FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

HYDE PARK - Ultramaraton - Świnoujście

urwis - 17-08-2004, 19:43
Temat postu: Ultramaraton - Świnoujście
Zapraszam do sprawdzenia się w Ultramaratonie rowerowym :los: 11 września w Świnoujściu. Jedna pętla 255km.Biorących udział forumowiczów proszę o kontakt może jakieś :beer: po zakończeniu lub potrzebna jakaś pomoc.
Więcej na www.orzelbielik.pl/ultramaraton/index.htm
Do spotkania na trasie.

urwis - 12-09-2004, 21:20

I już po. :ban: Nie było łatwo :los: 2/3 trasy pod wiatr a ostatnie 50 km niedość ,ze w godzinach nocnych to jeszcze w :pada: strugach deszczu. Czas jaki osiągnąłem 13godz.56min. w tym trzy złapane gumy może nie był rewelacyjny ,ale zmieściłem się w zakładanych 14 godz. Ogólnie fajna przygoda warta spróbowanie. Teraz odpoczynek :padn: i na zjazd ale nie rowerem :auto; .
Zapraszam na następny rok

Pitt_M - 12-09-2004, 22:04

GRATULUJĘ :!!:
Nie zajętego miejsca, nawet nie dojechania do mety, ale po prostu zapału i kondycji. Ja kupowałem córce rower i musiałem nim przyjechać ze sklepu ok 3 km - po czym 2 dni nie mogłem usiąść przy biurku. :padn:

Pozdrawiam

urwis - 13-09-2004, 10:55

Dziękuję . Nie było tak żle, ale nie powiem że tyłeczek troszkę nie bolał szczególnie jak się miało przejechać ostanie metry po zakończeniu na miejscw noclegu :spioch: . To tak jakbyś siedział na szpilkach. Sądzę ,że gdyby się siedziało w wygodnym fotelu 12 godzin to też by się narzekało. Ale nikt nie obiecywał, że będzie łatwo i przyjemnie.
Dorota i Wojtek - 13-09-2004, 11:32

urwis napisał/a:
Czas jaki osiągnąłem 13godz.56min. w tym trzy złapane gumy może nie był rewelacyjny ,ale zmieściłem się w zakładanych 14 godz. Ogólnie fajna przygoda warta spróbowanie. Teraz odpoczynek :padn: i na zjazd ale nie rowerem :auto; .
Zapraszam na następny rok

Urwis- serdecznie gratulujemy :razz: :razz: .

Jesteśmy pod dużym wrażeniem - kiedy tłumaczymy, że nurkowanie to nie tylko 'wleź do wody i wyleź w jednym nie zdeceesowanym kawałku", ale to przede wszystkim dbałość o najważniejszy element "sprzętu" nurkowego - nasze ciało, spotykamy się z minami pt. "jaaasne pogadaj jeszcze trochę..." ;-)

Co ciekawsze, wielu tzw. "doświadczonych nurków" twierdzi, że aby utrzymać wysoki poziom wyszkolenia, bezpieczeństwa i umiejętności wystarczy tylko dużo nurkować...

Urwisie, jeszcze raz gratulujemy - mamy nadzieję, że będziesz najlepszym przykładem dla tych, którzy zastanawiają się "co zrobić, żeby lepiej nurkować..."

:wave: