FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Od kiedy nurkujecie i ile macie nurkowan na koncie :)

Efcia - 14-03-2017, 13:18
Temat postu: Od kiedy nurkujecie i ile macie nurkowan na koncie :)
Nie znalazlam takiego watku :)

Od kiedy nurkujecie i ile macie (rzeczywiscie) wykonanych nurkowan? :)

Pochwalcie sie :)

lukpep - 14-03-2017, 13:38

Zaczałęm we wrzesniu 2015 roku i wykonalem ok 70 nurkowan. Wyhamowalem sporo po urodzeniu 2 dziecka w 2016 (starsze mialo wtedy roczek). Staram sie raz na tydzien / dwa byc pod woda.
Zaraz po OWD przesiadlem sie na suchara zeby moc nurkowac caly rok a od marca 2016 nurkuje w sidemount. We wrzesniu 2016 zrobilem ABC ktore uwzam za jeden z fajniejszych kursow ktory duzo zmienia w komforcie plywania / wiszenia.
Mam nadzieje ze w tym roku bede gotowy psychicznie i umiejetnosciowo na Adv. Ean :)

Wieszkosc kolegow z forum ma pewnie z 10 razy bogatsze i dluzsze doswiadczenie - wiec korzystaj z ich wiedzy :)

Efcia - 14-03-2017, 13:54

lukpep napisał/a:
wiec korzystaj z ich wiedzy

Tak tez robie :)

lukpep napisał/a:
zrobilem ABC ktore

Mozesz wyjasnic co to za kurs??

lukpep - 14-03-2017, 14:04

Efcia napisał/a:

Mozesz wyjasnic co to za kurs??

ABC - Advanced Buoyancy Control PSAI

http://www.psai.pl/techd13.html

grol - 14-03-2017, 14:08

Efcia napisał/a:
Od kiedy nurkujecie i ile macie (rzeczywiscie) wykonanych nurkowan?

Te informacje niewiele wnoszą, ale co mi szkodzi...
Nurkuję od 2007, obecnie już dokładnie nie liczę, ale ok. 400

heyway - 14-03-2017, 15:03

Na szczescie sa tu starsze dinozaury niz ja :)Pierwszy kurs zrobilem w 1991, ale tak naprawde i bez dluzszych przerw mocze sie od 1995. Ale ile nurkowan przez ten czas zrobilem to nie wiem.
CChheemmooll - 14-03-2017, 16:50

Mi w następnym miesiącu mija 10 lat od uzyskania pierwszego certyfikatu. Nurkowań nie liczę, w ostatnim roku około 50.
Jozio - 14-03-2017, 16:55

Nurkuję od 2011 roku niestety już coraz rzadziej z powodu braku transportu gdyż nie posiadam auta a targanie klamotów po pociągach i autobusach już nie na moje siły.
mi_g - 15-03-2017, 08:44

Efcia,
Zobacz na ten wątek z przed 1.5 roku Wasz rozwój nurkowy zobaczysz dużo szczegółów od różnych osób.
Zacząłem 2008 (a właściwie zimą 2007 ale kurs ukończony w maju 2008), na początek ok 50 nurów rocznie, później wzrost do około 90 rocznie a następnie spadek do 50.
Do spisu w "Wasz rozwój nurkowy" dodam :
2015 i 2016 około 50-60 nurkowań rocznie (w tym około 20 jaskiniowych rocznie).
2017 byłem w wodzie raz...

[ Dodano: 15-03-2017, 08:50 ]
Ta na szybko wychodzi ze przez 8 lat zrobiłem około 550 nurkowań z koło 15% jaskiniowych, 20% w morzu, pewnie ze 50% w kamieniołomach a reszta w jeziorach...

anarchista - 15-03-2017, 09:40

Nurkuję z książeczką płetwonurka od 40 lat.

Lecz ciekawszy jest inny fragment,
2005r zgłoszenie SCR specjalnego stałe ppO2, ciśnieniowo sporządzana odpowiednia mieszanina.
2008r SCR specjalny stałe ppO2, tlen zgromadzony chemicznie.
2010r modyfikacja dwu rodzin SCR do stałego ppO2.
Potem jeszcze dwa kolejne zgłoszenia, za parę dni następne.

pozdrawiam rc

wiecznychlopiec - 15-03-2017, 10:04

anarchista napisał/a:

Lecz ciekawszy jest inny fragment,

ciekawszy dla ciebie....

naprawdę musisz epatować w każdym temacie swoimi osiągnięciami?

prawdziwa dama nie musi powtarzać cały czas, że jest damą... czemu ty musisz?

anarchista - 15-03-2017, 10:13

wiecznychlopiec napisał/a:
prawdziwa dama nie musi powtarzać cały czas, że jest damą... czemu ty musisz?
W żaden sposób nie jestem damą.
Zawodowym awanturnikiem tak, dodatkowo z pokryciem merytorycznym na awanturnictwo.

Czepiać się możesz, gdybym pojechał ad personam, po kimś w tym temacie, tego nie zrobiłem.
Wypad "wiecznychlopiec".

