FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj±cych i nie tylko ...

£OWIECTWO PODWODNE - Rozpoczêcie sezonu ³owieckiego 2015

bruner - 22-05-2015, 06:15
Temat postu: Rozpoczêcie sezonu ³owieckiego 2015
Jak co roku cz³onkowie Stowarzyszenia Spearfishing Poland rozpoczeli sezon ³owiecki ... sprz±taniem akwenu.
W tym roku wybór pad³ na Jezioro Ostrowskie w Przyjezierzu

http://www.youtube.com/watch?v=C6tSOLetyOc

jaros4 - 22-05-2015, 09:30

Dzi¶ rano w radiu publicznym Prezydent ,na pytanie prowadz±cej,czy obiecuje ¿e nie bêdzie strzela³ do zwierz±t,odpowiedzia³ ¿e ju¿ nie poluje,a tylko z psem chodzi :bee;

Sorry za off top :beer3:

Polowanie to najwy¿ej w Adriatyku,bo u nas z ryb± robi siê straszna lipa.

Nuroslaw - 22-05-2015, 09:38

Nie jest tak ¼le. Znam akweny gdzie ryb nie brakuje i nie bêdzie brakowaæ. I znam takie, ¿e ¿adnej rybki, najmniejszej nie u¶wiadczysz. Jeziora te ró¿ni jeden szczegó³ - bardzo wa¿ny jednak: gospodarz.
jaros4 - 22-05-2015, 10:25

Prawda.

Ja mam na my¶li nasz± lokaln± rzekê,gdzie zrobi³o sie absolutne "bezrybie".A szkoda,bo bywaj± momenty z piêkn± wizur±.I nie mówiê tu o polowaniu z kusz± czy o¶cieniem a kamerk±.

bruner - 22-05-2015, 10:43

jaros4 napisa³/a:
Dzi¶ rano w radiu publicznym Prezydent ,na pytanie prowadz±cej,czy obiecuje ¿e nie bêdzie strzela³ do zwierz±t,odpowiedzia³ ¿e ju¿ nie poluje,a tylko z psem chodzi :bee;

Sorry za off top :beer3:

Polowanie to najwy¿ej w Adriatyku,bo u nas z ryb± robi siê straszna lipa.

To by³o rozpoczêcie sezonu ³owieckiego w Polsce :) Wiadomo o jak± datê chodzi na akwenach podlegaj±cych ustawie pañstwowej. S± oczywi¶cie mo¿liwo¶ci by sezon mieæ ca³y rok na okr±g³o, ale na akwenach udostêpnionych, tych, na których ustawa obowi±zuje to jest 16 maja i tak sobie w SSP przyjmujemy pocz±tek sezonu w Polsce.

Ja w tym roku polowania rozpocz±³em 3 tygodnie wcze¶niej w Norwegii:

nastawia³em siê g³ównie na dorsze:

jaros4 - 22-05-2015, 10:51

No tam ,to dylemat "Polowaæ czy nie"nikomu nawet do glowy nie przyjdzie...

Ale to wszystko i tak jest "nie do przejedzenia" :pigs:

wmboss - 26-05-2015, 01:07

Bruner, w Kristiansundzie te¿ bywasz?
bruner - 29-05-2015, 10:21

Nie. Jak dot±d by³em w Norwegii jedynie w rejonie Alesund. My¶lê w przysz³o¶ci równie¿ odwiedziæ rejon Bergen.