FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

Kupię - Patofizjologia nurkowania

drmartus - 28-06-2017, 13:38
Temat postu: Patofizjologia nurkowania
Kupię książkę dr Krzyzaka "Patofizjologia nurkowania" . Może być w złym stanie, byle się dało przeczytać ;)
DarekS - 01-07-2017, 20:42

Napisz do Jarka może ma gdzieś jakąś zapomnianą sztukę :)
http://forum-nuras.com/pr...wprofile&u=4988

anarchista - 02-07-2017, 08:51

Prezes założyciel PTMiTH wyprzedał nakład, rynek wtórny okazyjnie. Lub pożyczamy od kogoś, mój już jest pożyczony od kolegi, dlatego dbam lepiej niż o swoje książki.
Lub załatwiasz zgodę u J.Krzyżaka na wykonanie ksero, z późniejszym prezesem Komandorem profesorem, mam taki układ.

pozdrawiam rc

drmartus - 04-07-2017, 21:15

Udało mi się dostać jeden z nowszych podręczników doktora założyciela. Zobaczę czy znajdę tam info, których szukam. Jeśli nie, to będę kombinować z zerem i wtedy się odezwę ;)

[ Dodano: 04-07-2017, 21:17 ]
Z xerem - miało być , ale edytor wie lepiej...

anarchista - 05-07-2017, 10:20

Jest wiele informacji dostępnych których, nie ma w "Medycynie Nurkowej" pytaj wprost o problem. Następne w kolejności: "Podstawy Tlenoterapii Hiperbarycznej", "Zarys Patofizjologii Nurkowania", "Zarys medycyny hiperbarycznej", "Możliwości doboru Dekompresji dla Aparatu Nurkowego typu AMPHORA". To kolejne kroki. Również archiwum "Polish Hyperbaric Resarch" Wydawnictwo PTMiTH.

pozdrawiam rc

drmartus - 05-07-2017, 14:26

Dzięki za te wszystkie namiary. Na pewno ich poszukam .
Niedawno zaczęłam przygodę z nurkowaniem, ale już mnie wciągnęło :) Zarówno samo nurkowanie jak i kwestie teoretyczne. Na razie szukam kawałków dotyczących mojej specki czyli neurologicznych, bo to mnie najbardziej kręci, ale na resztę też pewnie przyjdzie czas :ping:

[ Dodano: 07-07-2017, 12:19 ]
Faktycznie, jest to książka ewidentnie nie dla medyków. .. To znaczy spoko, ale o neurologii jest kilka stron i to dość oględnie. Nie wiesz może gdzie mogłabym poczytać coś więcej. Szczególnie interesuje mnie padaczka i zaburzenia świadomości pod wodą.