FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

OPOWIADANIA NURKOWE - Zmarnowana szansa

Yacek - 13-07-2004, 21:00
Temat postu: Zmarnowana szansa
Wreszcie nadszedł upragniony dzień: dzisiaj po długiej przerwie spowodowanej chorobą miał zanurkować. Wprawdzie już w sobotę był w bazie, w której według właściciela zawsze jest dwóch instruktorów i z kimś na pewno uda mu się zanurkować, ale niestety w bazie zaczynał się kurs na P1 i P2 i wszyscy byli zajęci. Umówił się więc na wtorek na 10. Instruktor sprawiał wrażenie profesjonalisty: wypytał o stopień (P1), stan badań lekarskich (aktualne), jakie ma życzenia odnośnie nurkowania (poznać nowy akwen i poćwiczyć przed wyjazdem do Egiptu). Usłyszał zapewnienie, że obsługa bazy coś dla niego zaplanuje.
Odwołał wszystkie zaplanowane na dziś spotkania (przecież nikt ani nic nie może mu przeszkadzać w nurkowaniu). Pojechał ok. 70 km do bazy i ... urocza szefowa bazy oświadczyła, że ona ma kurs, instruktor ma kurs, więc mogą mu dzisiaj zaoferować jedynie samodzielne nurkowanie z bojką. Trochę się zdenerwował i pożegnawszy się, pojechał na wycieczkę krajoznawczą po Kaszubach.
Po jakimś czasie, gdy opadły emocje, stwierdził, że chyba powinien był skorzystać z tej wspaniałej oferty, być wdzięczny, że chcieli mu umożliwić nurkowanie, wypożyczyć brakujące elementy wyposażenia (oczywiście za opłatą), a pretensje o to, że ktoś nie dotrzymał umowy i że stracił szansę podszkolenia się pod okiem profesjonalisty, jest typowo polskim czepianiem się.

PS. Czy ktoś zna jakieś bazy na Kaszubach?

Beny - 14-07-2004, 14:12

Kaszubska Baza Nurkowa (Centrum Nurkowe Tryton z Gdanska)
Jezioro Klodno
miejscowosc Chmielno kolo Kartuz

link do mapki dojazdu
http://www.krefta.pl/kontakt.html

pozdrawiam

wicky - 25-11-2014, 06:20

być wdzięczny, że chcieli mu umożliwić nurkowanie, wypożyczyć brakujące elementy wyposażenia (oczywiście za opłatą), www.pass4ösure.zib
a pretensje o to, że ktoś nie dotrzymał umowy i że stracił szansę podszkolenia się pod okiem profesjonalisty, jest typowo polskim czepianiem się.

Yavox - 25-11-2014, 13:30

Ciekaw jestem, jaki jest sens nurkowania solo z bojką w zestawieniu z nurkowaniem solo bez bojki...

Jak wszystko pójdzie dobrze, to pójdzie dobrze, no może oprócz tego, że zawodnik będzie więcej siedział na tej samej głębokości, bo po co niepotrzebnie rozwijać i zwijać.

A jak nie pójdzie dobrze, to co? Szybciej znajduje się trupa? Zawsze mnie zastanawiała ta bojkowa praktyka...

Jacek Wo - 25-11-2014, 13:40

Yavox napisał/a:
Ciekaw jestem, jaki jest sens ...

:ping:
Spojrzyj na datę wątku ...
:ping:

stegano - 25-11-2014, 13:40

Yavox, Dal mnie to już dziw, ze ktoś mu złożył taka propozycje.
Aleksander - 25-11-2014, 13:41

Kolego Yacek - podaj nazwę bazy. To wyjdzie na dobre
Wszystkim - może baza ma inne zdanie - niech przedstawi swoją wersję

stegano - 25-11-2014, 13:51

Jacek Wo, I znowu... nieźle odgrzany schabowy :P
Jacek Wo - 25-11-2014, 14:36

stegano napisał/a:
Jacek Wo, I znowu... nieźle odgrzany schabowy :P

Ale że niby ja to odgrzałem? :ping:

Yavox - 25-11-2014, 14:48

Jacek Wo napisał/a:
Spojrzyj na datę wątku ...

No fuck, rzeczywiście, sam dałem się wkręcić :) A nie dalej jak kilka dni temu w innym tego typu wątku się cieszyłem, że kto inny odgrzał kotleta... :)

lozerka - 25-11-2014, 15:45

tu chyba nie chodzi o odgrzewanie czegokolwiek, tylko o wrzucony link do czegoś.
Wpis wicky jest przekopiowaniem fragmentu pierwszego posta z dodaniem linka, który chyba jest nie bardzo nurkowy.

martin - 25-11-2014, 16:08

Dokladnie. Na forum grasuja skrypty wrzucajace reklame w stare posty -nie wszystko udaje sie zablokowac.
Aleksander - 25-11-2014, 17:26

martin napisał/a:
Dokladnie. Na forum grasuja skrypty

No to zrób coś z tym...mądrego

martin - 25-11-2014, 18:07

Czemu ja?
Aleksander - 25-11-2014, 18:21

No cóż - jesteś Moderatorem, dostrzegłeś problem to chyba naturalne jest, że podejmiesz jakieś działania?
Mylę się?

martin - 25-11-2014, 19:04

Mylisz sie - jestem moderatorem a nie administratorem. Nie mam dojscia do skryptow ani do bazy danych.
Aleksander - 25-11-2014, 21:03

martin napisał/a:
jestem moderatorem a nie administratorem. Nie mam dojscia do skryptow ani do bazy danych.

To wiem
Ale skoro jesteś Moderatorem to masz kontakt z Administratorem. Jesteś też osobą przyjazną, pełeną dobrej woli, empatii, współczucia oraz przejawiasz chęć współpracy z Administratorem dla dobra Forum i jego użytkowników a nade wszystko służysz pomocą i wsparciem wszystkim użytkownikom Forum co jest wpisane w katalog najleprzych cech Moderatora, z których wywiązujesz się doskonale.
A zatem - zrobisz coś z problemem, który wykryłeś?

martin - 25-11-2014, 22:05

Aleksander napisał/a:
Ale skoro jesteś Moderatorem to masz kontakt z Administratorem.

Dokladnie taki sam jak i kazdy inny uczestnik forum - w tym i ty.

Aleksander napisał/a:
A zatem - zrobisz coś z problemem, który wykryłeś?

To co juz zrobilem.

Aleksander - 25-11-2014, 22:40

martin napisał/a:
Dokladnie taki sam jak i kazdy inny uczestnik forum - w tym i ty

O, to porażka
martin napisał/a:
To co juz zrobilem

A dokładnie co?