| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Jak wymawiac PADI
lobster - 06-08-2004, 02:31 Temat postu: Jak wymawiac PADI Zostalem zaskoczony niedawno faktem, ze w kraju Leppera PADI wymawiane jest czesto z angielska jako: [pedi]. Otoz chcialbym pospieszyc ze sprostowaniem - kowboje na PADI mowia po prostu [padi].
Za to tak popularny wyraz jak daddy, w dalszym ciagu wymawiamy [deddi] wzorujac sie na Marilyn Monroe.
Garnett - 06-08-2004, 08:42
hehehe akurat ??? nie wiem kto Ci cos takiego powiedzial bo jeszcze z czyms takim sie nie spotkalem zeby ktos mowil [pedi] u nas wszyscy mowia tak jak sie po polsku pisze [padi] zaraz pewnie niedlugo uslyszysz ze na nurkow z [pedi] mowimy [pedirasci] ???????
nuras5 - 06-08-2004, 08:54
| Garnett napisał/a: | [pedirasci] ??????? |
Czy tak w PADI określają DIR`owców??
wiktor - 06-08-2004, 11:14
... czy mógłbym poprosić o spolszczenie pierwszego komentarza
wiktor - 06-08-2004, 20:01
.... dziękuję za korektę
ed - 06-08-2004, 22:08
Ja sie Viktorowi nie dziwie po bare razy w Łodzi tego typu wymowe slyszałem, tez sie dziwilem, ale poprawic nie smialem.
pozdrowienia
ed
martin - 06-08-2004, 23:16 Temat postu: Re: Jak wymawiac PADI
| lobster napisał/a: | | Zostalem zaskoczony niedawno faktem, ze w kraju Leppera PADI wymawiane jest czesto z angielska jako: [pedi]. Otoz chcialbym pospieszyc ze sprostowaniem - kowboje na PADI mowia po prostu [padi] |
Niemcy urzywaja obu form....
Marcin H. - 19-02-2005, 14:16
Mówmy lepiej PADI - PEDI brzmi w naszym języku trochę śmiesznie
Piotrek Kędzia - 25-02-2005, 17:59
..... mówią różnie.
Angole padi, w PRA pedi
na filmie instruktarzowym niestety pedi.....
Jak zakładałem swój klubik miałem problem z inną sprawą. Buddy w terminologii nurkowej to partner-kolega itp....., no i żeby założyć klub o tej nazwie, musiałem zapytać się firmę, która ma zarejestrowaną nazwę o zgodę..... a była to sieć ... hmmm... aż głupio.... amerykańskich klubów gejowskich
Pozdrawiam
Piotr
[ Dodano: Pią 25 Lut, 2005 ]
chciałem powiedzieć w RPA
sQba - 25-02-2005, 22:05
słyszałem nowe określenie PADI=> NSDAP
Sonny - 25-02-2005, 23:05
Powaracamy do pieknego tematu...Pamietam - od niego wzielo sie to fatastyczne okreselnie "PEDI" i pozostanie w uzytku na dlugo...
Nowe okreslenie czyli nurek PEDI ktory jest DIR czyli...PEDIR'owiec tez jest fantastyczne...i wlasnie dzieki takim okresleniom powstalym na tym Forum zycie staje sie weselsze...
| Cytat: | | słyszałem nowe określenie PADI=> NSDAP |
A to juz jest jakies takie i malo smaczne i malo zabawne, ale to tylko moja opinia...
kjar - 26-02-2005, 10:21
| Sonny napisał/a: | ... ale to tylko moja opinia... |
Nie tylko.
Beeker - 26-02-2005, 11:38
Grecy mówią tak jak kowboje znaczy PADI i mnie ta wymowa jest najbliższa.
|
|