FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

SKRADZIONY/ZAGUBIONY/ZNALEZIONY SPRZĘT - skradziono

waterman - 23-10-2014, 11:46
Temat postu: skradziono
Na prośbę kolegi

SZANOWNI NURKUJĄCY!!!!!!!!!!!!!
mam prośbę, ponieważ w nocy z soboty na niedzielę na Żoliborzu ze zbiegu ulicy Słodowiec i Staffa ukradziono mi z samochodu mój sprzęt nurkowy uprzejmie proszę o powielenie tego info po braci nurkowej
Zginął :
Twin 2x10l biały z czarnymi dodatkami przy zaworach z dużym jaskrawym napisem "KŁOPOT"
skrzydło Dive System z usuniętymi kieszeniami, naszywkami i trokami i z umocowanym na stałe nieśmiertelnikiem wojskowym z moimi danymi
2 x automaty 1-szy stopień Scuba Tech, 2-gi to Apex TX 150 na żółtym, krótkim wężu i Apex 200 na czarnym 2metrowym wężu
Płetwy Dive System , Tech Fin na sprężynach z ochraniaczem
V - weight 6,5 kg zintegrowany ze skrzydłem - "szyna"
ołów we wszystkich wagach i formach - kafle, śrut i "red bulle"- ok 10-ciu kg
komputer Sunto Vipera na żółtych gumach / i taki sam kompas/
i wiele innych gadżetów typu :noże, maski, latarki ale pies je już trącał
Ponieważ inne fanty ukradzione z auta są tak niepoważne że aż nie wierzę że ktoś się mógł na nie połaszczyć /akumulator, lewarek, zapas i stare płyty CD-nieźle kutasy nadźwigali/ wszystko wskazuje na szczeniactwo a nie poważnego złodzieja uczulam Was na młodych ludzi oferujących sprzęt nurkowy i nie mających o nim pojęcia

syn_biskupa - 23-10-2014, 13:10

kurestwo! nogi z dupy powyrywać choojom!
Sebiriusz - 23-10-2014, 14:36

Złodziej będzie kradł dopóki znajdzie odbiorcę na swoje fakty.
...a później są lamenty że ukradli - ale czemu mi oczywiście nie mowie o tej sytuacji. Po prostu nie trawię złodziei.
mam nadzieje ze wszystko sie znajdzie, a złodziej i paser zostaną złapani.

Torpeda - 23-10-2014, 15:31

Wspólczuje :/
Jak coś mi w oko wpadnie na olx lub allegro, to dam znać, ale to małe szanse. Niestety.

kokaroll - 23-10-2014, 17:55

Vyper żółte gumy na allegro- ale może przypadek.
kdyle - 23-10-2014, 18:18

współczuję
Jurek89 - 23-10-2014, 22:36

Ten z allegro był wystawiony w okolicach 16.10.

Przydałby się kontakt do tego kolegi.

mpbc - 23-10-2014, 22:47

A mnie wkurza iż ciągle jest na kradzione rzeczy rynek zbytu.... zawsze ktoś się połasi na "tańsze" .....
slawek290 - 24-10-2014, 00:03

Cytat:
kurestwo! nogi z dupy powyrywać choojom!

Głosujmy na Korwina on ma proste zasady i jakoś podobnie brzmiące do Twoich .

Grupa Pis , Po i inny prowadzi do wzmocnienia aparatu gdzie tak naprawdę poszkodowany jest winny . Dzieje się to wszystko i tak w ślimaczym tempie gdzie proste sprawy ciągną się latami a na egzystencję złodzieja w dobrych warunkach składają się uczciwi ludzie .

Darecki - 24-10-2014, 07:46

e]
Głosujmy na Korwina on ma proste zasady i jakoś podobnie brzmiące do Twoich .

Korwin won!!!!!!!

Mucha - 24-10-2014, 11:13

Korwin na króla ;) Jego poparcie boli lewaków, a będzie jeszcze lepiej :)
A w temacie to skurwysyństwo w czystej postaci. Ręce bym a fee ucinał..

