| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Gdzie kurs CMAS jesienią zimą?
Nika7 - 17-10-2016, 01:50 Temat postu: Gdzie kurs CMAS jesienią zimą? Witam
Mam do Was pytanie czy jest mozliwość zrobienia gdziekolwiek w Polsce teraz jesienią zimą kursu CMAS P1?
Jeśli tak to gdzie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
jackdiver - 17-10-2016, 08:30 Temat postu: Re: Gdzie kurs CMAS jesienią zimą?
| Nika7 napisał/a: | Witam
Mam do Was pytanie czy jest mozliwość zrobienia gdziekolwiek w Polsce teraz jesienią zimą kursu CMAS P1?
Jeśli tak to gdzie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam |
W AKP Krab w Krakowie
Jacek
Nika7 - 17-10-2016, 11:25
Super dziękuję
juwisz - 17-10-2016, 13:31
Możesz też zapytać Nototenia Kraków
Nika7 - 17-10-2016, 13:32
Juz pytałam powiedzieli że dopiero na wiosnę
juwisz - 17-10-2016, 13:57
No bo zanim zrobisz baseny, woda na Zakrzówku będzie miała kilka stopni.
Kursy OW na Zakrzówku ruszają zazwyczaj w maju, a ostatnie kończą się w listopadzie.
Karollo - 17-10-2016, 14:31
Pytanie czy bardzo zalezy Ci na kursie w CMASie wg wytycznych P1 czy moze to byc inna federacja nurkowa, wtedy pojawia sie tez wiecej mozliwosci.
Wiele szkol robi wyjazdy w cieplejsze regiony podczas miesiecy zimowych. Widac jeszcze oferty na Cypr, Malte, Marsa Alam. Wtedy baseny robisz w PL, a nurkowania na wodach otwartych na wyjedzie.
Potem niestety po powrocie trzeba troche nadrobic wiedze z nurkowania w zimnej wodzie, bo to troche inna bajka, ale przynajmniej glowny cel w postaci kwalifikacji nurkowych jest osiagniety.
kraken - 17-10-2016, 17:22
Proponujemy jak zawsze o tej porze roku kurs OWD PADI robiony w suchym skafandrze plus w takim wypadku od razu specjalizacja suchy skafander.
Kraken - Zakrzówek Baza Nurkowa
MSC
Nika7 - 17-10-2016, 18:33
W gre wchodzi tylko CMAS. I tak jak napisałam w Polsce. Zdaje sobie sprawę z temperatury wody nie przeszkadza mi zależy mi na czasie i aby to był CMAS
kraken - 17-10-2016, 20:22
No to idź do Kraba, będzie miło
MSC
Scaner - 17-10-2016, 20:24
| Nika7 napisał/a: | | W gre wchodzi tylko CMAS. ,,, mi na czasie i aby to był CMAS |
Możesz uzasadnić swój wybór ?
wiecznychlopiec - 17-10-2016, 20:33
| Nika7 napisał/a: | | W gre wchodzi tylko CMAS. I tak jak napisałam w Polsce. Zdaje sobie sprawę z temperatury wody nie przeszkadza mi zależy mi na czasie i aby to był CMAS |
nie przeszkadza ci temperatura wody? zawsze podziwiam ludzi, którzy po godzinie w wodzie 4 stopnie w piance są w stanie powiedzieć, że im nie przeszkadza hipotermia i brak czucia w dłoniach...
anarchista - 17-10-2016, 22:56
| wiecznychlopiec napisał/a: | | zawsze podziwiam ludzi, którzy po godzinie w wodzie 4 stopnie w piance są w stanie powiedzieć, że im nie przeszkadza hipotermia i brak czucia w dłoniach... | Zastosuje ogrzewanie pod piankę, ciepłą wodą, tak jak w profesjonalnej działce.
Moja sucha pianka ma 9 mm. Wtedy to żaden problem.
pozdrawiam rc
DawidP - 18-10-2016, 08:07
| wiecznychlopiec napisał/a: | | Nika7 napisał/a: | | W gre wchodzi tylko CMAS. I tak jak napisałam w Polsce. Zdaje sobie sprawę z temperatury wody nie przeszkadza mi zależy mi na czasie i aby to był CMAS |
nie przeszkadza ci temperatura wody? zawsze podziwiam ludzi, którzy po godzinie w wodzie 4 stopnie w piance są w stanie powiedzieć, że im nie przeszkadza hipotermia i brak czucia w dłoniach... |
Na początku to grzeją emocje. Ja sam robiłem kurs końcem września w jeziorze i to bez skarpet i rękawiczek. I nie było zimno.
A w późniejszej karierze lanie wody ciepłej pod piankę u mnie się nie sprawdzało. Szybciej sie wychładzalem bo woda juz w piance była a tak to nawet czasem plecy miałem suche.
anarchista - 18-10-2016, 09:00
| DawidP napisał/a: | | A w późniejszej karierze lanie wody ciepłej pod piankę u mnie się nie sprawdzało. Szybciej sie wychładzalem bo woda juz w piance była a tak to nawet czasem plecy miałem suche. | W systemach ogrzewania, woda ciepła jest dostarczana w sposób ciągły.
pozdrawiam rc
kris_14_ss - 19-10-2016, 10:49
Nika7 tak jak koledzy pisali wyżej osobiście w Krakowie poleciłbym również Kraba niestety jeżeli nie prowadzą teraz szkolenia to odsyłam do strony: http://www.cmas.pl/instru...struktorow-2013 gdzie znajdziesz instruktora/instruktorkę które na pewno spełni Twoje oczekiwania.
norbertkoziar - 19-10-2016, 17:35
Dodam, że CMAS w Polsce to nie tylko KDP. Jest jeszcze:
http://www.pzp-n.pl/
http://www.lok-cmas.org.pl/
msj - 22-10-2016, 10:32
A gdzie w Warszawie polecacie?
|
|