| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
ZAPROSZENIA - Egipt - Hurghada - Sierpień 2015
drekar - 22-07-2015, 13:27 Temat postu: Egipt - Hurghada - Sierpień 2015 Witam
Poszukuję chętnej osoby na wypad do Egiptu, najlepiej do Hurghady ale Sharmu też nie wykluczam.
(W Hurghadzie znalazłem całkiem tanią polską bazę nurkową, więc skłaniam się raczej na ten rejon)
Termin do ustalenia, mam do dyspozycji cały sierpień...
Pobyt na tydzień.
Coś o mnie:
AOWD w trakcie, jestem z Warszawy.
Jeżeli ktoś jest chętny do proszę o kontakt na maila:
drekar@op.pl
Pozdrawiam.
dariusznow - 19-08-2015, 19:28
ciekaw jestem wrażeń....
ziller - 20-08-2015, 12:06
A jaka to ta tania, polska baza?
dariusznow - 20-08-2015, 13:18
| ziller napisał/a: | | A jaka to ta tania, polska baza? |
w Hurghadzie akurat można chyba nurać najtaniej w Egipcie
ale wiadomo coś za coś...
podstawa to własny sprzęt i umiejętność radzenia sobie
przy tanich wyjazdach wiadomo że łódź, obsługa jedzenie będzie o nie za wysokim standardzie
osobiście z jedzenia przeważnie rezygnuję, obsługa mi nie potrzebna, ważne aby butle w dobrym stanie i powietrze czyste
ziller - 20-08-2015, 13:48
Ale ja zadałem pytanie autorowi posta. Chciałem się dowiedzieć co znalazł.
Ale jak już wspomniałeś o jedzeniu - to ja nie rezygnuję i lubię dobre.
Wolałem się żywić na łodzi niż w hotelu - takiego trafiłem raz kucharza na łodzi.
dariusznow - 21-08-2015, 12:57
| ziller napisał/a: |
Wolałem się żywić na łodzi niż w hotelu - takiego trafiłem raz kucharza na łodzi. |
Bo jest na bieżąco przygotowywane, często ludzie takie mają odczucia i słusznie
Druga sprawa że po nurkach jeść się chce....
Piotr B. - 22-08-2015, 18:59
| dariusznow napisał/a: | | ziller napisał/a: |
Wolałem się żywić na łodzi niż w hotelu - takiego trafiłem raz kucharza na łodzi. |
Bo jest na bieżąco przygotowywane, często ludzie takie mają odczucia i słusznie
Druga sprawa że po nurkach jeść się chce.... |
Święte słowa Darku Na łodzi- w szczególności w Bazie NURKOWANIE HURGADA u Mahmouda nic złego nikomu się nie stało (gastrycznie)... choć organizacyjnie, nurkowo i humorystycznie także. A propos... październik - to pierwszy termin, w którym mógłbym jechać Mam jeszcze jedną osobę. Darku, może uda nam się jakoś ogarnąć wyjazd większą paczką?
wiesiek01 - 22-08-2015, 21:07
| Piotr B. napisał/a: | | Na łodzi- w szczególności w Bazie NURKOWANIE HURGADA u Mahmouda |
Akurat Mahmoud nie ma łodzi a tylko korzysta z łodzi Aladdina i Shehab'a:-) ale jedzenie tam jest świeże, produkty na lunch kupowane rano przed wypłynięciem.
dariusznow - 23-08-2015, 13:42
jeśli macie na myśli Mahmouda Galala to zimą tego roku kupił łódkę nie za wielką ale na własność
jeden z przyjemniejszych gości jakich znam w Egipcie
a co do wyjazdu to raczej zimą, teraz celuję w Dahab gdyż na Synaju jeszcze nie nurałem
planuję przelot na własną rękę noclegi w campie i nurki oczywiście w Planet Divers
może ktoś ma doświadczenia z temtego rejonu?
najbardziej mi zależy na potwierdzeniu czy można się załapać z kimś na miejscu na transfer z Sharm do Dahab, bo resztę ogarniam bez problemu
kraken - 23-08-2015, 15:14
Można załapać się na transfer ale jak to okazjami - raz jest taniej niż zamawiany np. w planet a raz drożej
Podstawa to przylot tak, aby się nie musieć śpieszyć to na pewno transfer znajdziecie. Trzeba pytać przed lotniskiem po przebiciu się przez ścianę naganiaczy.
Zapytaj po pierwsze w planet divers ile wezmą teraz za transfer bo może nie ma co szukać samemu
MSC
dariusznow - 23-08-2015, 16:00
dzięki za podpowiedź
też o tym myślałem, ale nie będę nocował w ich hotelu więc trochę niezręcznie, ale fakt zapytać można
kraken - 23-08-2015, 16:49
Jak będziesz z nimi nurkował na pewno można zapytać
Maciek
xaltuton - 24-08-2015, 08:30
| wiesiek01 napisał/a: |
Akurat Mahmoud nie ma łodzi a tylko korzysta z łodzi Aladdina i Shehab'a:-) ale jedzenie tam jest świeże, produkty na lunch kupowane rano przed wypłynięciem. |
Czesc nawet sami lowia - widzialem osobiscie, jak trakcie przeplywania z jednej miejscowki na druga za statkiem ciagneli line i wyciagneli przy mnie na poklad dorodnego tunczyka, ktory po godzinie juz podany do stolu.
dariusznow - 21-10-2015, 13:44
| Cytat: | | Czesc nawet sami lowia - widzialem osobiscie, jak trakcie przeplywania z jednej miejscowki na druga za statkiem ciagneli line i wyciagneli przy mnie na poklad dorodnego tunczyka, ktory po godzinie juz podany do stolu. |
Właśnie taki przypadek mieliśmy w Sharm - dwa tuńczyki - jeden do konsumpcji
na surowo smakował wyśmienicie
w ziołach rownież
pod wodą
żółwie, tuńczyk, mureny, płaszczki, napoleon, glasfishes, delfiny, ośmiornice, skorpeny, barracudy białe mureny, ślimaki, rozgwiazda i endemiczny biały ślimak w pieczarze
wiecej nie pamiętam
a i freediverzy w blue holu super widok...
zarzucam na youtube filimiki
https://www.youtube.com/user/dariusznow/videos
Morox25 - 21-10-2015, 20:46
Fajnie, ja na razie w naszych sadzawkach nuram, dopiero w grudniu Teneryfa.
pozdrawiam
dariusznow - 22-10-2015, 08:37
kilka podwodnych fotek
http://www.fmix.pl/album/124002/akaba-pod-woda/1
i naziemnych z Dahab
http://www.fmix.pl/albumy/6865
|
|