FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - Wyspa Pag.

jaros4 - 13-02-2015, 11:02
Temat postu: Wyspa Pag.
Czesc!W tym roku padlo na wyspe Pag.Jesli ktos z Was zechcialby podzielic sie wrazeniami z nurkowan w tamtej okolicy bede wdzieczny. :beer3:
juwisz - 13-02-2015, 12:08

Szczerze mówiąc niezbyt ciekawe miejsce do nurkowania.
Nurkowałem z czeską bazą w Starej Novalji i są spoko (dawna miejscówka Nautici z Krakowa).

Scaner - 13-02-2015, 13:55

Idealne miejsce dla ciebie. Spodoba ci się
Assad - 13-02-2015, 17:52

Na Pag byliśmy półtora roku temu, pod wodą jest przeciętnie, wraków i jaskiń nie widzieliśmy.

Nie byłem zadowolony z obsługi bazy czeskiej a konkretnie z zachowania jednego z jej pracowników. Podczas wchodzenia z wody na ponton zahaczyłem płetwą
o element łodzi. Sterujący pontonem Czech wydarł się na mnie bardzo agresywnie. Pozostałych pięciu nurków było jego rodakami, więc wśród swoich był odważny.
Innym razem ten sam pracownik odpowiedział cynicznie na moje pytanie. Najwyraźniej zapomina swoje problemy zostawić w domu i zabiera je do pracy. Reszta pracowników była w porządku.

Kawałek dalej przy głównej drodze jest węgierska baza.

lukaszl - 13-02-2015, 19:50

Bylem na Pagu w 2011 w Starej Novalij, w drodze powrotnej zahaczajac.
Nurkow tylko 2 zrobilem bardziej w celu zwiadu majac nadzieje ze powroce.
Zycie pokazalo ze do tej pory nie wrocilem :-) ale bardzo pozytywne wrazenie wyspa wywarla.

Sa tam dwie czeskie bazy.
W Connex nie nurkowalem, zrezygnowalem po odwiedzinach bazy ;-)
http://www.connexdiving.cz/pl/witamy/

Bylem tutaj kilka chalup dalej-1nur
http://oceanpro.cz/
Pelen profesjonalizm, polecam zdecydowanie!!!

Jest tez niemiecka, wszystko tez OK - 1nur
http://bluebaydiving.com/index_en.php

Assad - 13-02-2015, 20:28

lukaszl napisał/a:

Sa tam dwie czeskie bazy.
W Connex nie nurkowalem, zrezygnowalem po odwiedzinach bazy ;-)

Baza, o której wspomniałem wyżej to właśnie Connex, jak widać moje negatywne odczucia nie są odosobnione.

Jacek Wo - 14-02-2015, 14:34
Temat postu: Najmniej ciekawe miejce, w jakim nurkowałem.
Byłem na Pagu na przełomie września/października 2013. Nurkowaliśmy z bazy w Starej Novaliji - baza OceanPro.
Co do samej organizacji nurkowań było trochę nieporozumień i problemów, ale w dużej części z winy "naszych" organizatorów, których chyba przerosła organizacja wyjazdu dla dużej (ca. 30 osób) grupy, ale i sama baza nie była w stanie sprawnie tylu nurkujących "obsłużyć".
Same nurkowania niezbyt interesujące - tylko "ścianki" i "rafki", ciekawsze miejscówki były - ze względu na nadchodząca przez cały tydzień straszną burzę (w końcu nie nadeszła) niedostępne, żadnych wraczków itp.
Było kilka miejsc, gdzie można zrobić trochę głębsze nurki, ale raczej tylko dla "liczby".
Bardzo mało życia podwodnego, wizurka dobra, woda 18-20 stopni.
Ja sam nie mam porównania, ale w grupie były osoby, które wcześniej nurkowały z Conexem i oceniały wymieniony powyżej Connex lepiej od OceanPro ...

Nienurkowo - od 1.X był koniec sezonu i cała wyspa w dużym stopniu była już nieczynna.

