| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - nurkowanie - chorwacja - baza godna polecenia
Fantomass - 19-01-2016, 21:21 Temat postu: nurkowanie - chorwacja - baza godna polecenia Witam Serdecznie,
W wakacje wybieram się z rodziną na chorwację, okolice Zadaru.
Chciałbym przy okazji zanurkować.
Mam AOWD, małe doświadczenie.
Poszukuję bazy godnej polecenia gdzie będę mógł zanurkować z lokalnym przewodnikiem
jbrowar - 19-01-2016, 23:12
Ja podczas ostatnich wakacji spędziłem z rodziną dwa tygodnie w miejscowości Jezera na wyspie Murter i w trakcie tego pobytu nurkowałem razem z bazą Nautilus. Jest to Polska baza.
Moja żona także nurkuje, starszy syn zaczął nurkować i uzyskał stopień CMAS P1, młodszy uprawiał snorkeling wokół łodzi.
Nurkowania organizowane są z dużej łodzi Komisa. Wypływasz rano z portu, wracasz po południu. W trakcie relaks na górnym pokładzie, rozmowy o nurkowaniach, szczegółowa odprawa przed nurkowaniem z wykorzystaniem kolorowych tablic obrazujących miejsca nurkowe wraz ze spodziewaną fauną, dwa nurkowania, omówienie nurkowania, czas na kąpiel i snorkeling, dla chętnych obiad.
W czasie tego pobytu odwiedziliśmy z nimi większość miejscówek z okolicy wyspy Murter od Kornatów po Zyrije i Kaprije. Nurkowania przy brzegu wysp - płytkie, głębokie - jak kto lubi. Były zwykle dwie grupy nurków z polskimi przewodnikami. Do tego odwiedziliśmy kilka wraków na czele z Francesca de Rimini (dla zaawansowanych nurków, gdyż głębokość nurkowania to około 40 metrów) i dobrze zachowanym samolotem bombowym Junkers Ju-87 (głębokość 27 metrów).
Całe nurkowania zorganizowane perfekcyjnie, sprzęt w wypożyczalni dobry, obsługa miła i profesjonalna.
W tym roku prawdopodobnie też się tam wybierzemy.
Scaner - 20-01-2016, 09:38
| jbrowar napisał/a: | Ja podczas ostatnich wakacji spędziłem z rodziną dwa tygodnie w miejscowości Jezera na wyspie Murter i w trakcie tego pobytu nurkowałem razem z bazą Nautilus. Jest to Polska baza.
Moja żona także nurkuje, starszy syn zaczął nurkować i uzyskał stopień CMAS P1, młodszy uprawiał snorkeling wokół łodzi.
Nurkowania organizowane są z dużej łodzi Komisa. Wypływasz rano z portu, wracasz po południu. W trakcie relaks na górnym pokładzie, rozmowy o nurkowaniach, szczegółowa odprawa przed nurkowaniem z wykorzystaniem kolorowych tablic obrazujących miejsca nurkowe wraz ze spodziewaną fauną, dwa nurkowania, omówienie nurkowania, czas na kąpiel i snorkeling, dla chętnych obiad.
W czasie tego pobytu odwiedziliśmy z nimi większość miejscówek z okolicy wyspy Murter od Kornatów po Zyrije i Kaprije. Nurkowania przy brzegu wysp - płytkie, głębokie - jak kto lubi. Były zwykle dwie grupy nurków z polskimi przewodnikami. Do tego odwiedziliśmy kilka wraków na czele z Francesca de Rimini (dla zaawansowanych nurków, gdyż głębokość nurkowania to około 40 metrów) i dobrze zachowanym samolotem bombowym Junkers Ju-87 (głębokość 27 metrów).
Całe nurkowania zorganizowane perfekcyjnie, sprzęt w wypożyczalni dobry, obsługa miła i profesjonalna.
W tym roku prawdopodobnie też się tam wybierzemy. |
Potwierdzam i polecam Nautilusa i w ogóle Jezera jako miejscowość wakacyjną.
wiesiek01 - 20-01-2016, 10:49
| jbrowar napisał/a: | | są z dużej łodzi Komisa |
Łódź Tomiśa
Karollo - 20-01-2016, 12:25
Rowniez polecam Jezere i ekipe z Nautilusa. Ladne miasteczko, nie tak zatloczone jak sasiedni Murter. Do tego kwatery blisko i w ogole jakos tak przyjaznie
Sofian - 20-01-2016, 13:43
A jakie ceny za nurkowania w Nautilusie?
Scaner - 20-01-2016, 13:56
| Sofian napisał/a: | | A jakie ceny za nurkowania w Nautilusie? |
Zadziwiające
wpisałem w google Nautilus cennik i samo wyskoczyło
http://www.nautilus.com.p...k-nurkowań.html
Sofian - 20-01-2016, 14:28
Brawo TY
Fantomass - 26-01-2016, 21:41
Witam i Dziękuję za odpowiedzi.
W takim razie też skorzystam z polecanej bazy.
Dzięki raz jeszcze.
POzdrawiam
nurkowy_nick - 13-04-2016, 08:34
Na Pagu w okolicy Zadaru jest jeszcze jedna baza polska w Metajnie. Startują na świeżo i mają bardzo dobre ceny!
http://www.divingpag.com/...ta_2016_v01.pdf
Mają też dwie łodzie. Na miejscu w Metajnie mają też fajne kwatery do wynajęcia. Polecam
|
|