Kaal - 24-10-2014, 12:24

Jeszcze chwila i zrobi nam się dyskusja polityczna...
juwisz - 24-10-2014, 14:06

maciek811 - 24-10-2014, 15:47

Najlepsze na złodzieja to 7,62 .... 5,56 lub ostatecznie 9mm :snajp: :560: :514:
Strzał ostrzegawczy w tył głowy :marl:

StarteR - 24-10-2014, 15:53

Jeżeli to te ogłoszenie co myślę, to koleś podesłał mi zdjęcia mogę przesłać do wglądu a jest tego sporo nawet latarka
PMK3001 - 25-10-2014, 21:55
Temat postu: W podzęce wszystkim
niestety nie posiadam żadnych fotek identyfikujących sprzęt - wszystko co mam to ogólne gdzie generalnie ja się lansuję a nie reklamuję sprzęt / tak,tak, wiem-mądry po szkodzie/ dzisiaj dostałem info że w poniedziałek sprawa będzie umorzona - teraz już wiem co to jest błyskawiczna akcja policji, i jeszcze dostałem adresy okolicznych punktów skupu złomu i tam mam sobie poszukać

Szanowni! bardzo Wam wszystkim dziękuję za jakąkolwiek formę reagowania,szczególnie tych z którymi się nie znamy bo z moich znajomych na FB z ponad setki mojego maila udostępniło zaledwie pięć osób - reszta była zajęta wklejaniem swoich fotek z wyjazdów. Dla nich mam złą wiadomość - sprzedam nerkę a odkupię sprzęt i i tak będę nurkował - "Dum Spiro Spero"!!!!!!!!!

Piotr Kłopotowski
602 789 969

stegano - 25-10-2014, 23:50

No smutne, ja zawsze jak parkuje gdzieś pod hotelem, to zabieram dwie/trzy skrzynie z naszym najcenniejszym szpejem do pokoju... Licho nie śpi a ja już naczytałem się o takich sytuacjach parę razy... Niech to będzie przestroga dla innych lekko myślących...

ps. w tym roku okradli mi już samochód... na szczęście na pace, klamotów do nurkowanie nie było... Straty, to zaledwie £550.

waterman - 26-10-2014, 00:46

Piotrek jak widzisz i czytasz ludzie reagują na takie draństwo. Nie sprzedawaj nerki..... bo wiesz potrzebna jest
PMK3001 - 26-10-2014, 00:55

Szanowni,
bardzo szanuję Wasze zaangażowanie, nigdy z żadnego środowiska nie spotkałem takiej faktycznej jak i moralnej pomocy - ale błagam powstrzymajcie się od nierozsądnych komentarzy........przyjechałem po mojego partnernurka na 20-minut pod budynkiem Policji w strefie kamer z zakrytym sprzętem i kompletnie niewidocznym z ulicy............to co miałem zrobić ? dymać z 40-sto kilogramowym twinem na 4-te bez windy żeby Jej pomóc znieść sprzęt którego sama nie mogła udźwignąć???.......proszę nie kopcie leżącego takimi postami...plisssssss

Assad - 26-10-2014, 12:02

Nie wiem czy wiele to pomoże, ale na butlach, zaworach i automatach są umieszczone numery seryjne.
Jeśli właściciel zna te numery i je zamieści na forum/w necie, jest jakaś szansa na odnalezienie.

PawelF76 - 28-10-2014, 06:28

Łapy powinni obcinać! W sobotę 25.10 zrobiliśmy sobie z chłopakami decobar a w niedzielę już tylko prosiak (70 kg) pod wodą został. Liny na 10 m zostały skrzętnie rozwiązane. Wzięli liny, kwaśną rurkę 130cm, boję 70x15cm. Więc nie dziwi mnie że szczyle sprzęt z auta dźwignęły jak nawet nurkowie kradną. Frustrujące...
Sebiriusz - 28-10-2014, 09:17

Skoro prosiak zostal... Może to jakiś wędkarz z łódki...
PawelF76 - 28-10-2014, 20:14

Niestety na dnie było przykręcone śrubami a te zostały odkręcone. Smutne, że ludzie kradną a jeszcze smutniejsze, że robią to nurkowie. Był fajny deco do treningu dla wszystkich korzystających w tym miejscu a tak...dupa!
waterman - 29-10-2014, 14:51

Kradną, kradną..... pare lat temu ktoś ukradl tablicę z Zakrzówka, na innym jeziorku poobcinali poreczówki i rozbili platformy itd. Ja tlumaczę to tak. Kiedyś nurek to był człowiek z zasadami malo tego ludzie się znali spotykali, teraz? byle szmondak co ma pare groszy robi kurs i jest nuraskiem.
Pawel_B - 29-10-2014, 15:06

A ja uważam, że każdej grupie są ludzi i ludziska. Podobonie u motocyklistów, żeglarzy i tak dalej. Niestety.
RAFAŁ G - 29-10-2014, 19:23

niestety tu kolega ma racje wszędzie są ludzie i ludziska
sar - 29-10-2014, 23:53

maciek811 napisał/a:
... ostatecznie 9mm :snajp: :560: :514:
Strzał ostrzegawczy w tył głowy :marl:

no co Ty => 9 x 19 PARA to rewelacja w powyższym zastosowaniu :ping:

pzdr
Witek :bee;