W Chorwacji mam porównanie nurkowe tylko do wyspy Brać - na Braci było dużo ciekawiej - gdybym miał wracać, to na pewno nie Pag.

jaros4 - 16-02-2015, 18:42

ja znalazlem cos takiego...http://www.barakuda.pl/Chorwacja/Pag/nurkowiska.html

Niemniej jednak dziekuje wszystkim za informacje,szczegolne podziekowania zaś pragnę złożyć Adamowi,który tez jakoś starał sie wzbogacić ten temat o własny jakże bezcenny wpis.
Adam,tobie polecam to miejsce,pełno technicznych nowinek,gwarantujących tak nowoczesnemu człowiekowi pełną satysfakcje.http://energylandia.pl/

juwisz - 16-02-2015, 20:04

mapa miejsc nurkowych PAG

bazy nurkowe Chorwacja

Scaner - 17-02-2015, 08:56

jaros4 napisał/a:
.
Adam,tobie polecam to miejsce,pełno technicznych nowinek,gwarantujących tak nowoczesnemu człowiekowi pełną satysfakcje

Dziękuję, udanego pobytu na Pagu

mariok2424 - 03-02-2016, 06:08
Temat postu: Pag baza Aquamatic
A co koledzy powiecie o polskiej bazie Aquamatic na wyspie Pag. Może ktoś z Was z nimi nurał. Dzięki za pomoc.
nurkowy_nick - 13-04-2016, 08:30
Temat postu: Aquamatic na wyspie Pag
Ja mogę coś na ich temat powiedzieć ;) Kiedyś prowadzili bazę pod Metajną, teraz przenieśli się do centrum miasteczka. Mają dwie swoje łodzie, które są na miejscu w Chorwacji do dyspozycji nurków. Pomagają znaleźć noclegi na miejscu w Chorwacji, mają też własne. Idzie się z nimi dogadać i nie chodzi tu tylko o to, że mówią po polsku ;) Polecam instruktora Sławka - ma chłopak cierpliwość zwłaszcza do szkoleń z dziećmi! Mają swoje sprawdzone miejsca nurkowe. Robią kursy na miejscu na Pagu. No i mają też dobrą ofertę (konkurencyjną dosyć w porównaniu z innymi bazami na wyspie:http://www.divingpag.com/images/PDF/oferta_chorwacja_baza_nurkowa_oferta_2016_v01.pdf
:pa:

wiesiek01 - 13-04-2016, 15:38

nurkowy_nick napisał/a:
Ja mogę coś na ich temat powiedzieć

Nie spamuj ..........

nurkowy_nick - 14-04-2016, 08:28

Nie spamuję, to szczera informacja prosto z serca...
wiesiek01 - 14-04-2016, 11:28

nurkowy_nick napisał/a:
Nie spamuję, to szczera informacja prosto z serca...

Nie p....ol, napisałeś komercyjne posty, takie same w kilku wątkach ...

nurkowy_nick - 14-04-2016, 13:09

Przecież wiele osób pisze tu komercyjne posty. Dlaczego to problem? Uważam,że moje są akurat ciekawe...
mar cin - 14-04-2016, 14:42

Dlaczego spamuje? Dlaczego p......li?
Normalna reklama i tyle.
Można.

wiesiek01 - 14-04-2016, 15:04

mar cin napisał/a:
Normalna reklama i tyle.

Na reklamę jest przeznaczony oddzielny dział .....

nurkowy_nick - 14-04-2016, 15:48

mar cin napisał/a:
Dlaczego spamuje? Dlaczego p......li?
Normalna reklama i tyle.
Można.

DZIĘKUJĘ! :)

mar cin - 14-04-2016, 18:16

Skoro kolega zaprasza do swojej bazy - czemu nie można jej tu zareklamować. ...
Nie ważne w jakim dziale. Wiele osób, firm tak robi.
Nie raz to samo ogłoszenie czeka kilka dni na akceptacje a w innym dziale jest widoczne od razu. Wszystko ok.
Chetnie odwiedzę i zanurkuje.
Pozdrawiam.

waterman - 15-04-2016, 11:13

mar cin napisał/a:
Skoro kolega zaprasza do swojej bazy
to robi to komercyjnie
mar cin napisał/a:
Nie ważne w jakim dziale.
ważne bo od tego jest specjalny dział ..... komercyjny
mar cin napisał/a:
Wiele osób, firm tak robi.
a to bardzo źle.... od czyszczenia takich postów śmieci są "śpiący" moderatorzy.