| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
SKRADZIONY/ZAGUBIONY/ZNALEZIONY SPRZĘT - Zgubiony Xdeep BT na Groźnym
mgala - 16-09-2014, 09:45 Temat postu: Zgubiony Xdeep BT na Groźnym Hej,
pod koniec sierpnia, podczas wchodzenia do riba, spadł mi z ręki komputer. Zrzuciliśmy od razu prosiaka, więc wiadomo gdzie mniej więcej upadł. Spędziłem z kolegą w sumie z 3 godziny na poszukiwaniach. Wiem, pewnie od razu się w duchu śmiejecie jak można zrzucić komputer. I że jesteśmy lebiegiami skoro go nie znaleźliśmy:) Ale fakt faktem - nie znaleźliśmy.
Komputer powinien leżeć ok. 5m od prawej burty "Groźnego", na wysokości nadbudówki. Dno wizualnie zostało dobrze przeczesane. Ale rosną tam również wodorosty tworzące puszysty dywan. Podejrzewam, że właśnie tam wpadł i leży przykryty zielenią.
Nie namawiam nikogo do poszukiwań, ale sytuacja z zielenią może się zmienić w ciągu roku. Jakby ktoś go przypadkiem napotkał, to powiedzcie mu, że właściciel bardzo za nim tęskni.
Jeżeli ktoś kupowałby komputer bez przejściówki/kabla do ładowania, to sprawdzcie proszę nr seryjny.
Xdeep w wersji BT
numer seryjny 510001564
reju - 16-09-2014, 17:15
Napisz do Pawła Poręby. Zdaje się że sporo tam pływa a i podobno sporo rzeczy znajduje
md1974 - 16-09-2014, 17:53
Jeśli to jest zdarzenie o którym myślę to Paweł próbował szukać kilka minut po zatonięciu.
Pozdrawiam,
Mariusz
mgala - 16-09-2014, 18:10
Zgadza się. To właśnie z Pawłem prowadziliśmy poszukiwania. Ale nie wykluczone, że zieleninę przewieją prądy i oczom zdziwionego nurka ukaże się komputer;)
md1974 - 16-09-2014, 20:41
Nadzieję trzeba mieć. Ja kiedyś znalazłem na Abilli małą latarkę parę metrów od wraku, była prawie całkowicie przykryta mułem - pewnie leżała tam trochę czasu.
Pozdrawiam,
Mariusz
|
|