FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

MEDYCYNA NURKOWA - Zawroty głowy, wysypka, Powiekszone wezly chlonne , puls

amm14 - 01-08-2015, 16:08
Temat postu: Zawroty głowy, wysypka, Powiekszone wezly chlonne , puls
Witam!
04.07.2015r nurkowalem w Egipcie, taki problem :
nurkowałem w grupie , DRift Dive mialem za mocno scisnieta masketak scisnelo mi oczy ze przez okolo 3 dni mialem male krwiaczki do okola gałki,znikły, przy wynurzaniu poszla mi krew z nosa, pozniej po okolo 5-6 h glowa bolala mnie okropnie, niemal odrazu dostalem czegos w stylu wysypki na szyji, nastepne przez okolo tydzien plulem krwia podejrzewam ze z zatok ponieważ gdy charkałem jedynie leciala slina z krwia, bylem w szpitalu przeswietlili mi pluca niby wszystko gra, po okolo tygodnia po nurkowaniu zaczely sie zawroty glowy , morwienie w stopy, sline pulsacje w uchu, zwlaszcza gdy kladlem sie spac, jak by mialo zaraz eksplodowac, dolegliwosciu ustal po okolo tygodniu, bylem u laryngologa zagladal w ucho niby wszystko ok widzial tylko ze sa male slady krwinek, do dzisiaj zostala tylko wysypka z tylu szyji ktoranei chce zejsc i pwoiekszone wezly chlonne z tylu szyji, co to moze byc i czy te wezly chlonne znikna ? kierujac sie do lekaza co mam mu zasugrowac ze co to moze byc? wezly chlonne moga byc powiazane z nurkowaniem czy raczej nie? dodam jescze ze mam tinnitus od jakis 2 lat ?? prosze o pomoc .
Dziekuje i pozdrawiam amm14 !

raff - 01-08-2015, 16:32

Najlepiej na onecie zapytac :S IDZ DO LEKARZA!
Jak laryngolog nie wie co to jest to niech Cie skieruje do kogos, kto bedzie mogl wiedziec. Nie wychodz od lekarza bez konkretnej diagnozy albo skierowania do innego specjalisty.

stegano - 01-08-2015, 23:16

amm14, Miej pretensje do tych co Cie uczyli nurkować...
nuras5 - 02-08-2015, 05:45

Pogadaj z fachowcem - zadzwoń do KOMH - i poproś dr Kota. Może będzie chciał Cię obejrzeć?
Czemu tak długo z tym zwlekałeś?

piotr_c - 02-08-2015, 18:46
Temat postu: Re: Zawroty głowy, wysypka, Powiekszone wezly chlonne , puls
amm14 napisał/a:
zaczely sie zawroty glowy , morwienie w stopy

KONIECZNIE i natychmiast idź do neurologa (jak terminy długie to prywatnie). I tak jak napisał Raff: nie daj się zbyć.

amm14 napisał/a:
wezly chlonne moga byc powiazane z nurkowaniem czy raczej nie?

Może być tak, że uszkodzenie np. zatok spowodowało rozwinięcie się stanu zapalnego - ja tak miałem. Może... ale wcale nie musi. Dlatego konieczna precyzyjna diagnostyka.

amm14 napisał/a:
dodam jescze ze mam tinnitus od jakis 2 lat ?? prosze o pomoc !

Jeśli ostatnio nie robiłeś to zrób koniecznie MRI głowy. Jeżeli lekaż nie będzie chciał Ci dać skierowania to zrób prywatnie. Wierz mi, nie warto tego lekceważyć (mam tu na myśli szumy same w sobie).

Pawel71 - 03-08-2015, 10:55

Raczej nie miałeś ściśniętej maski po prostu w niej nie wyrównałeś ciśnienia - te krwiaki. Dodatkowo coś było chyba nie tak z wyrównywaniem ciśnienia - uraz ciśnieniowy zatok. A na końcu dołożyłeś chyba DCS - leć do dobrego lekarza ....
Grzegorz_K - 03-08-2015, 12:05

amm14 ale się ubawiłem :bee;

Tylko następnym razem ktoś kto będzie pytał poważnie może nie zostać tak potraktowany bo wszyscy będą myśleli, że to żart. :stop;

maciek811 - 03-08-2015, 12:23

się czepiacie człowieka :bee;
Może miał kurs weekendowy i szkolenie było w języku czeskim, stało się co się stało się :bee; :bee; :bee;

amm14 - 04-08-2015, 10:56

Szkolenie było na odpierdziel nie powiem. W języku angielskim. A z ta maska to buddy samvpodplyna do mnie i mi ją rozluznil , później chyba za szybko się wynuzylem bo oni wszyscy zostali na dole a mi się powietrze kończyło więc kazał mi się wynuzac
Pawel71 - 04-08-2015, 11:57

Ja pier...
Kate Kate - 04-08-2015, 12:01

amm14:
A co na to lekarz? Czy zdiagnozował już co to jest i jak to leczyć?

P.S. Tylko nie mów, że jeszcze nie odwiedziłeś specjalisty !

Scaner - 04-08-2015, 14:49

Uwaga: Troll!!
Kate Kate - 04-08-2015, 15:13

Scaner napisał/a:
Uwaga: Troll!!

?

Henry - 04-08-2015, 15:26

Kate Kate napisał/a:
?

Troll (norw., szw. troll, duń. trold) – przypominający wyglądem człowieka stwór ze skandynawskich wierzeń ludowych, wywodzący się z mitologii nordyckiej.

Crypturgus - 04-08-2015, 15:38

Trollowanie
Kate Kate - 04-08-2015, 18:58

Crypturgus napisał/a:
Trollowanie

Thx :-)