| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Co kupić Canon A80 czy S60?
Kenji - 13-07-2004, 21:31 Temat postu: Co kupić Canon A80 czy S60? Witam,
do niedawna byłem w 100% zdecydowany do zakupu A80 z obudową podwodną, aż to magazyn Wielki błękit pokazuje zdjęcie S60 i notatkę o tym, że jest w nim secjalny program podwodny.
Czy ktoś może mi poradzić co wybrać?
Pewnie A80 można ustawić na manualu tak aby zdjęcia wychodziły OK ale jak o to jest pytanie .
Garnett - 13-07-2004, 22:43
Witam
Jezeli Canona to slyszalem ze A75 ma jakis tryb podwodny poszukaj informacji o nim. A nie zastanawiales sie nad kupne Olympusa C-5050 teraz on juz jest calkiem tani a jest o klase lepszy od Canona A80 i S60
Kenji - 13-07-2004, 22:55 Temat postu: Canon Myślałem ale podobno matryca ma większe zakłucenia, więc wcale nie jestem przekonany czy jest lepszy (może funkcjami?).
Jest też trochę mniej poręczny co utrudni mi wykorzystanie na nartach w ruch, a takie zdjęcia często robię jadąc.
Garnett - 13-07-2004, 23:12
Olympus napewno ma jasniejszy obiektyw co przy naszych ciemnych wodach jest duzym plusem. Zoom optyczny ( cyfrowego nie warto uzywac ) tez ma wiekszy i zaden z canonow nie ma wyjscia na zewnetrzne lampy blyskowe co tez przewaza na kozysc olympusa. Z tego co wiem to matryca nie ma zaklucen wystepuje to w wielu modelach z 8mpx matryca np Sony DSC-F828.
waldo - 13-07-2004, 23:43
| Garnett napisał/a: | | Olympus napewno ma jasniejszy obiektyw co przy naszych ciemnych wodach jest duzym plusem. Zoom optyczny ( cyfrowego nie warto uzywac ) tez ma wiekszy i zaden z canonow nie ma wyjscia na zewnetrzne lampy blyskowe co tez przewaza na kozysc olympusa. |
Niestety, obudowa PT-015 do C-5050 nie posiada gniazda dla zewnętrznej lampy błyskowej. Dopiero PT-020 dla C-5060 ma gniazdo lampy, ale z kolei obiektyw został w nim lekko "skopany".
|
|