FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

TESTY - Eon Steel

bolechowiec - 30-03-2015, 07:21
Temat postu: Eon Steel
Witam.
Czy ktoś już testował ten komputer?
Wrażenia i opis mile widziane...
M

krzysiek_x - 30-03-2015, 14:49

OSTC 2C za 2950, Xdeep TMX za 2500, Petrel 2 za 3750, a Eon Steel za 4350...

Za szybko testów nie zobaczysz...

bolechowiec - 31-03-2015, 07:05

Nooo...
Może znajdzie się jakiś śmiałek i zainwestuje w nowość :ping:
M

krzysiek_x - 31-03-2015, 07:39

Ja chętnie też bym sprawdził jak ich nowy produkt działa, ale niestety nie wiem gdzie można go wypożyczyć. Zadzwoń do Divezone, wiem, że wypożyczają OSTC.
norbertkoziar - 31-03-2015, 07:47

Testowałem Eona. Generalnie jeśli chodzi o model deko to jast bardzo podobny do Helo.
Nurkowałem z nim kilka razy w przedziałach 20-60 metrów i nie różnił się od Hello więcej niż 2 minuty. Natomiast jeśli chodzi o czytelność to jest mega peterda, inny wymiar.
Jest większy, OK, ale nie na tyle duży, żeby przeszkadzał, natomiast informacja na wyświetlaczu są poukładane logicznie i są świetnie widoczne.

Nie miałem okazji testować go z nadajnikiem, bo jest jakiś nowy i od Helo nie pasuje.

Slawek Packo - 31-03-2015, 08:54

bolechowiec napisał/a:
Może znajdzie się jakiś śmiałek i zainwestuje w nowość :ping:

Mi nie wypada na forum chwalić dystrybuowanego przez siebie produktu ale już ponad sto osób z PL w niego zainwestowało. Może któraś z nich coś napisze?
:pa:

bolechowiec - 31-03-2015, 14:57

Sławek.
Możesz do mnie na priv wysłać... :bee; ( wezmę pod uwagę, że jesteś dystrybutorem :ping: )
Możemy też poczekać, aż ktoś się zdecyduje coś o nim na forum publicznym napisać.
M

Sebiriusz - 31-03-2015, 17:25

Jeżeli jest duże zainteresowanie testem Eona to mogę skromnie zaproponować swoją osobę tzn. FORUM złoży się dla mnie na komputer, a ja go opiszę i załączę swoją zadowoloną mordkę :D

...to chyba uczciwa propozycja :hihi-:

bolechowiec - 01-04-2015, 09:47

Serbiusz:
:beer3:
Szkoda że wcześniej o tym nie pomyślałem...
Ale czekamy, może...
M

Piotr B. - 17-04-2015, 12:28

Witam,

Czy ktoś z Forumowiczów mógłby zrobić test i porównać EON z konkurencją LED-ową? Może ustalić jakiś szablon ocen, kryteriów. Zrobić obiektywne testy i upublicznić je?

norbertkoziar - 18-04-2015, 08:36

Pewnie można, tylko czy to ma sens? Wiadomo, że oled jest lepszy od starszego TFT, który jest w EONie. Tylko czy będziesz oglądał filmiki na nim pod wodą?

EON i tak świeci cudownie w porównaniu z poprzednimi modelami, jest czytelny pod każdym kontem, z latareczką przy masce jak i bez.

To co należało by porównywać to algorytmy, ewentualnie funkcje, ale wyświetlacz?

koval_ - 20-04-2015, 00:28

nie sądzę żeby @Piotr B. miał na myśli sam wyświetlacz, raczej chodziło mu o porównanie możliwości, funkcjonalności etc. "kolorowych" komputerów :)
Piotr B. - 07-05-2015, 16:44

Dokładnie tak...

Chodzi mi o przeprowadzenie (empiryczne) testów pod woda i ocenę (tak, wiem ocena jest zawsze subiektywna) parametrów, takich jak ergonomia użytkowania, kąty widzenia, żarłoczności baterii, itp.
Byłem dzisiaj w Divezone i po rozmowie z Bartkiem mam zapewnienie, że takowy test zostanie przeprowadzony. Ze wstępnych ustaleń wynika, że wezmą w nim udział :
- Suunto EON,
- Shearwater Petrel,
- Seabear,
- i może Xdeep.

Dużo zależy od dobrej woli dystrybutorów, którzy dostarcza sprzęt na testy.

Trzymamy kciuki!

stegano - 07-05-2015, 16:49

Piotr B., Mozemy obstawiac wyniki testow, moj typ jest taki ;) :

-Shearwater Petrel,
- Suunto EON,
- Xdeep.
- Seabear,

bolechowiec - 09-05-2015, 10:30

OK.
Obstawiać możemy, ale lepiej poczekać na wyniki...
Ostatnio "rzucił mi się w oczy" jeszcze Oceanic VTX.
Może ten komputer też dołączyć do testów?
M

Piotr B. - 09-05-2015, 14:30

Witajcie,

Pewnie można. Tak naprawdę, to wszystko zależy od jednoczesnej dostępności sprzętu. Tak czy owak przekaże Barkowo sugestie aby dodać do listy testowej Oceania.

[ Dodano: 09-05-2015, 14:33 ]
Witajcie,

Pewnie można. Tak naprawdę, to wszystko zależy od jednoczesnej dostępności sprzętu. Tak czy owak przekaże Bartkowi sugestię aby dodać do listy testowej Oceanica

Pozdrawiam