| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Głebokie nurkowanie na 1,2 ;)
michael1988 - 19-06-2014, 13:32 Temat postu: Głebokie nurkowanie na 1,2 ;) Mam nadzieje , ze tematu nie bylo , oraz miejsce odpowiednie na tego typu dysputy.
Przedstawie temat.
Istnieje choroba skórna której ogromna ulge przynosi wielogodzine przebywanie w wodzie. I wszystko by było wporzadku bo przeceiz mozna potaplac sie w wannie kilka kwadransów , ale chodzi również o pełne zanurzenie.
Czyli kilkugodzinna podróz na dno zbiornika z roztworem leczniczym do glebokosci metra , 1,2 .
1.zwykla rurka do oddychania odpada. ( uciazliwe na dluzsza mete )
2.respirator plus maska do nurkowania ? tez wymaga kontroli oddechu
o co prosze , o wskazanie dlrogi dla swobodnego oddychania , rowniez w wypadku gdy ktos utnie sobie komara, lub podczas wlasnie snu , tak aby tlen byl podawany swobodnie , a cala glowa jak w przypadku maski do nurmowania pelnej , nie zakrywala szczelnie wszystkiego poza niezbednymi ustami i nosem.
naprawde temat pol zartem pol serio , ale to dla kogos dosc wazne , specjalnie zarejestrowalem sie na forum ,zeby ktos poradzil jak to wykonac .
wyobraz sobie zbiornik spa , k którym musisz sie calkowicie zanurzyc i na dodatek zasnac , jaki sprzet bys wybral.
jesli ktos wie to prosze o kontakt , jesli nie a chce sie posmiac , to zachecam do odiwedzenia ston z dowcipami z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam michael leeds
pure.michal@gmail.com
Marcin13736 - 24-06-2014, 22:46
rozwiązaniem może byc maska pełnotwarzowa, ale nie wiem czy da się w niej spać. Pewnym sie wydaje, że taka osoba musi być pod pełną kontrolą drugiej osoby, żeby sie nie utopiła we śnie. Tylko nie wiem, czy pojemność takiej maski nie spowoduje retencję CO2 w czasie snu, gdy wymiana gazowa jest znikoma. Może wtedy byłaby potrzebna inna mieszanina powietrza, np troche cieplejszy nitroks... Niech sie jeszcze ktoś wypowie... Nie mam doświadczenia w nurkowaniu w masce pełnotwarzowej.
Jurek89 - 29-06-2014, 10:22
Tylko po co zanurzać tę osobę na 1-2 metra? Nie można jej położyć tak aby twarz wystawała ponad powierzchnię wody? Na twarz gaza/ręcznik aby twarz była nawilżana i gotowe.
|
|