| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - trzęsienie
TECHNISUB - 21-09-2004, 15:55 Temat postu: trzęsienie Właśnie zakołysało troszeczke moja okolicą
fajne uczucie jak krzesło na kółkach sie zachowuje w czasie tręsienia
to było traumatyczne przeżycie
Sonny - 21-09-2004, 15:56
Ja chyba odczulem trzesienie wtorne doslownaie pare min temu...ale nie mam pewnosci uczucie lekkiego falowania...ciekawe
TECHNISUB - 21-09-2004, 15:57 Temat postu: krzesło u mnie to stół z budynkiem chodził sobie a krzesło sobie
McGrzegorz - 21-09-2004, 20:19 Temat postu: ???/ był ktos pod woda w trakcie? to mogło być ciekawe....
W Polsce to raczej przeżycie z gatunku dowcipu...
no cóż pozostaje nadzieja,z e przynajmniej tu nie bedziemy druga japonia
Marta_W - 21-09-2004, 20:27
moja przyjaciółka twierdzi, że czuła też w Warszawie brrrrr
pzdr
RafalK - 21-09-2004, 20:27
Z ta Japonia to chyba pod zadnym wzgledem nam nie grozi....
szandor1 - 21-09-2004, 23:44 Temat postu: Trzęsienie w Gdańsku Cześć wszystkim!!!!!!!!
No w centrum Gdańska nieźle potrzęsło.
U mnie w chacie szafa mało co sie nie obaliła. Szyby mało co z ram nie wyszły. ale to żadne trzęsienie: albo wybuchł jakiś skład amunicji u Ruskich albo jedna z barek pełnych amunicji zatopionych w koło obwodu.
Pozdro dla wszystkich
Efraim Ryba - 22-09-2004, 11:38
| Cytat: | ale to żadne trzęsienie: albo wybuchł jakiś skład amunicji u Ruskich albo jedna z barek pełnych amunicji zatopionych w koło obwodu.
|
Tak, a Węgorapie widziano aligatora.
Żeby wywołać taki wstrząs sztucznie (a są to rozważania czysto teoretyczne, sztuczek takich nikt dotychczas nie próbował), to:
primo - wybuch musiał by mieć miejsce na znacznej (kilkukilometrowej głebokości)
secundo - musiał by mieć siłę kilkuset megaton (megatona - siła powstała przy wybuchu miliona ton TNT).
Tak więc - nie ma takiej opcji. I nie wszytko można na ruskich zwalić.
payky - 22-09-2004, 12:45
To jeszcze nic, u mnie tj. w Lubinie, Polkowicach często tak się dzieje i to znacznie mocniej.
|
|