| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
REBREATHERY - jak wygląda kurs CCR
divemania - 17-02-2014, 17:07 Temat postu: jak wygląda kurs CCR Jak ktoś jest ciekawy jak wyglądają pierwsze kroki na CCR zapraszam do obejrzenia filmu. Czyż to nie przypomina OWD?
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Pozdrawiam,
Przemyslaw Kacprzak
Centrum Nurkowe Divemania
Kursy CCR: rEvo, Inspiration Vision, Poseidon MKVI 60m
Yavox - 17-02-2014, 17:18
IANTD CCR a klęczą tak samo jak PADI OWD. Coś niepojętego!
divemania - 17-02-2014, 17:51
| Yavox napisał/a: | IANTD CCR a klęczą tak samo jak PADI OWD. Coś niepojętego! |
Bo to było OWD tylko zamknięte
andrzej z - 17-02-2014, 18:18
Ale fajowe
lozerka - 17-02-2014, 19:08
| divemania napisał/a: | | Yavox napisał/a: | IANTD CCR a klęczą tak samo jak PADI OWD. Coś niepojętego! |
Bo to było OWD tylko zamknięte |
ale IANTD owd !!! te 5 liter zobowiązuje !! Powstańcie !
divemania - 17-02-2014, 21:28
| lozerka napisał/a: |
ale IANTD owd !!! te 5 liter zobowiązuje !! Powstańcie ! |
Był kiedyś taki kawałek, bodajże Aerosmith, w którym śpiewali:
"You have to learn to crowl, before you learn to walk"
Tak wiec, daleki jestem od kazania kursantom robić cwiczenia na pierwszym nurkowaniu w toni, podczas dowolnego szkolenia. Nawet IANTD
BitPump - 17-02-2014, 21:59
| divemania napisał/a: | | Tak wiec, daleki jestem od kazania kursantom robić cwiczenia na pierwszym nurkowaniu w toni |
To może zamiast kazać, poproś?
divemania - 17-02-2014, 22:06
| BitPump napisał/a: | | divemania napisał/a: | | Tak wiec, daleki jestem od kazania kursantom robić cwiczenia na pierwszym nurkowaniu w toni |
To może zamiast kazać, poproś? |
Jest taki plan ale nie na pierwszym nurkowaniu. Jak chłopaki opanują wszystkie ćwiczenia "na kolanach" i poznają lepiej swoje maszyny, będziemy uczyli się robić to wszystko jeszcze raz - w toni podczas nurkowań na wodach otwartych.
lozerka - 17-02-2014, 22:37
| divemania napisał/a: | | lozerka napisał/a: |
ale IANTD owd !!! te 5 liter zobowiązuje !! Powstańcie ! |
Nawet IANTD |
ale powiedz proszę, proszę chociaż, ze gdyby to było GUE, to od razu by w nienagannym trymie i z pływalnością do 30 cm !!
Przemek, przecież my zartujemy z całe pewnościa nie musisz bronić przed nami swoich kursantów - a żarty nie sa z nich, tylko takie maleńkie i dobrotliwe przytczki organizacyjne
Nie wiem, jak inni, ale ja akurat mam pełną świadomośc tego, że przejście na CCR z OC to naprawde jest zabawa od początku i duża część musi się napracowac nad tym przyzwyczajeniem do innego panowanie nad pływalnościa Widziałam kursy CCR ludzi, z którymi zdarza mi się nurkowac, z rewelacyjną pływalnością, kwitami tmx full, ktorych na podstawowym kursie CCR 1 stage pokonywał na początku - w sensie plywalności
więc tak myslę, że nikt tu nie jest złośliwy, a jeśli ktoś na serio miał myśli, jakie zartobliwie zostały wypowiedziane- to może i dobrze, że temat się zaczął, bo warto wyjaśnić że to naprawdę jakby się do OWD wracało
sage - 18-02-2014, 09:38
Miodzio Ja po swoim intro na CCR wychodziłem z basenu ze spuszczoną głową, gdzie się kotłowało "k...a, niemożliwe!!!"
Fother - 18-02-2014, 22:00
| Yavox napisał/a: | | IANTD CCR a klęczą tak samo jak PADI OWD. Coś niepojętego! |
Dokładnie tak wygla kurs CCR, jeżeli to jest ich pierwszy basen to sobie świetnie radzą
Gratuluje chłopakom
rafik-1 - 06-03-2014, 23:30
| divemania napisał/a: | | Tak wiec, daleki jestem od kazania kursantom robić cwiczenia na pierwszym nurkowaniu w toni, podczas dowolnego szkolenia. Nawet IANTD |
Wszystko zalęzy według jakich standardów jest szkolenie....? I czego wymaga Instruktor, a wymagać powinien..;-)
|
|