FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIE REKREACYJNE - Nurkowanie na Helu

Marcin R - 16-07-2004, 22:45
Temat postu: Nurkowanie na Helu
Około 15 sierpnia wybieram się do Jastarni. Mam P1, oraz brak partnura(jadę z rodzinką). Gdzie warto się zwrócić, żeby poczynić swoje pierwsze kroki w słonej wodzie. Bardzo proszę o pomoc( nie wytrzymam 10 dni bez zanurzenia :lol: )

Pozdro
Marcin

Sonny - 16-07-2004, 23:11

Polecam najnowszy numer Magazynu Nurkoanie - jest wszystko opisane...

pozdrawiam

Marcin R - 17-07-2004, 22:54

Dzięki za pomysł
Sięgnąłem również do archiwalnych wydań nurkowania, sporo informacji.
Mam nadzieję, że się zanurzę :lol:
Szczególnie ORP Groźny mnie nęci :help:

Sonny - 17-07-2004, 22:55

Grożny jest fajny...polecam...

Pozdrawiam

Tomek O. - 05-08-2004, 14:41

Groźny jest fajny. Nawet Zaje...fajny. Jednak najlepiej nurkować w tygodniu, przed weeekendem kiedy nie ma aż tak wielkiego tłoku na wraku. Najlepiej w godzinach rannych kiedy woda nie jest zmącona przez stada wakacyjnych nurasów. Jednym słowem: kto pierwszy ten lepszy, chociaż i tak nasze cudowne morze lubi płatać rozmaite figle.
Sonny - 05-08-2004, 21:45

Wlasnie wrocilem z nurania na Groznym (moj trzeci nur na Groznym) i mozna powiedziec juz ze Groznego to znam na pamiec...ale jak by co to chetnie zanuram...(zeby nie bylo...) widocznosc slaba ok 3

Pozdrawiam

urwis - 05-08-2004, 23:10

Wracając z Mazur we wrześniu będę w Sopocie. Chętnie bym zanurczył na Grożnym. Kto organizuje wyprawy? .
Sonny - 06-08-2004, 09:02

Jast pare tych firm (dokladna lista w Magazynie Nurkownie z Lipca), ja sobie plywam z Andrzejem Sala (troche spartansko, ale tanio). Jezli istnieje taka mozliwosc to chetnie z Toba zanuram we wrzesniu (jesli bede w Gdyni czywiscie... :lol: ). Jezeli potrzebujesz jakies jeszcze info to daj znac....

Pozdrawiam

urwis - 06-08-2004, 21:34

Dzięki za propozycję wspólnego nurka .Chętnie skorzystam.Jak będę jechał do Sopotu to wcześniej dam znać :chat:
WALDEMAR STRYBA - 10-08-2004, 01:19
Temat postu: re hel
jak co roku jade na Hel we wrzesniu polecam wyprawy z J. Lisowskim HESTIA dwa dni nurkowe na pełnym morzu piekne wraki i cena dostepna w czerwcu płaciliśmy 150 zł jesli ktos chce dokładniejsze dane odsyłam do jego strony www
waldek

czarnulka - 12-08-2004, 00:03
Temat postu: nuranko
:-D zapraszam do odwiedzenia naszej stronki,tam znajdziesz opisy niektórych wraczków z lokalizacja.http://www.nur.of.pl/
Miłego nurania.Pozdro

Marcin R - 12-08-2004, 22:39

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: jak przedstawia się sprawa z uprawnieniami? Mam zamiar nurkować z instruktorem na moim wymarzonym Groźnym. Czy w tym przypadku niezbędne są uprawnienia wrakowo- morskie? Mam tylko P1 :)
Proszę o wskazówki. Nie pozwólcie mi spędzić urlopu bez zanurzenia :!:

Pozdro

Marcin

Sonny - 13-08-2004, 12:11

Maricn, nie potrzebujesz uprawnien WM (przynajmniej u A. Sali z ktorym ja wyplywam). P1 w zupelnosci starczy, gdyz daje uprawniena do 20M, a Grozny jest na 18M (czy masz 2M zapasu.... :v: ). Mozesz takze zaliczyc Delfiana (o ktoym ostanio sie tyle mowi), gdyz on jest na 20M, a tez jest fajny...
A kiedy planujesz pojawic sie na polwyspie ??

Marcin R - 14-08-2004, 18:37

Cześć

Prawdopodobnie od 16.08 do 21.08 będę pławił się w słoneczku :lol: na plaży w Jastarni. Jeśli druga połówka nie będzie za bardzo krzyczała to mam nadzieję na kilka nurów.

Pozdro
Marcin

Sonny - 14-08-2004, 21:49

To daj znac jak bedziesz to sie jakos na nura umowimy...Masz moj telefon ??
Marcin R - 23-08-2004, 22:28

Przepraszam Sonny, ale przed wyjazdem nie zaglądałem do forum.
Natomiast ( huraaaa!!!) na wyjeździe zajrzałem do Groźnego!!!
Dla mnie, dotychczas nura słodkowodnego, to było niesamowite przeżycie.
Groźny śni mi się do dzisiaj, pomimo kiepskiej widoczności :lol:
Polecam wszystkim, którzy jeszcze go nie widzieli

Pozdro
Marcin