TomekP - 23-04-2017, 18:04 Temat postu: Gozo - kwiecień 2017W kwietniu razem z Konradem odwiedziliśmy wyspę Gozo gdzie zrobiliśmy kilka nurkowań razem z Centrum Family Diving Gozo.
Nurkowaliśmy na wrakach Karwela oraz Cominoland. Obejrzeliśmy przepiękne białe skały powstałe po zawaleniu się Azure Window. Stwierdziliśmy, że ich obecna lokalizacja, z punktu widzenia nurków stanowi większą atrakcję niż poprzednia powierzchniowa konstrukcja. Zanurkowaliśmy w BlueHole, Coral Cave oraz InlandSea. Zwiedziliśmy dwie urocze zatoczki. Podczas tych nurkowań po raz pierwszy spotkałem pod wodą mątwy oraz piękne ślimaki nagoskrzelne Dalmatyńczyki. Najbardziej przypadła mi do gustu modelka murena, która bardzo cierpliwie znosiła moją obecność.
Cominoland
Karwela
Karwela
Karwela
Karwela
Karwela
Poniżej Konrad z którym nurkowałem ... nurkowanie dwóch osób z aparatami wygląda trochę inaczej niż w tradycyjnym zespole
I jeszcze nasz przewodnik Philipp
Na koniec jeszcze film nakręcony przez Konrada podczas nurkowania na zawalonym Azure Window
Oraz link do jego zdjęć na FB klik do zdjęć lukpep - 23-04-2017, 18:27 Będę za tydzień. Jaka temperatura wody?jackdiver - 23-04-2017, 18:41
lukpep napisał/a:
Będę za tydzień. Jaka temperatura wody?
Obecnie na powierzchni 17 stopni, głębiej 15
Pozdrawiam z Gozo PawelF76 - 24-04-2017, 09:40 Piękne zdjęcia. Świetne oko, pozazdrościć. Gratuluję!TomekP - 24-04-2017, 10:26 Dzięki !!!
Pod wodę warto zabrać cieplejszy ocieplacz, ale np. w mokrych rękawiczkach spokojnie dawaliśmy radę, raz nawet bez rękawiczek lukpep - 24-04-2017, 11:08
TomekP napisał/a:
Dzięki !!!
Pod wodę warto zabrać cieplejszy ocieplacz, ale np. w mokrych rękawiczkach spokojnie dawaliśmy radę, raz nawet bez rękawiczek
o takie info wlasnie mi chodzilo - lecimy 30 kwietnia na tydzien. Kolo 5 nurkow plytszych i kolo 5 deco (40-45m, 60-70min runtime). Wyglada na to ze wezme normalny ocieplacz, kaptur i jakies rekawice mokre by sie przydaly.
PS. Zdjecia super - chcialbym kiedys sie dorobić takich ze swoja osoba na nich TomekP - 25-04-2017, 09:41
lukpep napisał/a:
PS. Zdjecia super - chcialbym kiedys sie dorobić takich ze swoja osoba na nich
Dzieki za dobre słowo
Jak chcesz zdjęcia to musisz się poświęcić pływając z fotografem bo to strasznie nudne jest dla modela
Jak nie masz w pobliżu nikogo z aparatem i nie chcesz wydawać xx xxx pln na sprzęt to widziałem gdzieś na FB, że powstaje rynek dla fotografów i nurkowie zamawiają sobie podwodne sesje wiecznychlopiec - 25-04-2017, 09:45
TomekP napisał/a:
Jak nie masz w pobliżu nikogo z aparatem i nie chcesz wydawać xx xxx pln na sprzęt to widziałem gdzieś na FB, że powstaje rynek dla fotografów i nurkowie zamawiają sobie podwodne sesje
yep, w szwecji może ci fotki zrobić YaCa - Jacek Majek, preferowane kopalnie (Tuna), ale da się dogadać, polecam