FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FOTOGRAFIA I FILM - podwodni łowcy...

Dorota i Wojtek - 30-07-2004, 22:16
Temat postu: podwodni łowcy...
Mimo zaskakująco kiepskich warunków fotograficznych, nasza "Ekipa Foto-Nurów" jakoś sobie radziła...

Zgodnie z obietnicą zamieszczamy fachowców przy pracy (część zdjęć zrobił Paweł - nick mczaq):

Zaczynamy od jedynej damy w Ekipie - oto Kryzysowa Aśka

(w łapkach trzyma 5060 z firmową lampą)

no i sam Kryzys...

(Kryzys uskutecznia swoje foto - polowania z Nikonem w obudowie Ikelite z taką samą lampą)

tutaj Maciek

(Maciek ujeżdża 5060 z lampą i nasadką makro Inona)

...a tu Paweł - akurat zrobił mi fotkę:

(w rękach Pawła 5060 z firmową nasadką "wide", dedykowaną do niej obudową i lampą FL-20)

...a tu ja robię fotkę Pawłowi (na zdjęciu płyniemy razem z Asią i Adamem - z tyłu Maciek):

(powyższa ekipa nie chciała mnie nigdzie ze sobą zabierać - podobno przez mój archaiczny sprzęt... Dopiero kiedy pożyczyłem od Maćka konwerter Inona, mogłem poudawać fotografa... ;-) )

Korzystając z okazji, chcieliśmy serdecznie podziękować całej drużynie Olympusa (hm... tylko Kryzys występuje także w barwach Nikona...) za stworzenie super klimatu na kolejnych już, wspólnych nurkowaniach.

Czekając na następne spotkanie, obiecujemy up-grade sprzętowy... :cool:

Mamy nadzieję, że za niedługo wszyscy będą mogli zerknąć na efekty Waszych zmagań z podwodnymi modelami i pejzażami - czekamy na zdjęcia :razz:

:wave:

kryzys - 31-07-2004, 22:25
Temat postu: Podwodne fotki
Już są. :) Kryzys zaprasza: Galeria - podwodne.
- Kilka fotografii z lipca 2004 zrobionych na rafach w okolicy Hurghady. :ryba:

DiW - dziękujemy za przyjazną atmosferę i opiekę w Hurghadzie oraz fajne zdjęcia na Forum. :pa:

waldo - 31-07-2004, 22:36
Temat postu: Re: Podwodne fotki
kryzys napisał/a:
- Kilka fotografii z lipca 2004 zrobionych na rafach w okolicy Hurghady.

Rewelacyjne zdjęcie skrzydlicy !
http://www.forum.jds.pl/album_view.php4?id=989

Gratuluję :)

kryzys - 31-07-2004, 23:11

Wielkie dzięki - Waldo :roll:
Dorota i Wojtek - 01-08-2004, 06:34

Cześć Krzyś!
Pracowałeś na nowych slajdach Kodaka - możesz coś o tym napisać?
Jak wyszło odwzorowanie koloru? Czy cieplejsze kolory rzeczywiści są wyraźniej zaakcentowane?
Jak Twoim zdaniem wypada porównanie z materiałami Fuji ?

Bardzo wiele osób robi zdjęcia sprzętem analogowym - na pewno warto podzielić się z nimi ciekawymi informacjami... :)

kryzys - 01-08-2004, 10:35

Cześć!
:arrow: Tak, zrobiłem pod wodą kilka rolek Kodachrome E100GX. Jest to materiał o podwyższonej temperaturze barwowej używany do portretu, fotografii reklamowej.
Według mojej wstępnej oceny spisuje się dobrze w tych warunkach, wydaje się, że niebieski zafarb w szerokich kadrach jest mniej uciążliwy.
Trudno jest mi dokłądniej ocenić różnice. Trzeba by wykonać test porównawczy fotografując na obu materiałach te same obiekty i w tych samych warunkach.
Ogólnie dobrze oceniam E100GX.

mczaq - 01-08-2004, 23:32
Temat postu: Re: Podwodne fotki
kryzys napisał/a:
- Kilka fotografii z lipca 2004 zrobionych na rafach w okolicy :pa:

coż foty I klasa ... co to znaczy profesjonalista :-D pozdrawiam
Paweł S.

urwis - 02-08-2004, 08:24

Obejrzałem fotki super.Szkoda że tak mało? Jak patrzę na swoje to widzę ile jeszcze mi brakuje nie mówiąc o sprzęcie.
Mania - 02-08-2004, 09:08

Zdjecia rewelacja.
Jak to kryzys - mistrz swiata i tyle!!!!!!!!
Mania
PS. Nigdy sie tak nie naucze :sad: [/right]

Adam Pszczyński - 03-08-2004, 17:46
Temat postu: RE: Podwodni łowcy...
Extra fotki!!! Za równo Wasze jak i Krzysztofa :lol: Gdy pokazałem tacie Waszą wiadomośći i zobaczył zdięcie Siebie samego na dnie od razu zaczął się śmiać.
Pozdrawiam Adam ;OK;

Dorota i Wojtek - 03-08-2004, 20:24

Cześć Adam!
Fajnie, że się zarejestrowałeś :razz: .

Mamy nadzieję, że przygotowujesz już jakiś tekst o przygodach z Twoim jacketem?

A może jakieś porównanie typu: "kto miał lepsze wyniki w nurkowym egzaminie końcowym: tata czy syn" :mrgreen:

Czekamy na Twoje teksty :cool:

kryzys - 05-08-2004, 00:15

Wiedziałem że zdjęcia Walkmana będą świetne - ale to jest fantastyczne :!: :!: :!:

http://forum.jds.pl/album_view.php4?id=969

Dorota - moje gratulacje :lol:

mczaq - 08-08-2004, 22:42

coś się fuckapneło nie mogę podpiąć zdjęcia ...... HELP !!!!
mczaq - 13-08-2004, 22:38

to jest fajne w zdjęciach że czasami dopiero na kompie widać różne ciekawostki .... np. taka krewetka..... ;-) http://forum.jds.pl/album_view.php4?id=1000