ten okres).

Mógłbym pójść oczywiście do tego samego lekarza, ale szczerze powiedziawszy jego podejście do nurkowania średnio mi odpowiada i wolałbym zostać przebadany lekarza dla którego nurek nie jest istotą z obcej planety.

Czy ktoś z Szacownych Forumowiczów zna jakiegoś godnego polecenia laryngologa z Trójmiasta, najlepiej z Sopotu?

pozdrawiam,

Beny - 02-07-2004, 10:44

[/quote]miałem poważne problemy na kursie związane z wyrównywaniem ciśnienia przy wynurzeniu.[quote]
Przy zanurzaniu to rozumiem ale przy wynurzaniu?

Niestety nie znam godnego polecenia laryngologa :sad:
Moze bys skontaktowal sie z jakims lekarzem nurkowym i on bedzie wiedzial który laryngolog jest dobry w te klocki :)

Pozdrawiam. Beny

Sonny - 02-07-2004, 18:50

a jak mowimy juz o badaniach nurkowych...To do jakiego lekarz nurkowego chodzicie robic badania ??
nuras5 - 02-07-2004, 18:54

Do klubowego, który zrobił odpowiednie uprawnienia :lol:
Beny - 02-07-2004, 22:34

Ja chodze do dr Marcina Trenknera.
Jest to lekarz klubowy KDP/CMAS i przy okazji instruktor KDP/CMAS
Moge dac namiary do niego.

Pozdrawiam

anton - 03-07-2004, 17:34

Do Trenknera chodze na badania dopuszczajace do nurkowania, ale on nie jest laryngologiem z tego co mi wiadomo.
pozdrawiam

Beny - 03-07-2004, 21:00

No fakt. Laryngologiem nie jest ale pewnie by doradzil jakiegos laryngologa. Spróbuj sie z nim skonsultowac.

Pozdrawiam.