| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Zdjęcia z Zakrzówka
waldo - 15-07-2004, 00:40 Temat postu: Zdjęcia z Zakrzówka Jeżeli ktoś jest zainteresowany zdjęciami z ciemnego, mglistego i
zimnego akwenu, to zapraszam do galerii :
http://www.nurkuj.com/modules/my_egallery/
Krytyczne uwagi mile widziane
kjar - 15-07-2004, 01:54
Waldo,
Podobały się. Dobre zarówno technicznie (po numeracji widzę, że sporo jednak odrzuciłeś, a reszte musiałeś obrabiać), jak i pod względem kompozycji. Ale najfajniejszy jest ten nastrój jaki mają niektóre z nich.
lobster - 15-07-2004, 02:52
pretty cool. Mam wreszcie co pokazywac jak mnie zapytaja jak sie w Bolandzie nurkuje
Tomek Tatar - 15-07-2004, 10:21 Temat postu: Re: Zdjęcia z Zakrzówka
| waldo napisał/a: | Krytyczne uwagi mile widziane |
Jak dla mnie, przerysowania perspektywy na zdjęciach autobusu są za bardzo rażące. A propos szerokiego kąta - pisałeś, że używasz nasadki i iluminatora sferycznego. Czy to znaczy, że zestaw obudowa-nasadka-iluminator jest suchy, to znaczy nie ma wody między soczewkami jak w nasadkach Sea&Sea?
A nawiązująć do poprzedniego zdjęcia "Mroczne zanurzenie", to od wybranego przez Ciebie, bardziej podobają mi się - P7040696a.jpg i P7040703a.jpg - wyraźniejsze, ostrzejsze, mniej poruszone.
Pozdrawiam.
waldo - 17-07-2004, 22:37 Temat postu: Re: Zdjęcia z Zakrzówka
| Tomek Tatar napisał/a: | Jak dla mnie, przerysowania perspektywy na zdjęciach autobusu są za bardzo rażące. A propos szerokiego kąta - pisałeś, że używasz nasadki i iluminatora sferycznego. Czy to znaczy, że zestaw obudowa-nasadka-iluminator jest suchy, to znaczy nie ma wody między soczewkami jak w nasadkach Sea&Sea?
A nawiązująć do poprzedniego zdjęcia "Mroczne zanurzenie", to od wybranego przez Ciebie, bardziej podobają mi się - P7040696a.jpg i P7040703a.jpg - wyraźniejsze, ostrzejsze, mniej poruszone. |
Niestety, przerysowania są nieodłącznym urokiem obiektywów superszerokokątnych.
Jeżeli chodzi o konwerter z iluminatorem, to konwerter jest na sucho zamknięty wewnątrz iluminatora, a iluminator na mokro łączony z obudową. Jutro jestem na Zakrzówku, więc możesz oglądnąć zestaw.
Jeżeli chodzi o zdjęcia, to największą oglądalnością cieszą się zdjęcia przedstawiające podwodne obiekty (autobus, keson, fiat, łódki,pakamera) - ciekawe czy można to przyjąć jako wykładnik najlepszych ujęć ?
wodzu - 19-07-2004, 22:22 Temat postu: Re: Zdjęcia z Zakrzówka Howgh!
| waldo napisał/a: | | ... zdjęcia przedstawiające podwodne obiekty (autobus, keson, ... |
Ja właśnie w kwestii tego kesonu.
Z racji tego, iż przebywam dość długo w tym barbarzyńskim kraju na północy, nie odwiedzałem Zakrzówka dość długo.
Czy może mi ktoś przybliżyć kiedy i w jakich okolicznościach zamontowano ten keson? I w którym miejscu?
waldo - 19-07-2004, 22:58 Temat postu: Re: Zdjęcia z Zakrzówka
| wodzu napisał/a: | | Czy może mi ktoś przybliżyć kiedy i w jakich okolicznościach zamontowano ten keson? I w którym miejscu? |
Keson został zamontowany (ze 2 miesiące temu) nad autobusem i przyczepiony do niego linami.
Ryszard - 22-07-2004, 18:46
super ciekawie kiedy ja sie dorobię obiektywu szerokokątnego
Silesian - 29-07-2004, 23:36
Fajne fotki. Wyruszam na zakrzówek...
|
|