| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - X SPORTS CHAMPION - nowy format TV
XSC - 26-08-2004, 11:58 Temat postu: X SPORTS CHAMPION - nowy format TV W związku z przygotowaniami do nowego programu tv X SPORTS CHAMPION dotyczącego sportów ekstremalnych poszukujemy chętnych do udziału w pierwszym odcinku. W trakcie realizacji zawodnicy zmagać się będą w dwóch dyscyplinach : kiteboard'ingu i nurkowaniu. Program nagrywany będzie w Hurghadzie ( Egipt ) w dniach 02.10.2004 do 09.10.2004. Organizator pokrywa koszty przelotu, pobytu i wyżywienia. Chętnych do udziału w realizacji prosimy o przesłanie swojego profilu ( CV+zdjęcie, informacje o sobie, ewentualny materiał wideo ukazujący poziom zaawansowania w wybranej dyscyplinie - dowolny format ). Ewentualne pytania i zgłoszenia prosimy przesyłać na adres : info@xsportschampion.com lub X SPORTS CHAMPION, ul. Grunwaldzka 45A/1, 81-754 Sopot. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 06.09.2004
Aloha!
XSC
Mania - 26-08-2004, 12:12
Ale jak beda sie zmagac zawodnicy nurkowi? kto sie szybciej zanurzy? a moze kto sie szybciej wynurzy? A moze kto glebiej? A moze komu wczesniej walnie narkoza do glowy???
Co za pomysl!!!!
Mania
PS. Ciekawa jestem czy autorzy tego programu wiedza co robia. a moze - miejmy nadzieje - to tylko niefortunne sformulowanie "zawodnicy beda zmagac sie".
TomM - 26-08-2004, 12:21
O jakie nurkowanie chodzi? Co organizatorzy mają na myśli - nurkowanie "rekreacyjne" sportem ekstremalnym nie jest, kite zresztą też nie. W październiku w Hurghadzie pogoda na kite'a za bardzo się nie nadaje, za mocno wieje... Poza tym mekka surfowa to to nie jest. Natomiast na czym mają polegać "zmagania" w nurkowaniu - tego już nie rotumiem zupełnie, może chodzi o nurkowania bezdechowe?
Mania - 26-08-2004, 12:32
TomM - przyznam sie, ze pierwszy raz z bliska kitowców ogladalam wlasnie w Hurghadzie - w grudniu. Ale masz racje ze mekka windsurfingowcow jest Dahab.
Mania
natt - 26-08-2004, 13:46
a czy w ogóle nurkowanie jest sportem? a co to w ogóle jest sport? ech, te moje filozoficzno-socjologiczne inklinacje
nseal - 26-08-2004, 13:54
| natt napisał/a: | a czy w ogóle nurkowanie jest sportem? a co to w ogóle jest sport? ech, te moje filozoficzno-socjologiczne inklinacje |
TS zawsze ze sportowym pozdrowieniem konczy swoj elaborat, a skoro On tak pisze to na pewno nurkowanie sportem jest
natt - 26-08-2004, 14:01
Obserwując ogólne nastawienie (moje, nie ukrywam, również) do "papieża polskiego nurkowania", na forum, na sekcie i po prostu w środowisku, można by dojść do wręcz przeciwnych wniosków . Poprzez naturalną opozycję dla dogmatów świętych TS winniśmy twierdzić, że nurkowanie sportem nie było, nie jest i nie będzie
A tak w ogóle to dość ciekawe - jak patrzy na to każdy z nas.
kjar - 26-08-2004, 16:10
Nurkowanie rekreacyjne okresliłbym raczej mianem aktywności fizycznej niz sportu.
kjar - 26-08-2004, 16:12
Nurkowanie rekreacyjne okresliłbym raczej mianem aktywności fizycznej niz sportu.
Waldemar Jarzynka - 26-08-2004, 16:35
Organizatorom proponuję rozszerzyć zawody o poniższe dyscypliny wodnego
sportu czy rekreacji:
1. windsurfing
2. narty wodne (jedna i dwie)
3. żeglarstwo (może być OPTYMIST )
4. spadochron za motorówką i banan za pontonem SAR
5. wedkarstwo
A tak poważnie to pomysł zawodów pod wodą to prosty patent na kłopoty chyba że konkurencja polegałaby na precyzyjnym pływaniu np. po torze
przeszkód z naciskiem na precyzję a nie na szybkość.
Pozdrawiam Wszystkich
waldek/Wally
Mrówa - 26-08-2004, 21:07
rany ale ekipa tylko krytykować potrafią Ja tam jade sie zmagać Fundują wszystko i jest ok . Boje sie jedynie zdjęcia wysłać bom szpetny jest okrutnie i troche jakby gruby ale to tylko detale Jutro jadę nad pobliski staw nakęcic film video ukazujacy poziom mojego zaawansowania . Najpierw bede popierd..alał w płetwach a później pojawie sie i znikne . Myśle że to będzie nizły numer jak na poczatek (potem to im pokaże jeszcze pare sztuczek )a jak mnie nie wezmą do programu to udam sie z kaseta do dyrektora cyrku i też wyjdę na swoje
waldo - 26-08-2004, 21:15
| Mrówa napisał/a: | | Jutro jadę nad pobliski staw nakęcic film video ukazujacy poziom mojego zaawansowania . |
O której godzinie będziesz się "nakręcał" ?
