FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - Niebezpieczny Sharm

Jan Dudzinski - 30-04-2016, 07:55
Temat postu: Niebezpieczny Sharm
Uwaga! niebezpieczeństwo w Sharm i okolicach!!!

Z powodu silnego nasłonecznienie (błękitne niebo - non-stop Waszej białej skórce grozi poparzenie . Koniecznie stosować kremy z filtrem UV!!!

Również niebezpieczny jest szok temperaturowy.
Jako iż ciągle podobno w Polsce można zanurkować pod lodowo grozi Wam straszliwy szok temperaturowy!!!

Sprawdziłem dziś pogodę w Polsce... 5- 7 C W MAJU!!!! Naprawdę jest mi Was żal....

Temperatura powietrza 35 C w Sharm przy takiej różnicy może Was wykończyć - szczególnie osoby o słabych organizmach - czyli Wasze. Jako iż żadnych sportów nie ćwiczycie (jak stwierdził jeden z instruktorów na tej liście). Zanurzenie się kilka razy w roku tzw "nurkowanie" to nie uprawianie sportu...

Koniecznie należy pamiętać o piciu dużej ilości wody.
Oczywiście o szoku spowodowanym zobaczeniem różnicy pomiędzy wodami w Polsce czy morza śródziemnego nie wspomnę.

Znam to z własnego doświadczenia, więc wiem co piszę....

No cóż..

Piszę to dla "jaj" bo tak dzielni Polacy trzęsą tyłeczkami, że lotów dalej nie ma...

Miłego "długiego" weekendu... Nad Bałtykiem? Jeziorem? Czy w Chorwacji? Tam są jakieś ryby??

Z tego co widzę na niektórych portalach zamiast super nurkowania w Egipcie będzie ciężkie chlanie na miejscu..

Z Sharm

Janek

Mucha - 30-04-2016, 08:18

Zapomniałeś napisać źe idziesz suryenamaskaram poćwiczyć.
Idź się lecz człowieku..

pawlos1976 - 30-04-2016, 09:33

Jan Dudzinski,
Szoku to można dostać nurkując z tobą nie wiadomo jak skończy się nurkowanie czy czeka łódź, czy znowu zapomnisz i zostawisz.
Warto przypomnieć.
http://www.znaczacy.com/n...rem-ssi-t772033
Pozdrawiam

Scaner - 30-04-2016, 10:02
Temat postu: Re: Niebezpieczny Sharm
Jan Dudzinski napisał/a:

Piszę to dla "jaj" bo tak dzielni Polacy trzęsą tyłeczkami, że lotów dalej nie ma...
Z Sharm

Janek

Jasiu,
Lotów nie ma i nie będzie to co cię spotkało potrwa minimum 50 lat czyli mniej więcej jedno pokolenie ale jeszcze bardziej prawdopodobne jest to że kierunki turystyczne zmieniły się na zawsze.

Optymistycznie : sytuacja wróci do normy za 20 lat to dla twojego biznesu i tak nic nie oznacza bo skoro ścigają cię tam za wałki w turystyce nurkowej i twoje nazwisko wisi na policyjnych listach to w końcu pójdziesz siedzieć a jeżeli nawet ci się uda to i tak w tym czasie wykończą cię choroby odzwierzęce ( od kozie?) Ty już tam jako nie żyjący z kobietą od tylu lat pewnie jakiejś własnej kozy się doczekałeś bo tak by było bezpieczniej dla twojego zdrowia czy w dalszym ciągu wynajmujesz kozę na godziny?

Jasiu odczep się od Polski i Polaków
pozdr... a raczej meeee meeee !

Jasiu nie czekaj na nurków nie masz nic do zaoferowania a stracić można u ciebie wszystko ( dosłownie)

CChheemmooll - 03-05-2016, 21:46

Jak to ktoś kiedyś powiedział: Wolę polskie gówno w polu niż fiołki w Neapolu. Biznes pewnie słabo ci się kręci dlatego takie pierdoły piszesz.
Mucha - 03-05-2016, 22:11

Biznesu to tam już nie ma żadnego, to nie dziwota że gość w tej histerii chwyta się każdego sposobu aby tylko gdziekolwiek było o nim słychać.
Piotr B. - 05-05-2016, 21:11

Aj tam,aj tam... jeździcie po Janie jak na przysłowiowej kobyle. :) Pisarstwo Jana ma pozytwyny aspekt, którym jest możliwość przywołania pięknych chwil spędzonych pod błękitnym nieboskłonem tego afrykańskeigo kraju. Zresztą ... jak by na to nie patrzeć, to Jan -niestety- ma rację: nurkowo i pogodowo w naszym 1050-letnim Raju nie ma nic. To niezbity fakt.
macka5 - 05-05-2016, 22:05

A Bałtyk kolega widział ? Pokaż mi takie wraki w Egipcie- choć jednego żaglowca. Ja uważam, że wszystko co najfajniejsze w nurkowaniu mamy właśnie tu na naszym własnym podwórku !)
Scaner - 06-05-2016, 01:20

macka5 napisał/a:
A Bałtyk kolega widział ? Pokaż mi takie wraki w Egipcie- choć jednego żaglowca. Ja uważam, że wszystko co najfajniejsze w nurkowaniu mamy właśnie tu na naszym własnym podwórku !)

Wrakowo Baktyk to nr 1
Jeśli chodzi o kolorowe rybki to widziałem już większość i ciagle najbardziej podoba mi sie nasz szczupak w polskich szuwarach

Pewi - 06-05-2016, 11:55
Temat postu: Re: Niebezpieczny Sharm
Jan Dudzinski napisał/a:
Uwaga!
pomiędzy wodami w Polsce czy morza śródziemnego nie wspomnę.

Z Sharm

Janek

Tak w kwestii formalnej, Sharm leży nad Morzem Czerwonym, czy jak pisze Janek, nad Śródziemnym?