| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE REKREACYJNE - Nurkowanie na Helu
Marcin R - 16-07-2004, 22:45 Temat postu: Nurkowanie na Helu Około 15 sierpnia wybieram się do Jastarni. Mam P1, oraz brak partnura(jadę z rodzinką). Gdzie warto się zwrócić, żeby poczynić swoje pierwsze kroki w słonej wodzie. Bardzo proszę o pomoc( nie wytrzymam 10 dni bez zanurzenia )
Pozdro
Marcin
Sonny - 16-07-2004, 23:11
Polecam najnowszy numer Magazynu Nurkoanie - jest wszystko opisane...
pozdrawiam
Marcin R - 17-07-2004, 22:54
Dzięki za pomysł
Sięgnąłem również do archiwalnych wydań nurkowania, sporo informacji.
Mam nadzieję, że się zanurzę
Szczególnie ORP Groźny mnie nęci
Sonny - 17-07-2004, 22:55
Grożny jest fajny...polecam...
Pozdrawiam
Tomek O. - 05-08-2004, 14:41
Groźny jest fajny. Nawet Zaje...fajny. Jednak najlepiej nurkować w tygodniu, przed weeekendem kiedy nie ma aż tak wielkiego tłoku na wraku. Najlepiej w godzinach rannych kiedy woda nie jest zmącona przez stada wakacyjnych nurasów. Jednym słowem: kto pierwszy ten lepszy, chociaż i tak nasze cudowne morze lubi płatać rozmaite figle.
Sonny - 05-08-2004, 21:45
Wlasnie wrocilem z nurania na Groznym (moj trzeci nur na Groznym) i mozna powiedziec juz ze Groznego to znam na pamiec...ale jak by co to chetnie zanuram...(zeby nie bylo...) widocznosc slaba ok 3
Pozdrawiam
urwis - 05-08-2004, 23:10
Wracając z Mazur we wrześniu będę w Sopocie. Chętnie bym zanurczył na Grożnym. Kto organizuje wyprawy? .
Sonny - 06-08-2004, 09:02
Jast pare tych firm (dokladna lista w Magazynie Nurkownie z Lipca), ja sobie plywam z Andrzejem Sala (troche spartansko, ale tanio). Jezli istnieje taka mozliwosc to chetnie z Toba zanuram we wrzesniu (jesli bede w Gdyni czywiscie... ). Jezeli potrzebujesz jakies jeszcze info to daj znac....
Pozdrawiam
urwis - 06-08-2004, 21:34
Dzięki za propozycję wspólnego nurka .Chętnie skorzystam.Jak będę jechał do Sopotu to wcześniej dam znać
WALDEMAR STRYBA - 10-08-2004, 01:19 Temat postu: re hel jak co roku jade na Hel we wrzesniu polecam wyprawy z J. Lisowskim HESTIA dwa dni nurkowe na pełnym morzu piekne wraki i cena dostepna w czerwcu płaciliśmy 150 zł jesli ktos chce dokładniejsze dane odsyłam do jego strony www
waldek
czarnulka - 12-08-2004, 00:03 Temat postu: nuranko
zapraszam do odwiedzenia naszej stronki,tam znajdziesz opisy niektórych wraczków z lokalizacja.http://www.nur.of.pl/
Miłego nurania.Pozdro
Marcin R - 12-08-2004, 22:39
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: jak przedstawia się sprawa z uprawnieniami? Mam zamiar nurkować z instruktorem na moim wymarzonym Groźnym. Czy w tym przypadku niezbędne są uprawnienia wrakowo- morskie? Mam tylko P1
Proszę o wskazówki. Nie pozwólcie mi spędzić urlopu bez zanurzenia
Pozdro
Marcin
Sonny - 13-08-2004, 12:11
Maricn, nie potrzebujesz uprawnien WM (przynajmniej u A. Sali z ktorym ja wyplywam). P1 w zupelnosci starczy, gdyz daje uprawniena do 20M, a Grozny jest na 18M (czy masz 2M zapasu.... ). Mozesz takze zaliczyc Delfiana (o ktoym ostanio sie tyle mowi), gdyz on jest na 20M, a tez jest fajny...
A kiedy planujesz pojawic sie na polwyspie ??
Marcin R - 14-08-2004, 18:37
Cześć
Prawdopodobnie od 16.08 do 21.08 będę pławił się w słoneczku na plaży w Jastarni. Jeśli druga połówka nie będzie za bardzo krzyczała to mam nadzieję na kilka nurów.
Pozdro
Marcin
Sonny - 14-08-2004, 21:49
To daj znac jak bedziesz to sie jakos na nura umowimy...Masz moj telefon ??
Marcin R - 23-08-2004, 22:28
Przepraszam Sonny, ale przed wyjazdem nie zaglądałem do forum.
Natomiast ( huraaaa!!!) na wyjeździe zajrzałem do Groźnego!!!
Dla mnie, dotychczas nura słodkowodnego, to było niesamowite przeżycie.
Groźny śni mi się do dzisiaj, pomimo kiepskiej widoczności
Polecam wszystkim, którzy jeszcze go nie widzieli
Pozdro
Marcin
|
|