| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
MEDYCYNA NURKOWA - bezdech w czasie snu
menyy - 31-01-2014, 16:35 Temat postu: bezdech w czasie snu Witam
Temat troche nie-nurkowy (chociaz bezdech )
Macie jakies namiary na dobrego lekarza/klinike, ktora leczy te przypadlosc w inny sposob niz oferta aparatu do spania za 4k i uzywania go do konca zycia ?
Najlepiej w woj. Mazowieckim
PS. Sorry za brak polskich znakow
jarek n - 31-01-2014, 17:34
Trochę daleko bo we Wrocławiu w klinice chorób płuc na Grabiszyńskiej jest prof Anna Brzecka która się tym zajmuje. Gdy miałem z nią zajęcia, to dużo opowiadała o bezdechu sennym ale z tego co wiem to raczej pozostaje tylko aparat. Może spróbuj zadzwonić tam - zapytaj o dostepne metody leczenia, jeśli znajdzie dla Ciebie jakąś inną terapię wtedy umów się na wizytę.
makalu - 31-01-2014, 20:33
Jest jeszcze operacja języka -podniebienia(żeby właśnie te zwiotczałe elementy się nie zapadały i nie blokowały luftu).Miałem znajomego z którym na delegacjach spaliśmy w jednym pokoju.To ja mu powiedziałem ,że na to cierpi choć nie wierzył.Poszedł na obserwację i potem się okazało ,że czasem nie oddycha przez ok.30sek.Zaproponowali mu te dwa rozwiązania.A że jest strasznie strachliwy to zdecydował się na spanie w masce jak kosmonauta.Ale mówi ,że jest już po sześćdziesiętce to te 10lat wytrzyma.Bo przecież faceci umierają średnio po siedemdziesiątce:-)
Trzeba coś z tym zrobic,bo szkodliwe dla zdrowia(on po nocy był zmęczony) i dla śpiących obok też męczące bo ja też nie spałem.
Wesołek - 01-02-2014, 01:26
Mam ten problem, uaktywnia się przy zmęczeniu. Wiem co znaczy, obudzić sięi nie mięć powietrza, panika.
slawek290 - 01-02-2014, 17:12
| Wesołek napisał/a: | | Mam ten problem, uaktywnia się przy zmęczeniu. Wiem co znaczy, obudzić sięi nie mięć powietrza, panika. |
Śpij na boku jednym , lub drugim . Nigdy na plecach . Mam ten sam problem . Od kiedy śpię na boku się nie zdarza budzić z brakiem oddechu , kiedy myślisz że następnego razu juz nie przezyjesz .
Trajter - 01-02-2014, 20:42
Poszukaj w necie haseł: "koblacja" i " laserowe leczenie bezdechu" znajdziesz namiary na specjalistów w całej Polsce.
menyy - 03-02-2014, 18:59
Dzięki chłopaki.
No ja ostatnio obudziłem się w ostrej panice, nie mogąc oddychać
Cgrapanie mnie nie martwi ale bezdech zaczyna byc problemem
Trajter, masz jakiś specjalistów godnych polecenia ?
Zabieg wygląda na prosty więc teoretycznie każdy ogarnięty lekarz powinień go zrobić poprawnie....
[ Dodano: 03-02-2014, 19:04 ]
| slawek290 napisał/a: | | Wesołek napisał/a: | | Mam ten problem, uaktywnia się przy zmęczeniu. Wiem co znaczy, obudzić sięi nie mięć powietrza, panika. |
Śpij na boku jednym , lub drugim . Nigdy na plecach . Mam ten sam problem . Od kiedy śpię na boku się nie zdarza budzić z brakiem oddechu , kiedy myślisz że następnego razu juz nie przezyjesz . |
Poproszę o wskazówkę jak zmusić się do spania na boku ?
Bo zasnąć to ja potrafię na boku ale obudzić już nie
syn_biskupa - 03-02-2014, 19:31
miałem ten sam problem. wyleczyłem sie z niego zwalniajac tempo zycia i rzucajac palenie. Pomogło.
CzarnaManta - 03-02-2014, 22:38
Mój ojciec męczył się z bezdechem, był tak wykończony po nocy że zasypiał w pół słowa, odlatywał za kierownicą. Schudł 30 kg, bezdechy jak ręką odjął
|
|