| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Nowy dział FN
bd* - 12-08-2004, 09:34 Temat postu: Nowy dział FN Witam
Jest nas coraz więcej i zdarzają się posty nic nie wnoszące, nie na temat czy wręcz nie pasujące do tego forum.
Zdarza się również krypto reklama czy wręcz prowokacja.
Moja propozycja jest teka, aby powstał nowy dział, gdzie takie posty byłyby umieszczane.
Może on się nazywać, BLE,BLE,BLE czy Lamus.
Proszę o wypowiedzi czy taki dział jest potrzebny a jeżeli tak to proszę o propozycję nazwy dla takiego działu.
Nazwa musi być taka, żeby sam autor usuwał posty, które się tam znalazły, czyli jednoznaczna i ośmieszająca.
p.s.
Osoby, które się na ten temat już wypowiadały, również proszę o wypowiedź .
t0m1 - 12-08-2004, 09:40
Uwazam, ze taki dzial jest jaknajbarziej potrzebny. Nazwa w zaasdzie jest dla mnie drugorzedna moze to byc BLE BLE BLE, Lamus, Dyrdymaly, Porażki
Mania - 12-08-2004, 09:46
Tez jestem za.
Podoba mi sie nazwa "zsyp"
Mania
Kuba - 12-08-2004, 10:02
calkowicie popieram ten pomysl
najwyzsza pora by znow zapanowal na FN porzadek
Kuba
Art - 12-08-2004, 10:03
i ja i ja i ja
nevada - 12-08-2004, 10:07
bomba, od zawsze czekałem na taki dział, będę miał wreszcie gdzie pisać
Garnett - 12-08-2004, 10:10
Ja proponuje utworzyc jeszcze jeden dzial o nazwie " T.S." i zablokowac go zeby nikt niemogl tam wchodzic i czytac postow bo przeciez trzeba chronic mlodych nurkow ( ktorzy sa bardzo podatni na to co mowia instruktorzy ) przed chorym fanatyzmem Pana TS i wypisywanymi przez niego a fee o żabkach
nseal - 12-08-2004, 10:12 Temat postu: Re: Nowy dział FN
| bd* napisał/a: | Proszę o wypowiedzi czy taki dział jest potrzebny a jeżeli tak to proszę o propozycję nazwy dla takiego działu.
. |
Jest potrzebny
Cezary Kędzia - 12-08-2004, 10:24
Proponuję nazwę "klozet i inne badziewia"
Czarek(PROF) Kędzia
Dorota i Wojtek - 12-08-2004, 10:32
Dobry pomysł - oby nowy dział ruszył jak najszybciej...
ed - 12-08-2004, 10:35
"obciach" plus pod katalogi "duzy obciach", "ale idź stąd"
ip.
pozdrowienia
ed[/right]
Ryszard - 12-08-2004, 10:59
Może nazwa "Dno i wodorosty" musi być powiązane z nurkowaniem
lucas - 12-08-2004, 11:32
Pomysł super. Może nazwa "skucha"
Zygfryd Dziatłowski - 12-08-2004, 11:53
jestem za, a mawet przeci v
Artee - 12-08-2004, 12:14
Dno i wodorosty - podoba mi się, proponuję : Dno i 1/2 metra mułu.
Czy jednak przeniesienie tam jakiegoś postu nie sprowokuje dyskusji o zasadności takiego przeniesienia, i czy oczywiście nie będzie zamachem na wolnośc głoszenia swoich pogladów - co chyba nie jest jeszcze zabronione ani dodatkowo płatne w tym kraju ???
voytar - 12-08-2004, 12:35
| Artee napisał/a: | | Dno i 1/2 metra mułu. |
Fajne. ^_^
TECHNISUB - 12-08-2004, 12:53
myśle że pewna modyfikacja tez jest wskazana:
dno pod 1,5 metra mułu
JAPKO - 12-08-2004, 13:05
Może internetowa nazwa PLONK (dzwięk wiadomości wpadającej do KILLFILEa).
Pozdrawiam,
j@rek
robertraft - 12-08-2004, 13:09
Taki dział powinien powstać proponowane niektóre nazwy brzmią na tyle atrakcyjnie, że mogą zachęcać do odwiedzenia nowego działu, dlatego proponuję „śmieci” lub nazwę bardziej związaną z profilem forum „wodolejstwa”.
Capitao - 12-08-2004, 13:27
Pomysł fantastyczny, dział z pewnością będzie się cieszył dużym zainteresowaniem
Maciek Ziomek - 12-08-2004, 13:36
| ed napisał/a: | "obciach" plus pod katalogi "duzy obciach", "ale idź stąd"
ip.
pozdrowienia
ed[/right] |
i jeszcze Totalne Smuty czyli w skrocie TS
nevada - 12-08-2004, 14:22
a może TOPIELCE - po wrzuceniu posta idzie na dno
Tomek Tatar - 12-08-2004, 14:34 Temat postu: Re: Nowy dział FN
| bd* napisał/a: | Jest nas coraz więcej i zdarzają się posty nic nie wnoszące, nie na temat czy wręcz nie pasujące do tego forum.