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski - 15-03-2017, 14:26

Ryszard

proponuję wpisz sobie te dane jakie podałeś jako ciekawe w stopce i w każdy, naprawdę w każdym Twoim poście ten fakt będzie istniał.

nikt nie zapomni, a i Ty mniej będziesz musiał te fakty przypominać, choć wątpię aby ktokolwiek miał jakieś obiekcje w tej kwestii.

sam nurkuję 5 sezon i zrobiłem około 400 nurków róznistych

anarchista - 15-03-2017, 14:39

Andrzej Piekarski napisał/a:
proponuję wpisz sobie te dane jakie podałeś jako ciekawe w stopce i w każdy, naprawdę w każdym Twoim poście ten fakt będzie istniał.
Krótko jesteś, kiedyś były stopki i wpisałem, ponieważ wielu uprawiało nachalny marketing, to zostało wszystkim schowane.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski - 15-03-2017, 14:56

anarchista napisał/a:
Krótko jesteś,

długo, ale że zapomniałem hasła do mojego tajnego konta z Nick to uznałem, że sobie założę jak dorosły człowiek zgodnie z dowodem . W necie teraz wszystko można znaleźć to co się będę wygłupiał.

anarchista napisał/a:
to zostało wszystkim schowane.

należy z wnioskiem formalnym wystąpić do Darka aby w Twoim przypadku jednak to uznał, długofalowo jestem przekonany, że to przyniesie tylko plusy dodatnie :)

TYMOTEUSZ - 15-03-2017, 15:00

Nurkuje 9 lat, przez pierwsze 5 duzo bardziej intensywnie,tak teraz rzadziej ale wybieram ciekawsze miejsca. Z czasem zamieniłem ilość na jakość.
grol - 15-03-2017, 15:18

wpisz sobie te dane jakie podałeś jako ciekawe w stopce

Obstawiam, że nie załapie ironii. On nie zdaje sobie sprawy jakie to infantylne zachowanie i że przeważająca większość forumowiczów nie pisze takich tekstów, bo to żenujące.

Andrzej Piekarski - 15-03-2017, 15:22

grol napisał/a:
Obstawiam, że nie załapie ironii. On nie zdaje sobie sprawy jakie to infantylne zachowanie i że przeważająca większość forumowiczów nie pisze takich tekstów, bo to żenujące.

może to nie polityczne, jednak ja pisałem poważnie, niech wszyscy to widza w stopce, a Ryszard nie będzie musiał tego pisać, sądzę, że jest inteligentnym facetem. Jak nie pomoże cóż c'est la vie

grol - 15-03-2017, 15:31

jest inteligentnym facetem

To co wyczynia na forach i portalach nie ma nic wspólnego z inteligencją czy wiedzą...

spłuczka - 15-03-2017, 20:21

Nurkuję od 9 lat w zasadzie tylko w ciepłych wodach, średnio 20-30 nurków rocznie. Zatrzymałem się na AOWD bo więcej plastików do czerpania przyjemności nie jest mi na razie potrzebne :)
anarchista - 15-03-2017, 23:15

grol napisał/a:
To co wyczynia na forach i portalach nie ma nic wspólnego z inteligencją czy wiedzą...
grol napisał/a:

Klasycznie, wiadomo że ad personam się przyczepisz.
Ja mam niedługo imprezkę, która ma związek z ... .
Bardzo Ciebie przepraszam że znowu to nie Twoje rewiry.

pozdrawiam rc

RobikP - 16-03-2017, 01:14

[quote="anarchista"]
grol napisał/a:
tu kolego nie masz racji
Osobiście wiele wyciągnąłem z jego postów i wiadomości prywatnych.
Dzięki niemu rozwiązałem problem: ile trzeba dychać tlenem, żeby po nurkowaniu 20 minut na 42 m wyjść bezpiecznie z dziury z bardzo dużym wysiłkiem przez ok. 15 minut.

grol - 16-03-2017, 07:27

RobikP napisał/a:
tu kolego nie masz racji

Chyba się nie rozumiemy - nie twierdzę, że brak mu inteligencji i wiedzy, wręcz przeciwnie.
Napisałem, że aberracyjne zachowania na forum mają inne podłoże.

lozerka - 16-03-2017, 07:55

Bardzo rzadko się tu już wypowiadam, czasem podczytuję.
Aktywniejsza byłam za poprzednich wcieleń anarchisty i wiem, jak potrafi się zachowywać. I uważam, że obecnie za te ciągłe gó..burze, to jednak odpowiadacie w dużym stopniu Wy, panowie.
Ryszard jest specyficzny, wszędzie wrzuca swoje patenty i liczenie w modelu, ale naprawdę w ostatnich miesiącach zachowuje się poza tym w miarę przyzwoicie, na tę ilość ciągłych prztyczków, jakie dostaje - to ja uważam, że jest niemal aniołem w intensywności reakcji.
A że jest specyficzny? Każdy jakiś jest, sądzę, że to się raczej już nie zmieni, natomiast w zakresie możliwym do zmiany, sposobu komunikacji netowej, ja widzę zmianę ogromną.

