FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - SHARM - EGIPT POLSKA Inne kraje

Jan Dudzinski - 24-11-2016, 09:47
Temat postu: SHARM - EGIPT POLSKA Inne kraje
Zaraz koniec roku,

jak udały się nurkowania poza Egiptem (bo tak się baliscie (i nadal boicie), że Polaków tu nie było.

Jak wyszły nurkowania Bałtyckie, wakacje z rodziną nad naszym pięknym morzem?
Podobno straszliwa katastrofa - pogoda.

A jak nurkowana w innych krajach?
Ze wgledu na puste kieszenie ograniczone do najtańszych ofert w Europie..
A może się mylę i masowo był popularny Meksyk, Malediwy, Tajlania, Filipiny?

Jak "cudowne" Europejskie widoki?
Gdzie można zobaczyć filmy ze ZWYKŁYCH nurkowań w Waszycm "nowym" podwodnym raju - morzu śródziemnym?

Jak na razie oceniacie swój strach przed Egiptem?
Jak na razie uzasadniony "straszliwymi" wydarzeniami?

Scaner - 24-11-2016, 10:52

Marcowy wyjazd na Wyspy Zielonego Przylądka turystycznie oceniam na 5+ nurkowo 3
Wakacje w Chorwacji niezmiennie turystycznie na 6 nurkowo na 6
Floryda turystycznie 5 nurkowo 6
Meksyk turystycznie 4 nurkowo 4
Na przełomie roku planuję nurkowania na Kuredu na Malediwach jak jesteś zainteresowany to dam ci znać jak było.
Ps w ostatnią niedzielę moja lepsza połówka wróciła z Dubaju no i cóż... niezmiennie arabia to jeden wielki psychiatryk dla różnej maści cierpiących na natręctwa i inne zaburzenia psychiczne na tle religijnym więc konsekwentnie nie wybieram się i odradzam. O ile nad Dubajem i Omanem można pomyśleć to o Egipcie nikt zdrowy na umyśle nawet nie powinien rozmawiać.

wiecznychlopiec - 24-11-2016, 12:22

nie wszystkich interesują rybki i rafki kolorowe i woda o konsystencji zupy okraszona fałszywie uśmiechającymi się mordami wyciągającymi bezczelnie łapy po kasę i próbującymi na siłę się zaprzyjaźnić...

- wiosenne Austria i Atersee pełen wypas, pogoda dobra - wizura kryształ, pięknie i zimno, kraina lodu pod wodą. Wracam za rok.
- latem Szwecja, pogoda nie dopisała, ciągle lało, oczywiście poza podróżą w tą i z powrotem gdzie było 28-30. pod wodą słabe warunki w związku z tym, 1 dzień w Tunie wynagrodził wszystko, wizura kryształ, woda 2-3 stopnie czyli tak jak lubię, na pewno wrócę z nowym rokiem
- jesień - włoskie jaskinie, znowu pech, powódź i ulewy tydzień wcześniej, pogoda na zewnątrz +17-20 pełne słońce przez cały wyjazd. Z każdym dniem wizura coraz lepiej, wracam wczesną wiosną.

rok pod względem wyjazdów uważam za bardzo udany, dobra ekipa, świetne nury, ciągły progres w szkoleniu

a ty Janie robiłeś coś ciekawego? bo na forum cię dużo i poza gadaniem dorobek wyjazdów marny, czyli co? siedzisz w bazie i moczysz jajka niczym jogin z Monty Pythona, czekasz aż ci odpadną?

@Scaner - zazdroszczę takiego roku wyjazdowego ;)

Scaner - 24-11-2016, 16:26

wiecznychlopiec napisał/a:

@Scaner - zazdroszczę takiego roku wyjazdowego ;)

Ten rok był dobry ale już czas zacząć planować 2017 póki co to celuję w Dominikanę i Kubę i dla odmiany pojedyncza flaszeczka pojedynczy automat i lekkie płetwy zero jaskiń może z wyjątkiem wakacji w Lot :-)

Piotr B. - 25-11-2016, 12:16

Caly 2016 uwazam za udany. Styczen i wrzesien Egipt-spokojnie, tanio i bezpiecznie. Temperatura wody a'la zupa odpowiada mi w 100%
Marcowa Dominikana tak 3/5 Brak atrakcji pod woda: nuda Panie, nuda.
O wrazeniach z Kenii napisze po powrocie-z tego co wiem, to raczej takze szalu nie bedzie.