Zdarza się również krypto reklama czy wręcz prowokacja.
Moja propozycja jest teka, aby powstał nowy dział, gdzie takie posty byłyby umieszczane. |
A nie lepiej takie posty po prostu usuwać? Po co taka gradacja - "wprawdzie nie zasługuje na usunięcie, ale na przeniesienie do śmieci"?
Pozdrawiam.
bd* - 12-08-2004, 15:58 Temat postu: Re: Nowy dział FN
| Tomek Tatar napisał/a: | | A nie lepiej takie posty po prostu usuwać? Po co taka gradacja - "wprawdzie nie zasługuje na usunięcie, ale na przeniesienie do śmieci"? |
Najłatwiej jest usunąć, ale to nie załatwia sprawy.
Od początku istnienia tego forum idea była taka żeby nie było cenzury, a moderatorzy mieli pilnować porządku.
Usuwanie postów kłóciłoby się z ideą demokracji.
Każdy ma prawo do swoich poglądów, jednak powinno być od razu wiadomo, co takie poglądy są warte.
Chodzi przede wszystkim o to, aby ochronić osoby mniej doświadczone w temacie nurkowanie.
Myślę, że jest to zgodne z ideologią głoszoną przez Tomka Strugalskiego.
Tomek chce chronić nurków przed nie odpowiedzialnymi instruktorami - zgoda
Moja propozycja idzie jeszcze dalej, ponieważ ma również chronić przed niektórymi poglądami i koncepcjami również Tomka Strugalskiego, czyli jest opcją jakby szerszą.
Znając Tomka liczę, że on również porze moją inicjatywę.
Sonny - 12-08-2004, 16:30
Mysle ze pomysl jest ciekawy, pownie wszystkie moje posty bedzie mozna tam znalesc...ale to nic - takie jest zycie...ciezkie i brutalne
Moja propozycja nazwy to:Ścieki (tak brutalnie, ale kojarzy sie z woda, ewe. z ciecza)
Misteres - 12-08-2004, 17:47
I tak najwyższą formą demokracji jest "demokracja sterowana".
Na nowy dział zaistniało zapotrzebowanie społeczne, więc trzeba je, że tak powiem, zaspokoić. Pomysł popieram.
-----------------------------------
Misteres
GosiaS - 12-08-2004, 21:21
Przecież jest dział "INNE" Tam można zakładać każdy dowolny temat. Osobiście nie widze potrzeby stworzenia kolejnego "luźnego tematycznie" działu. Co najwyżej możemy zmienić jego nazwę.
Mrówa - 12-08-2004, 21:45
Sprawe trzeba załatwić radykalnie . Taki dział musi być i nazwa musi być mocna . Z propozycji moim skromnym zdaniem najbardziej trafiajaca w sedno rzeczy jaest nazwa KLOZET . Myślę że umieszczenie tam niektórych postów może być bardzo konstruktywne . Jeżeli ktoś z nas nawet czasem się zagalopuje (mi sie zdarza) i dostanie zimny prysznic pod postacia przeniesienia do tego działu zawsze może powiedziec przepraszam nie miałem razcji czy też przesadziłem i moderator jak przypuszczam wybaczy (to tylko troche odpowiedzialności cywilnej za swoje wypowiedzi i dobrego smaku wymaga) Zatem do dzieła
A co do działu INNE to coby nie było dyskryminacyji powinien też powstac dział INNI (chłopy też tu piszą )
GosiaS - 12-08-2004, 22:29
KLOZET=KOSZ !!
Sławek - 12-08-2004, 23:33
W każdym klubie jest kibel ,to dobry pomysł gdzieś odchody trzeba wsypać.
Zrób to jak najszybciej.
Pozdr.Sławek
Beny - 12-08-2004, 23:55
Kto dostaje kosza ten jest OUT.
Jesli mi sie zdarzy ze wyladuje w koszu bo mój post sie komus nie spodoba z tego czy innego wzgledu, to kto potem bedzie chcial ze mna gadac? Czy mam pisac posty tylko po "linii"? Zostawmy FN takie jakie jest. Przeciez jestesmy doroslymi ludzmi i kazdy potrafi (mam nadzieje) odsiac ziarno od plew. To, ze propozycja jest skierowana pod konkretna osobe nie powinna determinowac calego FN, bo bedzie to swiadczylo o tym ze dalismy sie przez nia zdominowac. FN jest forum (takie je odbieram) na którym scieraja sie rózne opinie i poglady. Z jednymi sie zgadzamy bo sa po naszej mysli a z innymi nie. I wlasnie po to jest FN zeby wyrazic o kazdym poscie swoja opinie. Nikt nie bedzie polemizowal z postem umieszczonym w "KLOZECIE". Mysle ze niektórym z nas zdarzylo sie wyslac post o którym bylismy przekonani ze mamy "swieta racje" a zostal na FN zjechany. Uszanujmy poglady czy tez watpliwosci innych, nawet jesli nie sa po naszej mysli. Zawsze mozemy na forum zapytac co sadza o danym poscie inni. Nie chce w tym miejscu nikogo brac w obrone ale uszanujmy WOLNOSC SLOWA. Jak sie zakneblujemy to nie bedziemy mieli nic do powiedzenia.
