FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FOTOGRAFIA I FILM - Canon 600d I fisheye/szeroki kat w obudowie meikon

k3nnymusic - 18-12-2016, 00:38
Temat postu: Canon 600d I fisheye/szeroki kat w obudowie meikon
Czy ma ktos doswiadczenia z obudowami do canona, ktore pozwalaja uzyc jakiegokolwiek obiektywu fisheye I nie kosztuja fortuny?

Szukam jakiejs budzetowej obudowy I znalazlem ze meikon ma niby dome port fisheye, tylko czy da rade go uzyc z jakims relatywnie dobrym obiektywem np tokina 10-17?
Niestety niemam kita, a kupowanie takowego imho mija sie z celem. Jezeli mialbym kupic I obudowe I obiektyw, to chcialbym, zeby jakosc byla troche lepsza niz to co mozna pstryknac gopro.
Kompaktu bym nie chcial, bo jak ta lustrzanka sie kurzy, to moze dalo by cos do niej znalezc, zeby wycisnac troche wiecej?

Jezeli nie to czy istnieje jakas inna obudowa, ktora na to pozwala w podobnym przedziale cenowym(raczej ikelite itp odpada z wiadomych wzgledow)?
Albo inny szeroki obiektyw, ktory wejdzie w meikona?

Moze ktos poradzic?

budiver - 18-12-2016, 11:17

Po pierwsze Meikona odradzam.
Po drugie sprzedam w cenie obudowy Meikona taki to zestaw:
1. Canon 350d - body
2. Obudowa Hugyfot - aluminiowa (można gwozdzie wbijać). W necie jest strona producenta.
3. Domport do fisheye.
4. Zwykły port.
Mogę podesłać zdjęcia tego sprzętu. Pzdr. Arek

koz - 19-12-2016, 21:23

budiver napisał/a:
Po pierwsze Meikona odradzam.

Możesz napisać dlaczego? (przepraszam, że wbija, się w temat)

budiver - 19-12-2016, 22:15

Bo to made in China. Miałem innego Meikona. Kurka, główne pokrętło ustawień nie dało rady kręcić w żaden sposób w rękawiczkach. Tak go umiejscowili konstrurtorzy. Pzdr. Arek
scuba - 03-01-2017, 13:57

Witam jeśli jesteś zainteresowany to mam Używany Zestaw Sea&sea do canona 600D.
Przesiadłem się na pełną klatkę więc mogę odsprzedać fajny zestaw z aparatem lub bez z domeportem lub bez mam też tokinę 10-17.

W razie pytań proszę o tel. 510058200