Może byście tak sobie odpuścili to ciągłe czepianie się o patenty? Nikomu to nie szkodzi, jakby nie patrzeć- osiągnięcia to są wymierne, co szkodzi Wam i samemu forum, że nawet co dwa posty obok innych wypowiedzi człowiek się pochwali tym?

A do Ciebie, Ryszardzie, mam inną uwagę - byłoby łatwiej jeszcze Ci funkcjonować gdybyś zrozumiał, że dla 99,9% ludzi fakt, że nie potrafi liczyć w modelu, czy wobec funkcji współczesnych komputerów nurkowych nie potrafi policzyć NDL przy profilach odwróconych, czy w ogóle mieszanych nie jest ani żadną ujmą, ani czymś , co ich zawstydza.
A nawet ci, co umieją, najczęściej nie mają najmniejszej ochoty stroszenia piórek na Twoje zawołanie i wywołanie do tablicy, więc fakt, że nie odpowiadają na Twoje zaczepki rzucając się do wykonywania zleconych przez Ciebie zadań nie znaczy nic, poza tym, że - nie odpowiadają.
Wyciąganie przez Ciebie po 2 latach, że ktoś tam nie wykonał przystąpił do "pojedynku" jaki wymyśliłeś, nie robi naprawdę na nikim wrażenia, a jest wyłącznie powodem do kolejnych awantur.
Przemyśl to, proszę :) Bo jak rozmowy z Tobą będą odbywać się w sensowniejszej atmosferze to naprawdę dużo ludzi na tym zyska. Teraz - część omija takie posty, bo nie chce im się wyławiać merytorycznych informacji z masy śmieci, jaka im towarzyszy.

nuras5 - 16-03-2017, 08:09

lozerka BRAWO
anarchista - 16-03-2017, 09:15

lozerka napisał/a:
Aktywniejsza byłam za poprzednich wcieleń anarchisty i wiem, jak potrafi się zachowywać. I uważam, że obecnie za te ciągłe gó..burze, to jednak odpowiadacie w dużym stopniu Wy, panowie.
Ryszard jest specyficzny, wszędzie wrzuca swoje patenty i liczenie w modelu, ale naprawdę w ostatnich miesiącach zachowuje się poza tym w miarę przyzwoicie, na tę ilość ciągłych prztyczków, jakie dostaje - to ja uważam, że jest niemal aniołem w intensywności reakcji.
Nie znasz historii. Nie zmieniłem się, drobna różnica to trochę papierzysk więcej. Równie dobrze mogłem nie dostać wyróżnienia w ubiegłym roku. Startowało 15 podmiotów w tym wiele uczelni wyższych. Było by dokładnie to samo co kiedyś. Moderator "martin" bluzga przyznaje ostrzeżenia seriami za byle co lub bez powodu bo leczy kompleksy. Nawet ostatni dostałem ostrzeżenie za to że napisałem o skasowaniu postu który sam skasował. Czysta jego paranoja. Post powiesiłem ponownie i wisi. Teraz jest OK.
Pamiętasz jak ten sam moderator kasował moje posty i dawał ostrzeżenia za rozmowy z Tobą. Z wieloma innymi osobami dyskutującym grał tak samo.
Po wyróżnieniu wie gdzie jest w szeregu do szczypania.

To naprawdę jedyna różnica, ostatnie dni jestem traktowany normalnie.

Dla wielu dyskutujących jestem zbyt twardy. Dzięki temu że mam dostęp do wielu naukowych publikacji, mam czystą przewagę informacyjną. Podaję tytuły, sięgają po nie osoby z najwyższymi stopniami, szefowie wyszkolenia kilku federacji. Z nielicznym osobami z poza tego kręgu.

grol napisał/a:
RobikP napisał/a:

tu kolego nie masz racji

Chyba się nie rozumiemy - nie twierdzę, że brak mu inteligencji i wiedzy, wręcz przeciwnie.
Grzesiu, masz kompleksy jak cholera i niski poziom stażu, też kompetencji. Nawołujesz do dyskryminacji mnie, bo takie masz fobie. Na razie nie znajdujesz się w gronie merytorycznych rozmówców. Na prostych problemach legniesz w gruzach.
Zachowujesz się jak strażnik służby więziennej, ważna jest twoja wizja regulaminu i tylko Twoja interpretacja. Jak widzimy to ty się mnie czepiasz w tym temacie, klasyka ad personam.

Poleć na skargę albo dorośnij, cholera w to ostanie wątpię.

