| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Kurs Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS
bartek_krk - 08-09-2015, 12:00 Temat postu: Kurs Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS Witam.
Szukam chętnych osób, które chciały by uczestniczyć w kursie Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS. Termin kursu 7-10.10.2015r.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt pw.
Jan Dudzinski - 08-09-2015, 14:41 Temat postu: Re: Kurs Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS
| bartek_krk napisał/a: | Witam.
Szukam chętnych osób, które chciały by uczestniczyć w kursie Instruktor Nurkowania Wrakowo-Morskiego LOK / CMAS.. |
Witaj,
jaki jest koszt takiego kursu?
Jako instroktor LOK/KDP gdzie zagranicą mogę szukać pracy?
Pozdrowienia z słonecznego Sharm przesyła
Jan D.
bartek_krk - 08-09-2015, 14:57
Witam Pana Jana D.
Marna prowokacja. Życzę dużo zdrowia i jeszcze więcej słońca.
Pozdrawiam.
Jan Dudzinski - 08-09-2015, 15:03
| bartek_krk napisał/a: | Witam Pana Jana D.
Marna prowokacja. Życzę dużo zdrowia i jeszcze więcej słońca.
Pozdrawiam. |
Prowokacja?
Wytłumacz..
Jan D.
Instruktor CMAS **
mar cin - 08-09-2015, 17:06
To ja jestem chętny. Gdzie i za ile? Pw
budiver - 08-09-2015, 17:49
Jan.D ty jak zawsze pie..isz głupoty. Pzdr. Arek
Jan Dudzinski - 08-09-2015, 17:51 Temat postu: Prostakom zdecydowane nie!!
| budiver napisał/a: | | Jan.D ty jak zawsze pie..isz głupoty. Pzdr. Arek |
Zgłoszenie do moderatora + ignorowanie
budiver - 08-09-2015, 17:56
Dawaj skarż się! Ja Cie znam dlatego tak mówie! Pzdr. Arek
Wisniowy - 08-09-2015, 21:17
Pan Jan D. super hiper turbo instruktor SSI a z jego postów wynika że wywodzi się z najlepszej organizacji i nagle zainteresował się CMAS-em hehe
budiver - 08-09-2015, 21:26
A ilu ludzi zrobił w trąbe tem maSSI. Pracowałem kiedyš w Egiptowie i znam tego wielkiego instruktora. Pzdr. Arek
Jan Dudzinski - 09-09-2015, 13:37 Temat postu: Kolejny IGNORANT
| Wisniowy napisał/a: | | Pan Jan D. super hiper turbo instruktor SSI a z jego postów wynika że wywodzi się z najlepszej organizacji i nagle zainteresował się CMAS-em hehe |
Kolejny ignorant.
Gdyby nim nie był dowiedziałby się iż zacząłem nurkować w Polsce w systemie (???) CMAS.
Mam w Polsce wykonanych ponad 1000 nurkowań - zalogowanych, potwierdzonych.
Doszedłem w Polsce do stopnia CMAS/KDP ****
Stopień instruktora CMAS uzyskałem kilkanaście lat temu - niedługo będzie to KILKADZIESIĄT lat temu.
Kursy CMAS są oferowane równolegle dla zainteresowanych wraz z SSI.
Do tej pory nie było ANI JEDNEJ OSOBY która by chciała certyfikat CMAS po przejściu u mnie kursu SSI.
ZAPYTANIA o kurs CMAS? kilka na KILKANAŚCIE LAT... Głównie chodziło "Czy będzie taniej niż kurs SSI"
Ciekawe dlaczego zwykłe, proste zapytanie o cenę, ew. warunki kursu instruktorskiego specjalności CMAS wzbudza takie welkie emocje ???
Gdzie mogę zobaczyć tabelę zamienników/odpowiedników kursów LOK/CMAS z innymi systemami szklenia? IANTD? TDI? etc...
budiver - 09-09-2015, 17:21
Ty kilkanašcie, a ja 35 lat jestem w CMASie. W Egiptowie można pracować i z LOK-wskimi papierkami. Ktoš na forum proponował swój system pod nazwą DUPA, też bym przeszedł. Więcej pokory bym Ci życzyľ. Pzdr. Arek
tOmki - 09-09-2015, 21:24 Temat postu: Re: Kolejny IGNORANT
| Jan Dudzinski napisał/a: | | Gdzie mogę zobaczyć tabelę zamienników/odpowiedników kursów LOK/CMAS z innymi systemami szklenia? IANTD? TDI? etc... |
http://www.cmas.pl/szkole...ich-weryfikacja
Jan Dudzinski - 10-09-2015, 10:58 Temat postu: Program KDP/CMAS
Witaj,
dziękuję.
Miło mnie zaskoczył nowy program szkolenia CMAS/KDP i zwiekszone wymagania.
Jeszt szansa, ze nowo wyszkolone osoby będą lepiej umiały nurkować.
Szkoda tylko, że dalej ta organizacja jak LOK mimo kilkudziesięciu lat istnienia nie dorobiła sie podręczka CMAS ** CMAS ***.. Nie wspominając o podręcznikach instruktorskich...
Miejmy nadzieję, że w końcu polscy instruktorzy CMAS/KDP/LOK dojdą do takiego poziomu wiedzy - wiadomości teoretycznych, że bedą w stanie napisać ww. podręczniki, nie wspominajac o innych.
Przy okazji zauważyłem, że przechodząc z jednej organizacji (kursy) do drugiej i z powrotem można zaoszczędzić na szkoleniu dużo pieniedzy...
Sprawdźcie sami..
Pozdowienia z Sharm
bartek_krk - 09-10-2015, 20:47
Kurs został zrealizowany pogoda fajna, widoczność średnia. Proszę o zamknięcie tematu.
|
|