| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Poszukiwany Dramenex
zerk1 - 14-07-2015, 07:19 Temat postu: Poszukiwany Dramenex Witam,
poszukuje egipskich tabletek na nudności i problemy z chorobą morską o nazwie Dramenex. Wyjazd mam 10 Sierpnia na jacht i nurki na Azory, wiec już mało czasu zostaje. Czy może zostały komuś tabletki po Safari w Egipcie? Może ktoś wie jak je mogę inaczej dostać? Ewentualnie jeśli ktoś by jechał teraz do Egiptu może je tam zakupić i wysłać mi potem pocztą np. za pobraniem.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Piotr
martin - 14-07-2015, 07:50
Lekarstwo o ktore pytasz zawiera Dimenhydrynat jako substancje czynna. http://www.kahira-pharma....enex_20_tab.pdf
W polsce jest ono dostepne jako n.p. Aviomarin, Travelgum, Vomex.
Porozmawiaj z lekarzem lub aptekarzem, zanim zaczniesz sie truc tabletkami niewiadomego pochodzenia.
Lechu67 - 14-07-2015, 10:06
| martin napisał/a: | W polsce jest ono dostepne jako n.p. Aviomarin, Travelgum, Vomex.
Porozmawiaj z lekarzem lub aptekarzem, zanim zaczniesz sie truc tabletkami niewiadomego pochodzenia. |
Tak mówi teoria, a w praktyce Dramenex mimo że ten sam skład działa duzo, dużo lepiej. Przetestowałem na sobie, i kolega co im nie ufał też wkońcu przyznał że egipskie są lepsze.
martin - 14-07-2015, 11:25
Tak mowi deklarowany sklad preparatu.
| Lechu67 napisał/a: | | a w praktyce Dramenex mimo że ten sam skład działa duzo, dużo lepiej. |
Pewnie jest inaczej dozowany albo ma jakies inne substancje pomocnicze (nie wymagajace deklarowania). Dlatego powienienes pogadac z kims, kto sie na tym zna, n.p. z lekarzem.
Lekarstwo jest lekarstwem i kolor opakowania, albo napis na blisterze nie ma najmniejszego wplywu na dzialanie danej substancji. Chyba ze ktos wierzy w hoemopatie...
BTW: nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego, ze rozmawiasz o substancjach ktorych dystrybucja jest reglementowana. Taki "zakup" przez internet moze skonczyc sie dosc bolesna kara, dla Ciebie i dla osoby sprzedajacej.
Fiktor - 14-07-2015, 11:45
| martin napisał/a: | | /.../kolor opakowania, albo napis na blisterze nie ma najmniejszego wplywu na dzialanie danej substancji. |
ale na pacjenta może mieć
https://pl.wikipedia.org/wiki/Placebo#Efekt_placebo
martin - 14-07-2015, 12:34
Dokladnie o tym pisze
https://pl.wikipedia.org/wiki/Homeopatia
| Cytat: | | Twierdzenia o skuteczności homeopatii przekraczającej efekt placebo nie mają oparcia w dowodach naukowych... |
Fiktor - 14-07-2015, 12:42
Q: Czy można żyć bez woreczka żółciowego?
A: Pacjenci mogą, lekarze - nie.
zerk1 - 14-07-2015, 20:05
Czy ja prosiłem o opinie na temat tych tabletek, czy o substancje czynną którą zawierają?
Odpowiedź: NIE!
Dalej zgłaszam się z prośbą, jeśli ktoś posiada i chciałby mi pomóc proszę o kontakt na pryw
KonradST - 14-07-2015, 20:12
| zerk1 napisał/a: | Czy ja prosiłem o opinie na temat tych tabletek, czy o substancje czynną którą zawierają?
Odpowiedź: NIE!
Dalej zgłaszam się z prośbą, jeśli ktoś posiada i chciałby mi pomóc proszę o kontakt na pryw |
Al. KEN 11 CN Buddy podjedź jutro jakieś zapasy posiadam
kareks - 15-07-2015, 01:43
Pamiętaj tylko, że po Dramexie nurkowanie jest mocno nie wskazane. W przypadku choroby morskiej i nurkowania sa inne znacznie mniej osłabiające percepcję środki. Ale to twój wybór.
|
|