Na imprezie organizowanej w I3TO zeżrę dwa schabowe, za Twoje zdrowie.
Za 2 tematy startujące się należy.

pozdrawiam rc

[ Dodano: 16-03-2017, 09:29 ]
lozerka napisał/a:
A do Ciebie, Ryszardzie, mam inną uwagę - byłoby łatwiej jeszcze Ci funkcjonować gdybyś zrozumiał, że dla 99,9% ludzi fakt, że nie potrafi liczyć w modelu, czy wobec funkcji współczesnych komputerów nurkowych nie potrafi policzyć NDL przy profilach odwróconych, czy w ogóle mieszanych nie jest ani żadną ujmą, ani czymś , co ich zawstydza.
Nie jest to zadanie stawiane zwykłym użytkownikom, tylko tym którzy się mienią ekspertami. Nikt nie poradził sobie.
lozerka napisał/a:
A nawet ci, co umieją, najczęściej nie mają najmniejszej ochoty stroszenia piórek na Twoje zawołanie i wywołanie do tablicy, więc fakt, że nie odpowiadają na Twoje zaczepki rzucając się do wykonywania zleconych przez Ciebie zadań nie znaczy nic, poza tym, że - nie odpowiadają.
Prawda jest dużo gorsza, moi znajomi nieliczni potrafią. Znakomita większość instruktorów technicznych nie ma o tym pojęcia. To jest prawda. Góra na 20 osób oceniam tych dla których są to znane sprawy i kilkaset osób które mogą się tego szyko nauczyć, tyle że brak literatury w otwartym obiegu.
lozerka napisał/a:
Wyciąganie przez Ciebie po 2 latach, że ktoś tam nie wykonał przystąpił do "pojedynku" jaki wymyśliłeś, nie robi naprawdę na nikim wrażenia, a jest wyłącznie powodem do kolejnych awantur.
Przemyśl to, proszę Bo jak rozmowy z Tobą będą odbywać się w sensowniejszej atmosferze to naprawdę dużo ludzi na tym zyska. Teraz - część omija takie posty, bo nie chce im się wyławiać merytorycznych informacji z masy śmieci, jaka im towarzyszy.
Żabierek i Przemysław Kacprzak odgrzewają temat z przed 9 lat. Im nie trujesz. Poproszę o to samo, równą miarę.
Im pozostaje pyskowanie, do sprawdzenia nie staną, temat jest znany środowisku i mają ubaw z cieniasów merytorycznych.
Jak sama zauważasz śmieci i dyskusje ad personam Tworzą też inni.

pozdrawiam rc

grol - 16-03-2017, 10:34

lozerka napisał/a:
naprawdę w ostatnich miesiącach zachowuje się poza tym w miarę przyzwoicie, na tę ilość ciągłych prztyczków, jakie dostaje - to ja uważam, że jest niemal aniołem w intensywności reakcji

To się nazywa remisja :ping: , ale masz rację - szkoda klawiatury...

anarchista - 16-03-2017, 10:37

grol napisał/a:
To się nazywa remisja , ale masz rację - szkoda klawiatury...
Stracisz sens życia zastanów się.

pozdrawiam rc

[ Dodano: 16-03-2017, 10:41 ]
grol napisał/a:

wpisz sobie te dane jakie podałeś jako ciekawe w stopce

Cytat:

Wysłany: Wczoraj 15:31     
jest inteligentnym facetem

grol napisał/a:

RobikP napisał/a:
tu kolego nie masz racji

grol napisał/a:

lozerka napisał/a:
naprawdę w ostatnich miesiącach zachowuje się poza tym w miarę przyzwoicie, na tę ilość ciągłych prztyczków, jakie dostaje - to ja uważam, że jest niemal aniołem w intensywności reakcji

To się nazywa remisja , ale masz rację - szkoda klawiatury...

romkoc - 16-03-2017, 14:11

Nurkuję od 30 lat, ilość nurkowań na koncie - sporo
Nie liczy się to kto jakie certyfikaty ma, ile nurkowań, ale to jakim jest nurkiem, czy można na nim polegać w razie konieczności

anarchista - 16-03-2017, 14:45

romkoc napisał/a:
ale to jakim jest nurkiem, czy można na nim polegać w razie konieczności
Wracamy do sensu nurkowania partnerskiego, można nurkować z osobą, za którą gotowi jesteśmy łba nadstawić.

pozdrawiam rc

wiecznychlopiec - 16-03-2017, 15:26

anarchista napisał/a:
Wracamy do sensu nurkowania partnerskiego, można nurkować z osobą, za którą gotowi jesteśmy łba nadstawić.

pozdrawiam rc

nurkowanie partnerskie nie polega na "nadstawianiu łba". W sytuacji dzielenia się gazem, pomocy, wydobyciu i innych nie widzę żadnego "zagrożenia" dla osób odpowiednio przeszkolonych, ćwiczących swoje umiejętności.

przy nurkowaniach z długimi deko czy jaskiniowymi "partnerstwo" wymaga zdefinowania pewnej granicy, który trzeba zaakceptować.

[ Dodano: 16-03-2017, 15:28 ]
... inaczej mamy 2 trupy

KowiKowi1979 - 16-03-2017, 17:04

lukpep napisał/a:
Zaraz po OWD przesiadlem sie na suchara zeby moc nurkowac caly rok a od marca 2016 nurkuje w sidemount.

W tym fragmencie postu już wiedziałem, że to musi być Bydgoszcz i
Twarda szkoła Fordonu ;-))) Pozdrawiam!