Mrówa napisal:
| Cytat: | | Jeżeli ktoś z nas nawet czasem się zagalopuje (mi sie zdarza) i dostanie zimny prysznic pod postacia przeniesienia do tego działu zawsze może powiedziec przepraszam nie miałem razcji czy też przesadziłem i moderator jak przypuszczam wybaczy |
ale i tak zostaniesz napietnowany
Mam nadzieje ze nie zotane zakneblowany
pozdrówka dla Wszystkich. Beny
WALDEMAR STRYBA - 13-08-2004, 00:21 Temat postu: temat postu jesli ma byc zwiazana nazwa z woda to proponuje jako zalegające dno
PROFUNDAL
kjar - 13-08-2004, 00:55
| Beny napisał/a: |
Kto dostaje kosza ten jest OUT ......
pozdrówka dla Wszystkich. Beny |
Odpowiada mi takie spojrzenie. Posty TS są z pewnością dyskusyje, ale chciałbym wierzyć, że podykowane są w znacznej mierze troską o bezpieczeństwo, a nie wyłacznie autoreklamą (jeśli chcecie nazwijcie mnie naiwnym). Co jednak nie znaczy, że zgadzam się ze sposobem rezentowania poglądów TS (oczekiwałbym lepszego wyczucia i w konsekwencji lepszej skuteczności przekonywania do własnych poglądów).
Forum jest po to by wymieniać doświadczenia i prezentować poglądy.
Czy są inne, poza TS posty, które też należałoby kwalifikowac do "kibla" ?
Jeśli nie, to przecież nie bedziemy tworzyć odrębnego działu dla TS (bo to była by chyba jednak nobilitacja).
WALDEMAR STRYBA - 13-08-2004, 01:42 Temat postu: temat postu
lobster - 13-08-2004, 02:57
| kjar napisał/a: |
Czy są inne, poza TS posty, które też należałoby kwalifikowac do "kibla" ?
|
Sa sa.. Mi sie pare przytrafilo
Kriss - 13-08-2004, 07:28
| GosiaS napisał/a: | | KLOZET=KOSZ !! |
EEEE ja tam wolę nasikać do klozetu , z kosza wycieka ....
I znikam nad Hańczę ! Pzdr-Kriss.
Tomek Tatar - 13-08-2004, 14:39 Temat postu: Re: Nowy dział FN
| bd* napisał/a: | | Najłatwiej jest usunąć, ale to nie załatwia sprawy. |
Jak to nie załatwia? Załatwia - brutalnie ale i skutecznie.
| bd* napisał/a: | Od początku istnienia tego forum idea była taka żeby nie było cenzury, a moderatorzy mieli pilnować porządku.
Usuwanie postów kłóciłoby się z ideą demokracji. |
Z samą ideą nie kłóciłoby się. Co innego demokracja (rządy ludu), a co innego wolność słowa. Ale jeżeli takie było, demokratycznie ustalone, założenie, to oczywiście nie nalegam na jego zmianę. Jasne, że od cenzury zawsze lepsza autocenzura.
Tylko jeszcze aspekt techniczy - czytam forum przy użyciu opcji "Zobacz nowe posty od ostatniej wizyty" i jeśli wątek będzie kontynuowany po przeniesieniu do działu "Profundal" (i inne propozycje), to nadal regularnie będzie mi się pojawiał do czytania. Pod tym względem przeniesienie nic nie da. Czy można zignorować cały wątek - nie jeden artykuł, nie autora?
Pozdrawiam.
Mania - 13-08-2004, 14:57
Sprawa zostala juz rozwiazana. udostepniony zostal wszystkim zalogowanym (do tej pory widoczny wylacznie dla Adminow i moderatorow) dzial KOSZ. Nazwa pozostaje bez zmian.
Tam beda trafialy - jak to zreszta bylo do tej pory - posty nadajace sie do kosza.
Acha, nie bedzie mozliwosci tworzenia tam tematow ani dyskusji.
pozdro
Mania
PS. Zycze Wam wszystkim by jak najmniej Waszych postow trafialo do kosza
Sonny - 13-08-2004, 15:36
Czy autorzy postow ktore tam trafia beda mieli mozliwosc ich usuniecia ??
Mania - 13-08-2004, 15:45
Moim zdaniem nie - beda musieli poprosic o to moderatorw. Ale nie jestem pewna....
Mania
|
|