FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - fundamentals/essentials/tec intro

zalewski - 01-10-2014, 15:42
Temat postu: fundamentals/essentials/tec intro
Kurs PADI OWD zrobiłem w 2005 roku (12 lat). Dosyć łatwy, w ciepłych egipskich wodach. Po powrocie odbyłem doszkolenie “Return from Egypt” u Strugalskiego.

Rok później, znowu w Egipcie, dosyć niewymagający kurs PADI AOWD, oraz w 2008 roku dosyć wymagający kurs P2.

Niestety po kursie P2 miałem dosyć długą, bo 6 letnią przerwę. Ostatnio wróciłem do nurkowania, na wakacjach zrobiłem 5 nurków, z czego 2 kursowe na PADI EANx.

W tym momencie mam wykonanych ok 90 nurkowań. Chciałem teraz wziąć się za nurkowanie poważnie, zacząć kompletować sprzęt, szkolić się i oczywiście dużo, dużo nurkować.

Podoba mi się formuła kursów GUE Fundamentals, IANTD Essentials Divers czy TDI Intro to Tech.
Chcę nauczyć się obsługi konfiguracji technicznej, doskonalić pływalność i techniki pływania, żeby kolejne nurkowania (jeszce rec) wykonywać już w odpowiedniej konfiguracji i z odpowiednimi umiejętnościami i jak najlepiej przygotować się do kursów Adv EANx, Technical itd.

U kogo polecacie wykonać takie szkolenie? Mieszkam w Warszawie, ale na nurki i tak gdzieś trzeba wyjechać, więc instruktor nie koniecznie musi być z wwy.

Łukasz Mirowski - 01-10-2014, 18:57

Adam Słucki Hańcza-tech. Pomieszkuje w Wawce, szkoli na Hańczy i nie tylko... PZDR...
jo. - 02-10-2014, 23:21

Leon z Profundala
TYMOTEUSZ - 03-10-2014, 16:41

Piotrek Dąbrowski vel Płetwa- Warszawskie DiveProject.

Dużo nurkuje, często organizuje wyjazdy w pl i zagraniczne, często na zasadzie wspólnego wyjazdu jednym samochodem (busem) w celu rozbicia kosztów.

Instruktor full tmx i ccr, nurek jaskiniowy - zadzwoń pogadaj.

Tani nie jest ale mając przekrój kilku instruktorów u których się szkoliłem jest dobry w tym co robi.

Zeby nie było- od momentu jak robiłem u niego kurs dość mocno jestem połączony z tym centrum nurkowym.