FABER - 16-03-2017, 17:36

Używając nomenklatury niebieskiej linii zły dotyk boli całe zycie :) . Koniu daje w kość ale przynajmniej człowiek wychodzi na ludzi pod woda ;)
filipesku - 16-03-2017, 18:45

2010 - nurkowań set :) przez ostatnie 3 lata 90% to nurkowania "jaskiniowe".

A ja dalej nie wiem ile Pan Ryszard Czarnecki ma nurkowań. No i kiedy ostatni raz był pod wodą. Szczerze powiem, że bardzo mnie to interesuje :)

Efcia - 16-03-2017, 19:58

filipesku,

ja chyba nie zdecyduje sie kiedykolwiek na jaskiniowe nurkowanie... no chyba ze jaskinia szeroka bedzie... jakos nie lubie jak cos "napiera" ;) choc klaustrofobii nie mam :)
Szacun :)

Mucha - 16-03-2017, 20:36

Efcia, kiedyś też tak myślałem ;) A po czasie polubiłem czochranie po dziurach :)
W Willingen masz takie kopalnie że niemal ciężarówką można wjeżdzać ;)

A w temacie, pierwsze nurki to jakoś początek lat 90 tych basenowe i w kaszubskich jeziorach, potem niezbyt dalekie odbieganie od tematu z racji służby na podwodnych i częstych ćwiczeń na "spluwaczkach", a obecnie od 2011 roku, dobijam do 500 nurków.
Byłoby pewnie więcej gdyby nie problemy z kręgosłupem, w tej chwili się zaczynam rehabilitować po operacji.

anarchista - 16-03-2017, 22:24

wiecznychlopiec napisał/a:
nurkowanie partnerskie nie polega na "nadstawianiu łba". W sytuacji dzielenia się gazem, pomocy, wydobyciu i innych nie widzę żadnego "zagrożenia" dla osób odpowiednio przeszkolonych, ćwiczących swoje umiejętności.
Chadzasz nurkować z osobami którymi gardzisz, wiesz że to kretyn z przepitym mózgiem ? Nie.
kiedyś na konferencji PTMiTH wtedy dr hab, też Komandor z AMW opowiadał o akcji poszukiwawczej na głębokim wraku gdzie zginęli Niemcy z Wojsk Specjalnych. Z szacunkiem w głosie prelegent opowiedział że drugi szukał do końca, tego który został uwięziony.

Czy zrozumiałeś o jakich skrajnościach mówię.
filipesku napisał/a:
A ja dalej nie wiem ile Pan Ryszard Czarnecki ma nurkowań. No i kiedy ostatni raz był pod wodą. Szczerze powiem, że bardzo mnie to interesuje
Nie chciał bym być zbyt dosadny, zostańmy na, zupełnie mnie nie martwią Twoje cierpienia.
Jak byś coś ciekawego opatentował, To szanse na uzyskanie odpowiedzi rosną znacząco.

pozdrawiam rc

Haw - 17-03-2017, 02:55

należy z wnioskiem formalnym wystąpić do Darka aby w Twoim przypadku jednak to uznał, długofalowo jestem przekonany, że to przyniesie tylko plusy dodatnie
jestem za, nawet petycje podpisze jak ktos ofiaruje sie zalozyc :D
grol - 17-03-2017, 07:18

:wyn;
anarchista - 17-03-2017, 09:12

Haw napisał/a:
jestem za, nawet petycje podpisze jak ktos ofiaruje sie zalozyc
Patrząc w datę Twojego wejścia na FN powinieneś pamiętać że używałem do mocnej dywersji moralnej właśnie taką stopkę. Było białe pole, dopiero po zaznaczeniu wychodził tekst (tekst miał kolor tła), bardzo głupiej wypowiedzi, mocno ustosunkowanej osoby.
Obecnie osoba prowadzi knajpę i jest poza nurkowaniem, nie pomyliłem się w ocenie.

pozdrawiam rc

mi_g - 17-03-2017, 09:20

Efcia napisał/a:
ja chyba nie zdecyduje sie kiedykolwiek na jaskiniowe nurkowanie... no chyba ze jaskinia szeroka bedzie... jakos nie lubie jak cos "napiera" ;) choc klaustrofobii nie mam :)

Nigdy nie mów nigdy... Moja żona kiedyś też twierdziła że nigdy... Teraz ma pewnie za sobą ponad 50 nurów jaskiniowych a jakby wliczać kursy i inne dziwne "overhead" to może i 80 albo więcej :-)
Zupełnie inna sprawa że to nie jest bezpieczna zabawa...

lukpep - 17-03-2017, 10:14

KowiKowi1979 napisał/a:
Twarda szkoła Fordonu Pozdrawiam!

