FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FN SAFARI CLUB - Safari Wrakowo-Rafowe Wiosna 2014 II

gumiś - 13-02-2014, 15:52
Temat postu: Safari Wrakowo-Rafowe Wiosna 2014 II
Planując wyjazd w terminie 30.05 - 06.06.2014, obawiałem się, że chętnych nie będzie zbyt wielu. Zwłaszcza, że informację puściłem właściwie tylko wśród znajomych i zrobiłem tylko jeden drobny wpis na forum. Myliłem się. Nie zdążyłem nawet za bardzo się rozpisać. Zainteresowanie przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania. W związku z tym mam propozycję kolejnego terminu wyjazdu. 07-14.06.2014. Na chwilę obecną, na ten termin pozostało nam jeszcze 8 wolnych miejsc. Trasa, łódź i warunki takie same jak w opisie po niżej i tak samo jak było wcześniej.

Plan jet taki:
07.06.2014 wylot z Katowic, 14.06.2014 powrót. Przelot w granicach mam nadzieję 1450 zł
Trasa:
Wypłynięcie z Hurghady a potem
1. Small Giftun, Abu Hashish - ( Hurghada )
2. Salem Express, El Tor (zwany też El Arisch ) - ( Safaga )
3. Panorama reef, Abu Kafan, Poseidonia - ( Safaga )
4. Gianis D, Chrisuola, Kimon M – ( Abu Nuchas )
5. Thistelgorm
6. Rosalie Moller - ( Gobal Island )
Powrót do Hurghady

Łódka nazywa się Al Farouk II. To fantastyczna 5* łódka z fantastyczną załogą. Byliśmy na niej jesienią. I było super.

Niestety jakość kosztuje, więc jest trochę droższa od dotychczasowych, czarterowanych przez nas łódek. Ale jednak warto dołożyć kilka € i mieć na łodzi wszystko to co trzeba. Cena za safari i wszystkie z tym związane szczegóły na PW lub e-mail.

Zapraszam i pozdrawiam
Artek

ZALEWA - 16-02-2014, 13:54

Heja

Podrzuć na priv. info o cenach.

dariusznow - 19-02-2014, 21:28

również poproszę o szczegóły najchętniej na dariusznow@o2.pl
Scaner - 19-02-2014, 21:55

W cenie są AK47? F1, RG1, RG0 ? Albo chociaż MKN- 1 lub MKN-2?
dariusznow - 19-02-2014, 22:06

trotylem sie ich weźmie....
Sofian - 19-02-2014, 23:04

Witam!
Jeżeli można to też poproszę szczegóły na pw
Pozdrawiam

lozerka - 19-02-2014, 23:11

Scaner napisał/a:

to ja tak z ciekawości, skoro Scaner już zaczął :-D

rozumiem, ze dzisiejsze rozbudzenie zainteresowania tym wątkiem wynika z tego, ze wszyscy lubią mocne wrażenia na wakacjach :) ?

dariusznow - 19-02-2014, 23:22

bombowe safari, to jest to :snajp: :522:
nurki to so odważne ludzie i beduiny im nie straszne, ni szarki ;rez; :ryb; :ryb; :ryb; :ryba: :ryba: :ryba: :ryba:

TomekP - 20-02-2014, 17:29

PW please !
ZALEWA - 20-02-2014, 17:33

A jak! Niech se nie myślą beduiny jedne, że se tak mogą autobusy wysadzać :P
pabloo - 07-03-2014, 11:40

Poprosze o cene na pw
canimo - 14-03-2014, 13:06

lozerka napisał/a:
Scaner napisał/a:

to ja tak z ciekawości, skoro Scaner już zaczął :-D

rozumiem, ze dzisiejsze rozbudzenie zainteresowania tym wątkiem wynika z tego, ze wszyscy lubią mocne wrażenia na wakacjach :) ?

Co sie dzieja kazdy wie i kazdy podejmuje decyzje sam.

Wedlug ludzi z Dahab problemy sa bardziej w rejonie Taby a Artur chyba nie planuje odwiedzac polnocnych portow.

Oczywiscie gwarancji, ze sie nie przeniosa i nie wpadniesz cos takiego nie ma.
Ale jest to chyba statystycznie bezpieczniejsze niz jazda samochodem, palenie i jedzenie zarcia zawierajaego pelno metali ciezkich i inne g ..(patrz ilosc zmarlych na drogach/ilosc zmarlych od nowotworu/ ilosc zmarlych w zamachach).

bell23 - 14-03-2014, 15:12

statystyka statystyką , ale optyka się zmieni jak zobaczysz biegnącego do Ciebie Araba z AK47....
canimo - 14-03-2014, 18:39

To znaczy Ty widziales?
Bo ja widzialam sporo rozbitych wozow przy drodze i z racji profesji sporo takich co ledwo z nich zostali wyciagnieci.
Jezdze do Egiptu mniej wiecej 2 razy w roku. Czasem po nurach zostajemy kilka dni by pojezdzic i pozwiedzac. Gadamy sporo z ludzmi, jezdzimy autobusami. Poza troche sztywnym klimatem w okolicach Medinet el Fajum i pojedynczymi osobnikami to ludzie sa zyczliwi.
Podobnie jak np w Jordanii. Fajnie byloby gdyby w Polsce ludzie zachowali tyle goscinnosci i otwartosci.
Moze mielismy szczescie. Czasem tez byly to podroze z ludzmi mowiacymi po arabsku lub z Egipcjanami po prostu.

Trafilismy na zamieszki na Madagaskarze i w Tajlandii ale tez mozna bylo pozostac na uboczu.

Jak masz pecha to trafisz na zamach w paryskim metrze, londynskim centrum handlowym albo na porachunki gangsterske a knajpie w Warszawie.