Ryszard Szwajcer - 26-08-2004, 21:21
Brałem udział w kilkunastu programach tv zarówno instruktażowych jak i pokazowych związanych faktycznie z różnymi sportami ekstremalnymi. Za wyjątkiem nielicznych przypadków gdy to my i nasze "szefy" ustalaliśmy zasady i warunki jakie muszą być spełnione dla naszego bezpieczeństwa, to z większości pozostałych "przygód" z tv mam bardzo niemiłe wspomnienia. Podstawowym argumentem realizatorów tv było to, że za chwilę muszą być z kamerą gdzieś indziej i mają tylko np.3 godziny na nagranie "naszego" programu. Nie docierały do nich żadne argumenty. Nawet takie, że np. przy takim jak w danej chwili wietrze wykonywanie jakichkolweik ewolucji w powietrzu można przypłacić po prostu życiem. Zdecydowana większość realizatorów tv była roztrzepanymi, totalnymi laikami,którzy za wszelką cenę musieli nagrać program i basta. Spotkałem również bardzo sympatycznych ludzi z tv, którzy uprawiają sporty i wiedzą "o co chodzi". Żałuję, że w tamtych czasach gdy realizowane były nasze "ekstremalne" programy, to nie oni reprezentowali tv, bo paru moich kolegów nie przypłaciłoby tego zdrowiem, a i moje wspomnienia nie powodowałyby niesmaku.
Nie chcę wracać do tego tematu odpowiadając na pytania "a kto" i "kiedy" taki był, ponieważ było to wiele, wiele lat temu i teraz część ludzi z którymi realizowaliśmy te programy jest na piedestale.Są ludźmi ogólnie szanowanymi i zupełnie nie o to chodzi, żeby kogoś z nich narażać na czkawkę.
Moim zamierzeniem jest zwrócić uwagę tych, którym zabłysły oczy a pomysł bycia "medialnym" poraził nieco umysł, żeby nie dali się zwariować. Chęć bycia popularnym czasami kosztuje...
Może warto więc by było troszkę szerzej przeto wyjaśnić na czym ta rywalizacja będzie polegała ...
Ale może się tylko czepiam...
Mrówa - 26-08-2004, 21:53
Nie ważne koszty niew ażne zdrowie . Zabłysneły mi oczy a mój umysł padł porażony A zatem pragnę być medialny Video bedzie boskie .
Niestety Waldo mam czas jedynie rano
Ryszard Szwajcer - 26-08-2004, 23:34
| Mrówa napisał/a: | Nie ważne koszty niew ażne zdrowie . Zabłysneły mi oczy a mój umysł padł porażony A zatem pragnę być medialny Video bedzie boskie .
Niestety Waldo mam czas jedynie rano |
Mrówa- zrób TO proszę w piżamce w żółwiki . Jak nie masz to musisz koniecznie kupić. Masz od zaraz wykupiony cały nakład płyt DVD z "figlami". Już widzę te tłumy rozpalonych kobiet z wypiekami "tu' i "tam"- będzie bosko. Może kiedyś coś sobie razem wykombinujemy.. to dopiero będzie. Mam równie orgazmiczną piżamkę ale w słoniki. Kobiety na bank oszaleją. a od tych z holyłudu to się nie opędzimy.
Ryszard Szwajcer - 26-08-2004, 23:46
| Mrówa napisał/a: | Nie ważne koszty niew ażne zdrowie . Zabłysneły mi oczy a mój umysł padł porażony A zatem pragnę być medialny Video bedzie boskie .
Niestety Waldo mam czas jedynie rano |
Mrówa- zrób TO proszę w piżamce w żółwiki . Jak nie masz to musisz koniecznie kupić. Masz od zaraz wykupiony cały nakład płyt DVD z "figlami". Już widzę te tłumy rozpalonych kobiet z wypiekami "tu' i "tam"- będzie bosko. Może kiedyś coś sobie razem wykombinujemy.. to dopiero będzie. Mam równie orgazmiczną piżamkę ale w słoniki. Kobiety na bank oszaleją. a od tych z holyłudu to się nie opędzimy.
Mania - 27-08-2004, 09:28
Ja sie juz zapisuje w kolejce na to video. Mrowa razem z Ryskiem w pizamkach zolwiowo - slonikowych....mhmmmmmm
Pycha!!!!
Lepsze niz Lobsterowe zycie nocne w LA!!!!
Mania
Sonny - 27-08-2004, 09:56
| Cytat: | | papieża polskiego nurkowania | Natt to okresleie jest poprstu genialne....ostatnio nic mnie tak nie rozbawilo...
Cezary Kędzia - 27-08-2004, 10:07
A może trafniejszy będzie Giertych polskiego nurkowania? Taki sam oszołom i ma przeświadczenie o misji do wypełnienia.
Czarek(PROF) Kędzia
Mrówa - 27-08-2004, 10:08
Kurcze nie mam takiego wdzianka mam jedynie czerwone bokserki w kaczki . Ale jak to przy każdej super produkcji bez inwestycji sie nie obejdzie
Ale jeszcze przemyśle kwestie kostiumu bo taka pizamka zasłoniła by moje zacne opływowe kształty (miś puchatek przy mnie to cherlak ) i nie było by efektu
ukusek - 27-08-2004, 19:26
Piżamka musi być kusa żeby niewinnie wystawał spod niej słodki brzusio
piotrekfire - 27-08-2004, 21:40 Temat postu: X SPORTS CHAMPION - nowy format TV Nie wiem dla czego macie takie wielkie problemy z zawodami pod wodą ?-
Państwowa Straż Pożarna robi je z powodzeniem od "wieków" bez wypadków i z sukcesami. Jeżeli czasówki z windami to "bezdechowe" a reszta z głową na karku. A żyć chłopy żyją i mają się świetnie.
|
|