Dzieki i do zobaczenia! Moze na Helu w kwietniu?
Albo kiedys tam w Kowarach ;)

anarchista - 17-03-2017, 10:22

KowiKowi1979 napisał/a:
Twarda szkoła Fordonu Pozdrawiam!
Żarty sobie robisz, znasz kursy LOK z lat 70 ? na pewno nie ze względu na wiek.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski - 17-03-2017, 10:43

Ryszard

nie łącz moich wypowiedzi z innymi, bo to manipulacja

rozumiem, że masz patetnty, jednak stara dobra kultura tego wymaga aby nie robić takich rzeczy.

anarchista - 17-03-2017, 12:38

Zupełnie się nie zgadzam, to forma dyskusji i przeciwstawiania poglądów różnych osób.
Czy nie radzisz sobie z wielowątkową dyskusja ?

Gdybym celowo wpisał w nagłówek inną osobę lub zmienił cytat. To jest manipulacja tyle że unikam jak ognia, jak się w cytowaniu przydarzyło zaplątanie innej osoby to natychmiast przepraszałem i sygnalizowałem mój błąd.

Przypominając, "KasiK" przydarzyło się ordynarne wpisanie w mój post, jej bredni, to jawna manipulacja. Zapomniała jak zamykam post. Czas pokazał że to było kłamstwo z zacietrzewienia.

pozdrawiam rc

[ Dodano: 17-03-2017, 12:40 ]
Właśnie to szybkie przyznanie się do błędu.
anarchista napisał/a:
[ Dodano: 13-03-2017, 22:44 ]
Oczywiście nie chodzi o wypowiedź "mig", przepraszam nie poprawiłem.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski - 17-03-2017, 15:45

anarchista napisał/a:

doskonale sobie z tym radze w odróżnieniu od Twoich umiejętności używania cytatów w forum.

wklejasz co chcesz i jak chcesz a jak ktoś zwróci na to uwagę to co oczywiste pomijasz każdego bez patentu! :)

tymczasem idę sobie zanurkować w wodzie zamiast w necie

filipesku - 17-03-2017, 16:50

Zawsze wiedziałem, że Andrzej jest niedouczony :P ! Ehhh internet :)
anarchista - 17-03-2017, 22:43

wklejasz co chcesz i jak chcesz a jak ktoś zwróci na to uwagę to co oczywiste pomijasz każdego bez patentu!
Pokazuję że jeśli się przydarzy błędne cytowanie to przepraszam. Nie zauważasz wygłaszasz swoją tyradę.
wklejasz co chcesz i jak chcesz a jak ktoś zwróci na to uwagę to co oczywiste pomijasz każdego bez patentu!
Patenciarzy jest mało, instruktorów od groma. Zwłaszcza jak instruktorzy dają dupy jak rakiety, na prostych problemach, zdarza się to IT czy CD. Jakieś kryterium wypada stosować.

Jesteś taktowny i merytoryczny jesteś traktowany z powagą i merytorycznie. Wchodzisz w pogrywki ad personam, to mnie nie wolno ?

pozdrawiam rc

pawlos1976 - 18-03-2017, 09:52

anarchista napisał/a:
Patenciarzy jest mało, instruktorów od groma.
pozdrawiam rc

A nie pomyślałeś, że patenciarze w samym nurkowaniu są zbędni, a instruktorzy potrzebni.
POzdrawiam

anarchista - 18-03-2017, 10:08

pawlos1976 napisał/a:
A nie pomyślałeś, że patenciarze w samym nurkowaniu są zbędni, a instruktorzy potrzebni.
Nie zaczynamy zdania od A.

Zastanów się ile złego może zrobić jeden głupi instruktor, jeden niedouczony IT.
Jeżeli daje się wskazać błędy, czy wręcz głupoty propagowane przez wymienionych. To służy to bezpieczeństwu nurkujących, czy obniża bo pokazaliśmy że instruktor w skrajnej wersji jest niestabilnym emocjonalnie głupkiem.
Na NDL padają jak muchy. Jeden nie umiał bilansu tlenu w CCR 9 lat temu, teraz też.

Prawem kursanta jest: dobrze wykształcony instruktor, zrównoważony emocjonalnie, bardzo ważne prawy.

pozdrawiam rc

TomM - 18-03-2017, 10:16

anarchista napisał/a:
bardzo ważne prawy.

Rysiek, jesteś jednak idealistą. To daje mi wiarę i... szacunek.

stegano - 18-03-2017, 11:18

Szkoda ze się bałagan zrobił w tym temacie, może ktoś to posprzątać? :(
anarchista - 18-03-2017, 19:26

TomM napisał/a:
Rysiek, jesteś jednak idealistą. To daje mi wiarę i... szacunek.
Nie jest to takie dwustanowe, wiesz że jak się pojawi konsumentka zielonego, to zacznie się show.

pozdrawiam rc

woland66 - 18-03-2017, 19:26

to może ja:
owd w 2009
adv,Eanx 2015, przestałem logować po 350, szacuję na dzisiaj około 470

fajnie by tak w temacie bez "Polskiego" piekiełka

Andrzej Piekarski - 20-03-2017, 09:04

anarchista napisał/a:
Pokazuję że jeśli się przydarzy błędne cytowanie to przepraszam.

to i mnie powinieneś .