maciek811 - 25-11-2016, 13:19

Piotr B. napisał/a:
Caly 2016 uwazam za udany. Styczen i wrzesien Egipt-spokojnie, tanio i bezpiecznie. Temperatura wody a'la zupa odpowiada mi w 100%

Ja tak samo :) kwietniowy i październikowy Egipt uważam za bardzo udany. Woda ciepła, widoczki przepiękne jednym słowem rekreacja się udała ;OK;

Mucha - 26-11-2016, 00:26

Przełom minionego roku to Kobanya w Budapeszcie i super nury.
Sylwester/ Nowy Rok kamieniołom Hemmoor i picie szampana pod wodą na przywitanie Nowego, a potem super nurki w kamieniołomie.
Marzec/ kwiecień to trzy tygodnie w Indiach, od Mumbaju przez Goa do Kerali, zupełnie nienurkowo, wyjazd oceniam 10/10.
Kwiecień, Szwecja i kopalnia Tuna, chyba jedne z najlepszych nurków jakie dotąd zrobiłem.
Czerwiec i październik, spotkania ze wspaniałymi ludźmi z Techniki Nurkowania.
Październik, tydzień spędzony we Francji na Lot, i min najdłuższy mój nurek jak dotąd, 188 minut w Ressel.
Letnie wakacje tym razem odpuściłem, na rzecz wyjazdów w ciągu roku.
A jak tam kozy w Egipcie, podobno bardzo się płoszą jak cię widzą.

Jan Dudzinski - 26-11-2016, 09:26

Mucha napisał/a:

A jak tam . w Egipcie?

Ostatniomo miałem problem.
Muchy w mieszkaniu... Okropnośc... A wczesniej nie było..
Co się okazało uliczny psiaczek, którego dokarmiam narobił na werandzie. Nie zauważyłem tego.
Po sprzatnieciu problem zniknał. Tak jak mówią u Ciebie na rodzinnej wsi: "zlatują się jak muchy do g..."

I jest jak zwykle: cudowne błekitne niebo, gorace słońce, fantastyczna pogoda.
Woda 27 C widocznośc około 30 m. Tysiace ryb. Morze jak jezioro
Zupełny spokój.
Zaczął się sezon na truskawki.
Dziś też będę nurkował.
Czyli dzień jak co dzień..

Mucha - 26-11-2016, 16:35

Odkrywasz się coraz bardziej.
Co już wiemy. Jesteś niepijącym alkoholikiem, masz skłonności homoseksualne, masz problemy z doliczeniem się ilu nurków masz na łodzi, a do tego teraz wychodzi że wyrwałeś się z małej wioski, czego się bardzo wstydzisz.
Nie trzeba Janie, znam wielu ludzi ze wsi, od których miastowi mogliby się wiele nauczyć, a przysłowiowa słoma z butów, wystaje częściej tym miastowym.
Grunt to nie wstydzić się swoich korzeni i nie próbować udawać tego kim się nie jest i nigdy nie będzie.

P r o t - 26-11-2016, 19:51

Zrobiłem w tym roku 48 nurów ... wszystkie w Egipcie ... w lutym, lipcu i listopadzie ....i jakoś nie przyszło mi do głowy, ponurać z jedynie słusznym i właściwym Panem Instruktorem ... pewnie się bałem ... bardziej niż terrorystów czy bomb w samolotach :) :) :)
Jan Dudzinski - 26-11-2016, 21:29

Mucha napisał/a:
Odkrywasz się coraz bardziej.
Co już wiemy.

Zostałeś dodany do elitarnej grupy ignorowanych chamów na tym forum.

Jest w niej tylko kilka osób.
Gratulacje z okazji ciężko wypracowanego sukcesu!

wiesiek01 - 02-12-2016, 19:16

Scaner napisał/a:
wyjazd na Wyspy Zielonego Przylądka turystycznie oceniam na 5+ nurkowo 3

Też takę ocenę wystawiłem dwa lata temu. Czy byłeś może na Sal ? My nurkowaliśmy z włoską bazą..

[ Dodano: 02-12-2016, 19:21 ]
Scaner napisał/a:
czas zacząć planować 2017 póki co to celuję w Dominikanę i Kubę

Może Malediwy ? Cielplutko, woda cały rok 39 stopni i duży zwierz - rekiny, manty... Na safari większa szansa spotkać rekina wielorybiego ale stacjonarnie też OK.