| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE EKSTREMALNE I TECHNICZNE - Kopalnia "Wolność"
KowiKowi1979 - 20-03-2014, 07:05 Temat postu: Kopalnia "Wolność" https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Dwa miejsca nurkowe w jednej kopalni: jedno to sztolnia zakończona zawałem, drugie to głęboki "upad" wymagający odkopania od głębokości 13m, a pewnie warto, bo pod spodem kilkaset metrów głębokości Wink
PS. Koszmarne "żabkowanie" na filmie to wina YT ;-(
[ Dodano: 20-03-2014, 07:56 ]
Pierwotna niecenzurowana
http://vimeo.com/89460493
filipesku - 20-03-2014, 10:10
Widać pewne niedociągnięcia. Przy zapętlaniu piosenki wyszło tak se Musisz iść do Dja Walkera na szkolenie.
KowiKowi1979 - 20-03-2014, 11:15
Teraz teraz teraz eraz eraz raz az az
Marcin13736 - 20-03-2014, 11:32
Świetny film, świetne światło...
Ale widać, że to najlepszy sprzęt, skoro przechodzi takie warunki
Slawek Packo - 20-03-2014, 11:57
Wyszła z tego bardzo fajna reklama ..... Apeksa i światełek Bartka
KowiKowi1979 - 20-03-2014, 12:10
Zdarzało mi się bardziej katować lampy Bartka, na przykład upadkiem z trzydziestu metrów ale i Apeksy przeszłyb test; pierwsze stopnie były całe.
sativ - 20-03-2014, 12:31
...A teraz żeby już marketingowi stało się zadość
Na tej akcji pojawiłem się przyodziany niczym don kichot w nowy szpej
Lampy główne na kask- K2 mini Grala, bajkowe do pracy w takim szambie jakie tam jest z uwagi na 6* skupienie i rozmiary. Myśle że Filip też je polubił
Lampy video na kask- nie przydały sie mocno z uwagi na syf pod wodą, ale brylowały na powierzchni wspólnie z dużą lampą video grala. Miałem nadzieje że zalosowana sztolnia- to sympatyczne zawalisko w które wchodzimy z Kowim- okaże sie czystsza, były spore szanse że prowadzi na poziom -32, ale niestety okazała sie zawalona po kilkunastu metrach. Czy też- na szczęście, ponieważ pochodzi z rabunkowego okresu eksploatacji kopalni, a gruz z sufitu sypie się szerokim strumieniem. Poza tym gdybym miał tam wejść 3 raz w sucharze, to dużo by z niego nie zostało.
Wracając do lampek video- są to bajkowe chinole od mlinke- na 2 diodach XML-T6, zasilane na 1x 18650 bądź 1x 26650, z magnetycznym sterowanem mocy. Nasza randka dopiero się rozpoczęła, ale zapowiada się bardzo sympatycznie
Automaty- jeden zestaw na 2 nurków, to NIESTETY NIE PRODUKOWANE już TX50, które bardzo cenie sobie z uwagi na to że na prawdę ciężko je zniszczyć, a zasypane gruzem dalej podają gaz. DS4/TEK3 jakich używaliśmy w trakcie prac w tej kopalni [to jest film z akcji nr 4]- jak zawsze dają rade.
Niedługo sklecę większą relacje z działań, wraz z niespodzianką Ale to już z ciepłych krain
Dzięki za fajną akcje i wtarganie tam cudzej kamery ( ) która- jak widzicie po jakości- jest bajkowa.... I skłania mnie do powolnego rozglądania sie za lepszym sprzętem video pod wode....
D@rek - 21-03-2014, 08:07
Kowi jeździec apokalipsy to może FOX ? Super akcja skończyliście pewnie w myjni samoobsługowej
|
|