chyba że raz wystarcza już na całe życie, i pozwala potem na robienie takich wpisów bezdyskusyjnie.
anarchista napisał/a:
Jesteś taktowny i merytoryczny jesteś traktowany z powagą i merytorycznie. Wchodzisz w pogrywki ad personam, to mnie nie wolno ?

fakt zwróciłem uwagę na brak kultury i używanie moich wpisów, łącząc je z innymi co jest słabe. Jednak nadal sądzisz że patenty nurkowe dają ci prawo być ponad kulturę.

rozumiem szanuję jednak całkowicie się z tym nie zgadzam.

filipesku napisał/a:
Zawsze wiedziałem, że Andrzej jest niedouczony

inaczej nie byłbym wyjść ze stanu permanentnego przerażenia i bym wcale nie nurkował :)

anarchista - 20-03-2017, 09:35

anarchista napisał/a:
Wysłany: 17-03-2017, 12:38   

Zupełnie się nie zgadzam, to forma dyskusji i przeciwstawiania poglądów różnych osób.

Gdybym celowo wpisał w nagłówek inną osobę lub zmienił cytat. To jest manipulacja tyle że unikam jak ognia, jak się w cytowaniu przydarzyło zaplątanie innej osoby to natychmiast przepraszałem i sygnalizowałem mój błąd.
Jeżeli Tobie nie wystarcza taka forma.
to i mnie powinieneś .
I nadal się domagasz przeprosin indywidualnych to proszę bardzo.
Uniżenie przepraszam za cytowanie, za systemowe chrzanienie nagłówków również.
Jako że jesteś stary wiarus zyskujesz nowy przywilej, odpowiadania ostro z mojej strony.
fakt zwróciłem uwagę na brak kultury i używanie moich wpisów, łącząc je z innymi co jest słabe. Jednak nadal sądzisz że patenty nurkowe dają ci prawo być ponad kulturę.

rozumiem szanuję jednak całkowicie się z tym nie zgadzam.
Nie jesteś postacią do której należy z czcią podchodzić, łba nie zetniesz.
Jako wiarusowi należy się rubaszne traktowanie. Zostałeś potraktowany jako strona w dyskusji, jeśli się nie podoba, to nie płacz wiarus nie płacze.
Wyjaśniam, oficer ma patent oficerski, ja mam kilka innych. Jako wiarus wiesz że kłócenie się ze starszymi da kłopoty.
inaczej nie byłbym wyjść ze stanu permanentnego przerażenia i bym wcale nie nurkował
Jako GUE nie masz świadomości zagrożeń, masz pewność nie uzasadnioną niczym że procedury zbawią, nie zbawią.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski - 20-03-2017, 10:55

anarchista napisał/a:
Uniżenie przepraszam za cytowanie, za systemowe chrzanienie nagłówków również.

szanuję to, i tym samym temat uznaje za zamknięty.

anarchista napisał/a:
Jako GUE nie masz świadomości zagrożeń, masz pewność nie uzasadnioną niczym że procedury zbawią, nie zbawią.

Ryszard powiedz mi proszę skąd u Ciebie pojawiła się teza, że posiadając szkolenie GUE przeważa u mnie zbytnia wiara w procedury zaślepiająca świadomość zagrożeń??

anarchista - 20-03-2017, 12:42

że posiadając szkolenie GUE przeważa u mnie zbytnia wiara w procedury zaślepiająca świadomość zagrożeń??
Jeżeli wpadłeś w tryby szkoleniowe tego środowiska, to ewidentnie znasz kit RD i nie znasz uczciwych podstaw, mimo posiadania Rubicon w zasobach GUE. Lecz ta informacja jakoś cholera jest ucinana.

Jest zasób biblioteczny Rubicon, pod patronatem GUE. Znajduje się tam wiele publikacji w tym UNDERSEA.
Wiedziałeś o nim ?

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski - 20-03-2017, 13:33

aaaa o to chodzi

owszem szkoląc się w GUE te zasady się poznaje w zależności od poziomu szkolenia różny poziom szczegółowości , jednak to czy się stosuje RD czy inną metodę już zależy od danego nurka.

szkolenie w tej czy innej organizacji nie = ślepo skacze w ognień bo mi instruktor tak kazał. w każdym razie ja tak nie mam

nuras5 - 20-03-2017, 13:40

Obniżcie temp. dyskusji,bo posprzątam
Andrzej Piekarski - 20-03-2017, 13:47

ale co? poważnie pytam
anarchista - 20-03-2017, 14:30

ale co? poważnie pytam
Też poważnie pytałem, czy dowiedziałeś się o zasobach ? jeśli nie, to mam rację.

