FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Największy nurkowy sklep stacjonarny w Warszawie - gdzie?

xpartisanx - 17-09-2016, 12:52
Temat postu: Największy nurkowy sklep stacjonarny w Warszawie - gdzie?
Dzień dobry.

Chciałbym się dowiedzieć gdzie w Warszawie jest największy, stacjonarny sklep nurkowy z dużym wyborem pianek, masek, butów, płetw -gdzie można to wszystko najlepiej przymierzyć i dopasować.

Szukałem w wyszukiwarce, tego czego szukam - brak.

pozdrawiam.
*Edit
*Dodalem "nurkowy" w opisie, dla wyszukiwarek na przyszłość

PawelF76 - 17-09-2016, 23:56

To chyba najlepiej do Decathlonu się udaj. Decathlon.pl tam znajdziesz marked warszawski.
xpartisanx - 18-09-2016, 08:52

Hej Pawle.
Dziękuje za odpowiedź :) Byłem na stronie i faktycznie mozna tam dobrac pianki, maski.
Wciąż mam jednak nadzieję, że jest w Warszawie sklep nurkowy z prawdziwego zdarzenia (może byłem nieprecyzyjny w poprzednim poście) gdzie znajdę i przymierzę sobie tez Ghosta, dopasuje kieszenie, z maska bede mial troche większy wybor (dobrze mi się nosiło Tuse, acz sobie uszkodziłem niestety w czasie transportu) Zastanawiam sie czy nie przyda mi sie mocniejsza latarka... itd, wiesz, chodzi mi o taki porządniejszy sklep nurkowy.

Moze więc doprecyzuję pytanie - jest w Warszawie jakikolwiek większy, stacjonarny sklep nurkowy z prawdziwego zdarzenia?

Pytam, bo nie jestem z Warszawy, a niedługo lecę tam na trzy dni, pomyślałem sobie, że to dobra okazja na zakupy.

pozdrawiam

maran - 18-09-2016, 09:01

Kiedyś sporo sprzętu na wieszaku mieli w Vertigo na Stoczniowców 9. Ale jak jest teraz nie wiem bo od lat nie byłem, też nie jestem z W-wy.
Fiktor - 18-09-2016, 09:16

http://www.xdeep.pl/lista-dystrybutorow-dl.html
W stolicy 7 i 1 w Piasecznie.

Jacek Wo - 18-09-2016, 14:07

xpartisanx napisał/a:

Moze więc doprecyzuję pytanie - jest w Warszawie jakikolwiek większy, stacjonarny sklep nurkowy z prawdziwego zdarzenia?

Na takie pytanie nie odpowiem.
Z moich osobistych poszukiwań - w samej Warszawie znalazłem kilka "fizycznie" istniejących, stacjonarnych sklepów nurkowych, o różnej wielkości i asortymencie, kolejność przypadkowa:
1) CN Pijawka - sklep Geo-graf - ul. Puławska 84
2) Diveproject - ul. Kutnowska 21a (na Pradze)
3) Nowa Ama na Batorego - niestety, zdaje się że już od roku nie istnieje

Jest jeszcze kilka, w których byłem ale nazw i adresów nie pamiętam, oraz kilka które niby są, ale pod podanymi w necie adresami "fizycznych sklepów stacjonarnych" nie znalazłem.

Co nie znaczy, że nie ma innych.

xpartisanx - 18-09-2016, 19:21

Maran - dzięki, sprawdzę
Fiktor, dzięki, ale na tej liscie sa tez kluby nurkowe, które na wieszku maja jedna pianke i płetwe ;)
Jacek - dzięki, przejadę się po tych sklepach, jak znajdę coś jeszcze sam, to wrzucę

luqu - 18-09-2016, 19:53

Spróbuj jeszcze Nurtech http://www.nurtech.pl
Sa przy placu Zawiszy za budynkiem milenium plaza czyli samo centrum Warszawy
Ostatnio sie przebudowali i jest naprawde spory sklep z duża ilością sprzętu na miejscu.
Akcji typu maski pletwy do przymierzenia jest sporo. I obsługa miła i kompetentna.
Maja tez sprzet dla zaawansowanych robią tez legalizacje flaszek itd

xpartisanx - 18-09-2016, 20:35

Luqu - Dziękuję, na pewno tam zajadę

pozdrawiam :)

zielony_nur - 20-09-2016, 09:55

Hej,

całkiem spory sklep stacjonarny prowadzi też ekipa Shop4Divers: http://shop4divers.pl/stores

zdrówka

juwisz - 20-09-2016, 10:54

24-25.09 odbędą się Demo Days na Zakrzówku w Krakowie, można poprzymierzać, kupić i przetestować np. skafandry, jackety/skrzydła, ocieplacze itd. pod wodą.
Na ostatnich DD wystawiali się: Xdeep, Santi, Bare, Kwark, Typhoon i inni.

Jacek Wo - 21-09-2016, 11:37

Przypomniałem sobie jeszcze jeden, z tych, w których byłem:
Warszawskie Centrum Nurkowe Dive-Club (WCNur) ul. Rotundy 4 przy ul.Połczyńskiej