| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - podwodni łowcy...
Dorota i Wojtek - 30-07-2004, 22:16 Temat postu: podwodni łowcy... Mimo zaskakująco kiepskich warunków fotograficznych, nasza "Ekipa Foto-Nurów" jakoś sobie radziła...
Zgodnie z obietnicą zamieszczamy fachowców przy pracy (część zdjęć zrobił Paweł - nick mczaq):
Zaczynamy od jedynej damy w Ekipie - oto Kryzysowa Aśka
(w łapkach trzyma 5060 z firmową lampą)
no i sam Kryzys...
(Kryzys uskutecznia swoje foto - polowania z Nikonem w obudowie Ikelite z taką samą lampą)
tutaj Maciek
(Maciek ujeżdża 5060 z lampą i nasadką makro Inona)
...a tu Paweł - akurat zrobił mi fotkę:
(w rękach Pawła 5060 z firmową nasadką "wide", dedykowaną do niej obudową i lampą FL-20)
...a tu ja robię fotkę Pawłowi (na zdjęciu płyniemy razem z Asią i Adamem - z tyłu Maciek):
(powyższa ekipa nie chciała mnie nigdzie ze sobą zabierać - podobno przez mój archaiczny sprzęt... Dopiero kiedy pożyczyłem od Maćka konwerter Inona, mogłem poudawać fotografa... )
Korzystając z okazji, chcieliśmy serdecznie podziękować całej drużynie Olympusa (hm... tylko Kryzys występuje także w barwach Nikona...) za stworzenie super klimatu na kolejnych już, wspólnych nurkowaniach.
Czekając na następne spotkanie, obiecujemy up-grade sprzętowy...
Mamy nadzieję, że za niedługo wszyscy będą mogli zerknąć na efekty Waszych zmagań z podwodnymi modelami i pejzażami - czekamy na zdjęcia
kryzys - 31-07-2004, 22:25 Temat postu: Podwodne fotki Już są. Kryzys zaprasza: Galeria - podwodne.
- Kilka fotografii z lipca 2004 zrobionych na rafach w okolicy Hurghady.
DiW - dziękujemy za przyjazną atmosferę i opiekę w Hurghadzie oraz fajne zdjęcia na Forum.
waldo - 31-07-2004, 22:36 Temat postu: Re: Podwodne fotki
| kryzys napisał/a: | Już są. Kryzys zaprasza: Galeria - podwodne.
- Kilka fotografii z lipca 2004 zrobionych na rafach w okolicy Hurghady. |
Rewelacyjne zdjęcie skrzydlicy !
http://www.forum.jds.pl/album_view.php4?id=989
Gratuluję
kryzys - 31-07-2004, 23:11
Wielkie dzięki - Waldo
Dorota i Wojtek - 01-08-2004, 06:34
Cześć Krzyś!
Pracowałeś na nowych slajdach Kodaka - możesz coś o tym napisać?
Jak wyszło odwzorowanie koloru? Czy cieplejsze kolory rzeczywiści są wyraźniej zaakcentowane?
Jak Twoim zdaniem wypada porównanie z materiałami Fuji ?
Bardzo wiele osób robi zdjęcia sprzętem analogowym - na pewno warto podzielić się z nimi ciekawymi informacjami...
kryzys - 01-08-2004, 10:35
Cześć!
Tak, zrobiłem pod wodą kilka rolek Kodachrome E100GX. Jest to materiał o podwyższonej temperaturze barwowej używany do portretu, fotografii reklamowej.
Według mojej wstępnej oceny spisuje się dobrze w tych warunkach, wydaje się, że niebieski zafarb w szerokich kadrach jest mniej uciążliwy.
Trudno jest mi dokłądniej ocenić różnice. Trzeba by wykonać test porównawczy fotografując na obu materiałach te same obiekty i w tych samych warunkach.
Ogólnie dobrze oceniam E100GX.
mczaq - 01-08-2004, 23:32 Temat postu: Re: Podwodne fotki
| kryzys napisał/a: | Już są. Kryzys zaprasza: Galeria - podwodne.
- Kilka fotografii z lipca 2004 zrobionych na rafach w okolicy |
coż foty I klasa ... co to znaczy profesjonalista pozdrawiam
Paweł S.
urwis - 02-08-2004, 08:24
Obejrzałem fotki super.Szkoda że tak mało? Jak patrzę na swoje to widzę ile jeszcze mi brakuje nie mówiąc o sprzęcie.
Mania - 02-08-2004, 09:08
Zdjecia rewelacja.
Jak to kryzys - mistrz swiata i tyle!!!!!!!!
Mania
PS. Nigdy sie tak nie naucze [/right]
Adam Pszczyński - 03-08-2004, 17:46 Temat postu: RE: Podwodni łowcy... Extra fotki!!! Za równo Wasze jak i Krzysztofa Gdy pokazałem tacie Waszą wiadomośći i zobaczył zdięcie Siebie samego na dnie od razu zaczął się śmiać.
Pozdrawiam Adam
Dorota i Wojtek - 03-08-2004, 20:24
Cześć Adam!
Fajnie, że się zarejestrowałeś .
Mamy nadzieję, że przygotowujesz już jakiś tekst o przygodach z Twoim jacketem?
A może jakieś porównanie typu: "kto miał lepsze wyniki w nurkowym egzaminie końcowym: tata czy syn"
Czekamy na Twoje teksty
kryzys - 05-08-2004, 00:15
Wiedziałem że zdjęcia Walkmana będą świetne - ale to jest fantastyczne
http://forum.jds.pl/album_view.php4?id=969
Dorota - moje gratulacje
mczaq - 08-08-2004, 22:42
coś się fuckapneło nie mogę podpiąć zdjęcia ...... HELP !!!!
mczaq - 13-08-2004, 22:38
to jest fajne w zdjęciach że czasami dopiero na kompie widać różne ciekawostki .... np. taka krewetka..... http://forum.jds.pl/album_view.php4?id=1000
|
|