| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
MEDYCYNA NURKOWA - "Nurkowy" laryngolog z Trójmiasta
anton - 02-07-2004, 01:45 Temat postu: "Nurkowy" laryngolog z Trójmiasta witam,
w zeszłym roku przed rozpoczęciem sezonu postanowiłem udać się do laryngologa na przegląd, gdyż rok wcześniej miałem poważne problemy na kursie związane z wyrównywaniem ciśnienia przy wynurzeniu. Wizyta pomogła, lekarz "przedmuchał mi trąbki i stażówki zrobiłem zapominając o jakimkolwiek bólu.
W tym roku znowu udaję się na kurs więc na wszelki wypadek wolałbym nie mieć żadnej niemiłej niespodzianki (może mi sie coś przytkało w uchu a o tym nie wiem. Poza tym jestem alergikiem i chciałbym żeby mi lekarz przypisał coś na ten okres).
Mógłbym pójść oczywiście do tego samego lekarza, ale szczerze powiedziawszy jego podejście do nurkowania średnio mi odpowiada i wolałbym zostać przebadany lekarza dla którego nurek nie jest istotą z obcej planety.
Czy ktoś z Szacownych Forumowiczów zna jakiegoś godnego polecenia laryngologa z Trójmiasta, najlepiej z Sopotu?
pozdrawiam,
Beny - 02-07-2004, 10:44
[/quote]miałem poważne problemy na kursie związane z wyrównywaniem ciśnienia przy wynurzeniu.[quote]
Przy zanurzaniu to rozumiem ale przy wynurzaniu?
Niestety nie znam godnego polecenia laryngologa
Moze bys skontaktowal sie z jakims lekarzem nurkowym i on bedzie wiedzial który laryngolog jest dobry w te klocki
Pozdrawiam. Beny
Sonny - 02-07-2004, 18:50
a jak mowimy juz o badaniach nurkowych...To do jakiego lekarz nurkowego chodzicie robic badania ??
nuras5 - 02-07-2004, 18:54
Do klubowego, który zrobił odpowiednie uprawnienia
Beny - 02-07-2004, 22:34
Ja chodze do dr Marcina Trenknera.
Jest to lekarz klubowy KDP/CMAS i przy okazji instruktor KDP/CMAS
Moge dac namiary do niego.
Pozdrawiam
anton - 03-07-2004, 17:34
Do Trenknera chodze na badania dopuszczajace do nurkowania, ale on nie jest laryngologiem z tego co mi wiadomo.
pozdrawiam
Beny - 03-07-2004, 21:00
No fakt. Laryngologiem nie jest ale pewnie by doradzil jakiegos laryngologa. Spróbuj sie z nim skonsultowac.
Pozdrawiam.
|
|