Co można dobrego powiedzieć o miejscu, którego administracja się boi informacji kto napisał regulacje dotyczące TTT, to: Profesor Komandor Romuald Olszański i Profesor Komandor Ryszard Kłos.
Co można powiedzieć o miejscu które wprowadza blokadę na IP, żeby nawet nie dało się zobaczyć, jest to tak głupie że rozpacz może brać, tyle że to śmiech wzbudza, zdecydowanie skuteczniej.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski - 20-03-2017, 15:15

anarchista napisał/a:

Też poważnie pytałem, czy dowiedziałeś się o zasobach ? jeśli nie, to mam rację.

ja nie wiem o co chodzi adminowi, i o to pytałem admina

nuras5 - 20-03-2017, 15:48

Mam dosyć kłótni każdego z anarchstią i odwrotnie - wróćcie do tematu
anarchista - nie boję się bo nie mam czego. Po prostu pilnuję porządku - taki moje zadanie

Andrzej Piekarski - 20-03-2017, 15:56

kiedy ja się z nikim nie kłócę, faktycznie troszku w prywatę poszliśmy, jednak jak już napisałem, temat zamknięty. Jeśli nasza rozmowa w wątku Ci przeszkadza to wydziel ja do innego wątku i po temacie, a jeśli z Ryszardem uznamy sobie rozmawiać dalej to będziemy i tyle :ping:
anarchista - 20-03-2017, 22:01

nuras5 napisał/a:
anarchista - nie boję się bo nie mam czego. Po prostu pilnuję porządku - taki moje zadanie
Nie przypominam sobie żebym kierował jakiekolwiek uwagi w Twoją stronę i Proszę o to samo. Jasne.

pozdrawiam rc

Efcia - 20-03-2017, 22:06

Komedzy... Prosze Was.

Te watki zaczynaja byc jednym wielkim ....

Wycieczki osobiste, odbieganie od tematu... jak wchkozi calkiem nowa osoba to odpuszcza w pewnym momencie czytanie... a pozniej taki watki i tematy gina.

Ciekawia mnie Wasze doswiadczenia w nurkowaniu, kto i ile od kiedy...

stegano - 20-03-2017, 22:11

Efcia, A moderatorzy, administratorzy lecą w a fee i w dupie to maja... smutne, ze trzeba będzie niedługo opuścić to zgniłe forum...
anarchista - 20-03-2017, 22:16

Efcia napisał/a:
Wycieczki osobiste, odbieganie od tematu... jak wchkozi calkiem nowa osoba to odpuszcza w pewnym momencie czytanie... a pozniej taki watki i tematy gina.
Klasyka tego forum, chowanie głowy w piasek. Odwagi starcza moderatorom na dawanie ostrzeżeń tylko mnie.
Jedyna strategia to rąbanie ostrzeżeniami, tym którzy się czepiają.

Niestety jestem poza zasięgiem.
Ciepłe dzisiejsze i ma związek z dekompresją.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski - 21-03-2017, 08:37

anarchista napisał/a:
Odwagi starcza moderatorom na dawanie ostrzeżeń tylko mnie.

nie żebym się dopraszał jednak chyba ja tez powyżej dostałem :)

anarchista - 21-03-2017, 09:07

nie żebym się dopraszał jednak chyba ja tez powyżej dostałem
Jest w dziale bez moderacji temat i dyskusja z forum wewnętrznego w którym jeden moderator rąbie od razu za 3 punkty ostrzeżenie, "nuras5" mówi jemu że nie powinien. Chwilę później korzysta z tego wariantu. Ciężko zliczyć ile razy wylatywałem z forum, nawet ostatnio na miesiąc potem napisałem post który zawiera treści za które dostałem 2 ostrzeżenia i nagle są OK, odwiedzin 1600 i nagle nie ma chętnych do polemiki. Postarał się moderator "martin" dał ostrzeżenie za wskazanie że skasowano mój post, przeniosłem do działu bez moderacji. Powisiał 2 dni bez efektu, nie przybyło ostrzeżeń. Przywróciłem w temacie. "martin dał ostrzeżenie za spam, jakim jest informacja o usunięciu postu. Komercję Przemusia pomijał. W zawiadomieniu o przyczynach skasowania postu jest że ma niską wartość merytoryczna. Jest tam link do Europejskiego Urzędu Patentowego w którym Komandor Profesor z AMW i ja patentujemy coś w sprzęcie. Jest też link do zakończenia Konkursu Innowacje dla Sił Zbrojnych RP II Edycja, organizator I3TO MON.
Jeśli to są zupełnie nieistotne informacje, zdaniem kasującego wpis, to raczej powinien zająć się swoim zdrowiem. Kontaktu z życiem realnym już nie ma, niszczy to sobiepaństwo moderatorów forum od lat. Promują swoich idoli tak jak ostatnio "KasiaK", sutek 2 ostrzeżenia dla mnie. Efekt 1600 odsłon i wiadomo co są warci jej podopieczni.

Gdybym był bez dorobku, to dawno by mogli mnie złamać, niestety mam.
Oni pękają.

pozdrawiam rc

nuras5 - 21-03-2017, 09:12

anarchista napisał/a:
"KasiaK", sutek 2 ostrzeżenia dla mnie

A co łapałeś ją za :-)

anarchista - 21-03-2017, 09:23

nuras5 napisał/a:

anarchista napisał/a:

"KasiaK", sutek 2 ostrzeżenia dla mnie

A co łapałeś ją za
Za Żabierka i Przemusia Kacprzaka.