FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FOTOGRAFIA I FILM - Wieczorne płocie

bruner - 26-10-2016, 16:15
Temat postu: Wieczorne płocie
Ławica dużej płoci przy dnie filmowana przy dnie wieczorową porą. To jak do tej pory najlepsze ujęcia i najładniejsze płocie jakie udało mi się filmować... Czy płocie nie mogą być wdzięcznym tematem? Mogą, szczególnie jeśli jest ich aż tyle... Gościnnie pojawiają się karasie, leszcze, okonie i karpie. Przyjemnego oglądania :)

budiver - 26-10-2016, 23:18

Pięknie, a ja w sobotę kręciłem tylko pustkę!
bruner - 27-10-2016, 18:39

Bo teraz zaczyna być pusto. Jedynie z kamieniołomach można liczyć (podobnie jak całą zimę) na gatunki aktywne tam w zimnej wodzie - klenie, płocie, okonie, szczupaki... W rzekach dodatkowo na łososiowate tam gdzie są. Ja to nakręciłem w połowie września - wtedy jeszcze było ciepło i ryby były aktywne jak w lecie.
budiver - 28-10-2016, 21:38

Pojadę w niedzielę do Łagowa. Zabaczę może tam coš pozostało z żywności!
bruner - 29-10-2016, 16:10

Spróbuj w zwalonych drzewach w zatoce przy zamku (pierwsza zatoka po zachodniej stronie) - tam powinno być życie o tej porze roku. Warto też teraz zajrzeć do drugiej w kolejności zatoki po zachodniej stronie (tej, gdzie w jej rogu jest spore zwalisko drzew). W tej drugiej zatoce niedaleko starego pomostu wędkarskiego (lekko na północ od pomostu) jest kilka bardzo dużych zwalonych z brzegu do wody drzew, z bardzo rozłożystymi konarami ...
budiver - 29-10-2016, 17:17

Właśnie wszystko odbędzie się przy zamku. Znam te miejsce! Pzdr. Arek

[ Dodano: 30-10-2016, 14:25 ]
No, już wróciłem z Łagowa. Pogoda się udała, ale ruch pod wodą był jak na Marszałkowskiej. Zwierzyny też nie brakowało. W tygodniu wrzucę na youtube oraz forum. Pzdr. Arek

Bambi_461 - 30-10-2016, 23:01

Pewnie,że wdzięczny temat :ok2: U mnie zaczynają się tak gromadzić szuwarowo i podpomostowo na przystani. Wcześniej kręciłem je Olympusem TG-1,ale go zalałem i teraz mam SJCAM 5000 Elite. Czym to kręciłeś ?
bruner - 01-11-2016, 23:13

Ja używam kamerek midland XTC280. Montuję je sobie z boku głowy na pasku maski. Stabilizuję w pionie do paska po drugiej stronie głowy. Tanie kamerki, zaletą ich jest kształt (opływowe), mała waga i rozmiary, długi (do 3 godzin) cas pracy i prostota obsługi (jeden suwak na obudowie). W cenie zestawu jest obudowa podwodna do 60 metrów głębokości. Wszystkie filmy kręcę tymi kamerkami. Dawniej używałem poprzednich modeli midlanda - XTC200
Bambi_461 - 01-11-2016, 23:21

Twoja ma zdecydowanie prostą obsługę i mega-wytrzymałą obudowę.
Moja SJCam-ka ma kilka parametrów przy których lubię pogrzebać i poeksperymentować :ping: