FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - Kurs Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS

bartek_krk - 08-09-2015, 12:00
Temat postu: Kurs Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS
Witam.
Szukam chętnych osób, które chciały by uczestniczyć w kursie Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS. Termin kursu 7-10.10.2015r.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt pw.

Jan Dudzinski - 08-09-2015, 14:41
Temat postu: Re: Kurs Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS
bartek_krk napisał/a:
Witam.
Szukam chętnych osób, które chciały by uczestniczyć w kursie Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS..

Witaj,

jaki jest koszt takiego kursu?
Jako instroktor LOK/KDP gdzie zagranicą mogę szukać pracy?

Pozdrowienia z słonecznego Sharm przesyła

Jan D.

bartek_krk - 08-09-2015, 14:57

Witam Pana Jana D.
Marna prowokacja. Życzę dużo zdrowia i jeszcze więcej słońca.
Pozdrawiam.

Jan Dudzinski - 08-09-2015, 15:03

bartek_krk napisał/a:
Witam Pana Jana D.
Marna prowokacja. Życzę dużo zdrowia i jeszcze więcej słońca.
Pozdrawiam.

Prowokacja?

Wytłumacz..

Jan D.

Instruktor CMAS **

mar cin - 08-09-2015, 17:06

To ja jestem chętny. Gdzie i za ile? Pw
budiver - 08-09-2015, 17:49

Jan.D ty jak zawsze pie..isz głupoty. Pzdr. Arek
Jan Dudzinski - 08-09-2015, 17:51
Temat postu: Prostakom zdecydowane nie!!
budiver napisał/a:
Jan.D ty jak zawsze pie..isz głupoty. Pzdr. Arek

Zgłoszenie do moderatora + ignorowanie

budiver - 08-09-2015, 17:56

Dawaj skarż się! Ja Cie znam dlatego tak mówie! Pzdr. Arek
Wisniowy - 08-09-2015, 21:17

Pan Jan D. super hiper turbo instruktor SSI a z jego postów wynika że wywodzi się z najlepszej organizacji i nagle zainteresował się CMAS-em hehe
budiver - 08-09-2015, 21:26

A ilu ludzi zrobił w trąbe tem maSSI. Pracowałem kiedyš w Egiptowie i znam tego wielkiego instruktora. Pzdr. Arek
Jan Dudzinski - 09-09-2015, 13:37
Temat postu: Kolejny IGNORANT
Wisniowy napisał/a:
Pan Jan D. super hiper turbo instruktor SSI a z jego postów wynika że wywodzi się z najlepszej organizacji i nagle zainteresował się CMAS-em hehe

Kolejny ignorant.

Gdyby nim nie był dowiedziałby się iż zacząłem nurkować w Polsce w systemie (???) CMAS.
Mam w Polsce wykonanych ponad 1000 nurkowań - zalogowanych, potwierdzonych.
Doszedłem w Polsce do stopnia CMAS/KDP ****

Stopień instruktora CMAS uzyskałem kilkanaście lat temu - niedługo będzie to KILKADZIESIĄT lat temu.

Kursy CMAS są oferowane równolegle dla zainteresowanych wraz z SSI.

Do tej pory nie było ANI JEDNEJ OSOBY która by chciała certyfikat CMAS po przejściu u mnie kursu SSI.

ZAPYTANIA o kurs CMAS? kilka na KILKANAŚCIE LAT... Głównie chodziło "Czy będzie taniej niż kurs SSI"

Ciekawe dlaczego zwykłe, proste zapytanie o cenę, ew. warunki kursu instruktorskiego specjalności CMAS wzbudza takie welkie emocje ???

Gdzie mogę zobaczyć tabelę zamienników/odpowiedników kursów LOK/CMAS z innymi systemami szklenia? IANTD? TDI? etc...

budiver - 09-09-2015, 17:21

Ty kilkanašcie, a ja 35 lat jestem w CMASie. W Egiptowie można pracować i z LOK-wskimi papierkami. Ktoš na forum proponował swój system pod nazwą DUPA, też bym przeszedł. Więcej pokory bym Ci życzyľ. Pzdr. Arek
tOmki - 09-09-2015, 21:24
Temat postu: Re: Kolejny IGNORANT
Jan Dudzinski napisał/a:
Gdzie mogę zobaczyć tabelę zamienników/odpowiedników kursów LOK/CMAS z innymi systemami szklenia? IANTD? TDI? etc...

http://www.cmas.pl/szkole...ich-weryfikacja

Jan Dudzinski - 10-09-2015, 10:58
Temat postu: Program KDP/CMAS
tOmki napisał/a:
Jan Dudzinski napisał/a:

http://www.cmas.pl/szkole...ich-weryfikacja

Witaj,

dziękuję.

Miło mnie zaskoczył nowy program szkolenia CMAS/KDP i zwiekszone wymagania.
Jeszt szansa, ze nowo wyszkolone osoby będą lepiej umiały nurkować.

Szkoda tylko, że dalej ta organizacja jak LOK mimo kilkudziesięciu lat istnienia nie dorobiła sie podręczka CMAS ** CMAS ***.. Nie wspominając o podręcznikach instruktorskich...

Miejmy nadzieję, że w końcu polscy instruktorzy CMAS/KDP/LOK dojdą do takiego poziomu wiedzy - wiadomości teoretycznych, że bedą w stanie napisać ww. podręczniki, nie wspominajac o innych.

Przy okazji zauważyłem, że przechodząc z jednej organizacji (kursy) do drugiej i z powrotem można zaoszczędzić na szkoleniu dużo pieniedzy...

Sprawdźcie sami..

Pozdowienia z Sharm

bartek_krk - 09-10-2015, 20:47

Kurs został zrealizowany pogoda fajna, widoczność średnia. Proszę o zamknięcie tematu.