| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE REKREACYJNE - Jezioro Niesłysz
Aston - 17-08-2004, 14:39 Temat postu: Jezioro Niesłysz
Witam!
Slyszalem, ze jezioro Nieslysz jest bardzo czyste - wybieram sie tam na weekend. W zwiazku z tym mam pytanie do Was - czy jest tam jakas baza nurkowa i jakie tam sa warunki?
Pozdrowionka
urwis - 17-08-2004, 17:11
Nurkowałem tam trzy lata temu , nie byłem zachwycony widocznością i odnoszeniem się wędkarzy.Co do bazy to nie słyszałem żeby była.Kwaterowaliśmy na obozie harcerskim z K.H. Świdnica. Sprężarka własna.
Jak chcesz odbyć fajnego nurka to lepiej jedż na Horkę odległośc prawie taka sama
Henry - 25-02-2005, 14:38
Jeżdże na Niesłysza od kilku lat. Woda faktycznie jest różna. Widocznośc od 1m do 10-12 m. Płytkie jeziorko szybko się nagrzewa (w ubiegłym roku zanotowałem na zegarze 26 C na 5 metrach) i wtedy naprawdę jest źle ale jest tam kilka fajnych miejsc na nurka.
Z tymi wędkarzami to chyba nie tylko na Niesłyszu jest tak żle. Myslę że wszędzie za nami nie przepadają . No chyba że chodzi o wyłowienie jakiejś błystki lub twistera którego stracili na jakims zaczepie. Raz mi sie przydarzyło szukać wędki która wypadła z łodzi. I znalazłem i oddałem i wtedy postanowiłem sobie zrobić wydobywczo-poszukiwawcze.
pozdrawiam Henry
dzinks - 14-03-2005, 18:56
Co do wędkarzy to naprawe tam trzeba uwążać jeśli chcesz "łązić" w gęstwinie, ja się przekonałem. Są skłonni nawet rzucić petardę na ryby. Tak mnie ostrzegał lokalny leśnik.
|
|