| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Zwierzeta za moimi oknami
TomekR - 27-02-2014, 22:06 Temat postu: Zwierzeta za moimi oknami Moze dlatego, ze jestem mieszczuchem - praktycznie cale swoje zycie spedzilem w duzych miastach(Warszawa, Gdansk, Toronto, Vancouver) - lubie obserwowac dzika przyrode tuz za moimi oknami. Obecnie mieszkam w Connecticut w malym miasteczku ok 70 000 mieszkancow, na obrzezach stolicy stanu, Hartford(aglomeracja liczy circa 1.3 M ludzi).
Dzialka, na ktorej stoi moj dom, liczy sobie, co prawda, tylko nieco ponad 0.5 hetara, ale jestem w tej szczesliwej sytuacji, ze jej koniec przylega do kompleksu lesnego (okolo 20 ha) nalezacego do szkoly lesnictwa. Moze raz w roku do lasu przychodzi wycieczka studentow, aby wygrzebac jakies "robaczki" z pod kory drzew. "Szkolny zagajnik" sasiaduje z terenem lesnym okalajacym okolo 100 hektarowy staw. Po drugiej stronie ulicy kolejny las otaczajacy kolejny zbiornik wodny. Dzieki takiemu usytuowaniu domu, mam okazje podgladac przyrode nie wychodzac niemal z domu. Z domu i w jego poblizu widzialem juz jelenie, kojoty, szopy pracze, oposy, dzikie indyki, zbiki dwokrotnie rysia, jasrzebie, sepy, kolibry, trzykrotnie misie, lisy, bobry(0.3 km od domu nad niewielkim strumykiem) zeby wspomniec tylko kilka.
kilka zdjec:
opos
Indyki, szczegolnie odwazne po swiecie Dziekczynienia
dzieciol "ustrzelony z okna sypialnii
To tyle na razie. Moze kogos zainteresuje.
pzdr
Tomek
dziubek72 - 28-02-2014, 01:23
Opis ok, tylko fotek brak
TomekR - 28-02-2014, 06:03
| dziubek72 napisał/a: | | tylko fotek brak |
No to jeszcze raz probuje:
opos
indyki
i dzieciol
|
|