| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Sytuacja w Sharm
Suita - 29-06-2017, 11:10 Temat postu: Sytuacja w Sharm Witam
Czy ktoś z Was orientuje się jaka jest aktualnie sytuacja w Sharm?
Chodzi mi głównie o kwestie bezpieczeństwa w mieście i dostępność baz godnych zaufania
Dzieki
S-E-B - 29-06-2017, 12:07
znajomy niedawno wrócił i mówił że jest spokojnie...dostępność baz....no tu to się nikt nie popisał...też lada dzień wybieram się do Sharm i wysłałem 3-4 zapytania (do tych polecanych) ... od tygodnia cisza.... jedna baza analizuje co odpisać (sprawdzamy i odpiszemy najszybciej jak to możliwe)...
Suita - 29-06-2017, 13:16
Dzięki za odpowiedź.
Mam podobnie, a ponieważ lecimy dużą grupą wolałbym mic coś umówionego.
JEszcze 10 dni do wylotu, więc trochę czasu jest.
Daj znać prosze jak odpowiedza Ci wcześniej, niż mnie
Pozdro
Tombo23 - 28-08-2017, 16:12
Suita i jak tam w Sharmie? Byles? widziales? Jakie odczucia. Jak bazy nurkowe, znalazles czynna i czy bolo ok?
S-E-B - 28-08-2017, 20:41
Byłem tydzien wcześniej w Sharmie niż Suita - nawet korespondowaliśmy ws baz nurkowych. Generalnie pod wodą na początku lipca niewielu nurków, na łodzi 15-20 osób, większość snurki... ja miałem takie szczęście, że byłem tylko z przewodnikiem. Nie wiem jakie ceny były kiedyś w Sharm - teraz 10 nurków to 200 - 250 jurków. Nurkowałem z Reef Oasis...bo Polskie bazy nie raczyły (mimo 2 przypomnień) w ciagu 2 tygodni odpowiedzieć.
Chyba miejscowi zmienili taktykę - nie są nachalni w sprzedaży pamiatek, zapraszają, ale rozumieją; Nie dziękuję...kiedyś wciągali do sklepu za rękę
Ogólnie nurki super...dużo zwierza, mało nurków. Na wyjścia poza hotel gdzieś daleko nie miałem odwagi - byłem z 3 kobitkami.
|
|